Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Part_6.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
24.11.2019
Размер:
5.82 Mб
Скачать

4.5.6.Правила конфігурування багатосегментних мереж Ethernet із швидкістю 100 Мб/с.

У цьому параграфі описані правила побудови великих мереж Fast Ethernet, які складаються з багатьох сегментів. Подібно як для звичайного Ethernet, стандарт IEEE передбачає можливість використання двох моделей, Моделі 1 та Моделі 2, для перевірки правильності конфігурування багатосегментних мереж Fast Ethernet. Правила або обчислення, передбачені цими моделями, поширюються тільки на окрему область колізій.

4.5.6.1.Модель 1.

Модель 1 передавальної системи Ethernet передбачає спрощені правила, які можуть бути застосовані для перевірки конфігурування 100Base-T з метою встановлення правильності дотримання вимог щодо часу обігу петлі, щоб протокол доступу до мережевого середовища діяв правильно. У таблиці 4.9 наведені дані для максимального діаметру області колізій сегментів, які використовують повторювачі Класу I та Класу II. Максимальний діаметр області колізій - це найбільша відстань між будь-якими двома DTE в області колізій. При цьому слід взяти до уваги дві обов’язкові вимоги:

  • довжина будь-якого провідного сегменту не повнна перевищувати 100 м;

  • довжина будь-якого оптичного сегменту не повинна перевищувати 412 м;

  • довжина будь-якого кабеля MII не повинна перевищувати 0.5 м; при обчисленнях часу затримки обігу петлі затримку в кабелях MII не потрібно враховувати окремо, бо вона включена в затримки DTE та повторювачів.

Таблиця 4.16. Максимальний діаметр області колізій в метрах.

Тип повторювача

Провідний кабель

Оптоволоконний кабель

Провідний та оптоволоконний кабелі (T4 і FX)

Провідний та оптоволоконний кабелі (TX і FX)

Окремий сегмент DTE - DTE

100

412

Не використовується

Не використовується

Один повторювач Класу I

200

272

2311

260.81

Один повторювач Класу II

200

320

Не використовується

308.81

Два повторювачі Класу II

205

228

Не використовується

216.22

Примітки:

1. Прийнято 100 м провідного сполучення і одне оптоволоконне сполучення.

2. Прийнято 105 м провідного сполучення і одне оптоволоконне сполучення.

Рис. 4.41. Одна з можливих максимальних конфігурацій Fast Ethernet.

На рис.4.41 показана можлива максимальна конфігурація мережі Fast Ethernet, основана на рекомендаціях Моделі 1. Відзначимо, що максимальний діаметр області колізій включає відстані A (100м) + B (5 м) + C (100 м). Довжини цих сегментів можна змінювати доти, доки максимальний діаметр області колізій не перевищує максимальних рекомендованих величин для типів сегментів і при застосуванні повторювачів. Іншими словами, внутрішній сегмент B між повторювачами може мати довжину 10 м, якщо інші довжини сегментів будуть відрегульовані так, щоб магсимальний діаметр області колізій не перевищував 205 м. Це необхідно враховувати при майбутніх модифікаціях кабельної системи. Якщо потім додати ще один сегмент довжиною 100 м (наприклад, для сполучення з комутованим габом або мостом), то при довжині сегменту B 10м максимальна відстань між DTE становитиме 210 м, що перевищує максимальний прийнятний діаметр області колізій. Якщо на цьому шляху максимальна затримка буде більша від 512 тактів (тривлостей бітів), то в мережі можуть виникнути проблеми з пізніми колізіями або з помилками при обчисленні надлишкових контрольних сум рамок (CRC).

Слід відзначити, що порт комутованого габа (або моста), під’єднаний до повторювача (див. рис. 4.23), у сенсі вимог щодо області колізій еквівалентний станції (DTE). Комутований габ забезпечує можливість з’єднання сегментів з різними мережевими технологіями, у цьому випадку між стандартним сегментом 100Base-T і повнодуплексним оптоволоконним сегментом. Сегмент з повним дуплексом з’єднує комутований габ з раутером на відстані до 2 км, оскільки такий сегмент не є областю колізій і на нього не поширюються обмеження табл. 4.9. Це дає можливість здійснити сполучення із швидкістю 100 Мб/с з рештою мережі через порт раутера, розташованого в центральній секції мережі.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]