Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Part_6.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
24.11.2019
Размер:
5.82 Mб
Скачать

4.5.6.3.Мережева документація.

Необхідно документувати кожне сполучення в інстальованій мережі. При цьому у документацію слід вносити максимум інформації, корисної для обчислення часу обігу петлі. В табл. 4.15 наведена корисна форма для збирання інформації про сполучення із стандарту IEEE.

Таблиця 4.15. Документація сполучення.

Ідентифікаційний номер або назва сполучення:

Горизонтальний кабель

Кабель MII

З’єднувальний шнур у телекому-нікаційній шафі

Кабель (з’єднувальний шнур) для кінцевої станції

Довжина, м

Тип (напр., категорія 3)

Виробник кабеля

Код кабеля (від виробника)

Затримка в кабелі (такт/м)

4.6.Мережі Ethernet із швидкістю 1 Гб/с.

4.6.1.Особливості гігабітного Ethetnet.

4.6.1.1.Порівняння можливостей версій Ethernet з різними швидкостями.

У більшості сучасних локальних мереж значно зросли вимоги до ширини смуги у зв’язку із зростанням кількості користувачів та офісів з інтенсивним використанням даних, застосуваннями Intranet і мультимедіа. Технологія Ethernet, широко вживана у більшості локальних мереж завдяки надійності, простоті використання та економності, має засоби для вирішення цієї проблеми.

Звичайний Ethernet із швидкістю 10 Мб/с, впроваджений в 1970 р., тривалий час не був здатний достосуватися до швидкого зростання обсягів трафіку та кількості вузлів. Однак, його швидші версії, такі як комутований Ethernet, Fast Ethernet і комутований Fast Ethernet, впроваджені в 1990-х роках, швидко покращили характеристики мереж в організаціях, пов’язаних із переважним використанням технологій клієнт-сервер та з організацією праці в робочих групах. Однак використання цих швидкісних технологій на рівні робочих станцій та серверів з метою прискорення доступу до мережі збільшило навантаження на магістральні канали LAN і створило вузькі місця подібно до того, як це було при використанні традиційних мереж Ethernet із спільним використанням мережевого середовища. Тому провідні фірми-виготівники активно підтримали опрацювання розв’язків, базованого на стандартах, для швидкості 1000 Мб/с, відомих під назвою гігабітного Ethernet. Подібно до Fast Ethernet, ці розв’язки пропонують мережевим адміністраторам вищі характеристики при збереженні чинної мережевої інфраструктури.

Поява застосувань Intranet супроводжується новими типами даних включно з відео та звуком. У минулому брали до уваги, що відео може вимагати інших мережевих технологій, спроектованих спеціально для мультимедіа. Однак сьогодні можливо змішувати передавання даних та відео через Ethernet внаслідок поєднання таких факторів:

  • збільшення ширини смуги, забезпеченого швидким Ethernet і гігабітним Ethernet;

  • поява нових протоколів, таких як протокол резервування ресурсів (Resource Reservation Protocol - RSVP), який забезпечуєж резервування ширини смуги;

  • поява нових стандартів, таких як 802.1Q і 802.1p, які забезпечують віртуальні локальні мережі (VLAN) і визначають пріорітети інформації для пакетів у мережі;

  • розширене застосування новітніх методів компресії зображень, таких як MPEG-2.

Ці технології та поєднання протоколів роблять гігабітний Ethernet максимально привабливим вирішенням для доручення трафіку відео та мультимедіа, як це показано в таблиці:

Можливості

Гігабітний Ethernet

Швидкий Ethernet

АТМ

FDDI

IP-сумісність

Так

Так

Сьогодні порібні RFC 1557 або IP через LANE; у майбутньому IPNN та/або MPOA

Так

Рамки Ethernet

Так

Так

Вимагає LANE

Так, через мостову трансляцію згідно з 802.1h

Обслуга мультимедіа

Так

Так

Так, але застосування потребують суттєвих змін

Так

Якість послуг (QoS)

Так, з RSVP і/або 802.1p

Так, з RSVP і/або 802.1p

Так, з SVC або RSVP та складним відображенням на IEFT (опрацьовується)

Так, з RSVP і/або 802.1p

VLAN з 802.1Q/p

Так

Так

Потрібне відображення LANE і/або SVC на 802.1Q

Так

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]