Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
lab_prakt_1kurs.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
23.11.2019
Размер:
1.73 Mб
Скачать

1.1.3Порядок виконання роботи

Відкрийте програму Мой компьютерю. Перейдіть на робочий диск де створена папка Потоку спеціальності, а в ній – папка з шифром Вашої групи.

  1. У цій папці створіть особисту: з контекстного меню робочого поля диска виберіть пункт Создать і підпункт Папка. Перемкніть алфавіти, введіть назву – ваше прізвище латинськими літерами та натисніть на клавішу вводу. Англійський, український та інші алфавіти можна перемикати натисканням певної групи клавіш (Ctrl+Shift або А1t+Shift), а також натисканням над індикатором клавіатури мишею на панелі задач з наступним вибором алфавіту з меню.

  2. Відкрийте особисту папку. Увімкніть у вікні папки Панель инструментов та Строку состояния. Скористайтеся пунктом Вид з меню вікна.

  3. Створіть папку з номером лабораторної роботи (наприклад, Лабораторна робота 1) і відкрийте її.

  4. Створіть текстовий документ. Для цього виконайте команди з меню вікна: ФайлСоздатьТекстовый документ. Отримаєте піктограму майбутнього текстового документа. Дайте документу назву – своє ім’я. Щоб ввести текст, викличте текстовий редактор, двічі натиснувши над створеною піктограмою.

  5. У текстовий документ введіть текст: назву лабораторної роботи, мету і задачі роботи, а також відповіді на деякі контрольні питання, запропоновані викладачем.

  6. Дослідіть властивості текстового файлу. Щоб властивості постійно були на екрані, треба на панелі інструментів (закладка Вид) натиснути на останню кнопку Таблица значки розташуються у вигляді таблиці з відображенням властивостей. Перепишіть у текстовий файл його властивості.

  7. Створіть ярлики для особистої папки і текстового документа. Ярлик особистої папки має бути створений у вікні з назвою групи, а ярлики документа – у вікні особистої папки. Перепишіть властивості ярликів у текстовий документ.

  8. Скопіюйте текстовий файл із особистої папки у папку Потоку спеціальності способом перетягування піктограми файлу. Для копіювання об’єкта його піктограму треба перетягнути у потрібне місце, натиснувши на клавішу Сtrl під час перетягування або цю дію виконати за допомогою правої клавіші миші. Повторіть цю процедуру, використовуючи буфер обміну.

  9. Вилучіть свій файл і ярлик до нього з папки Потоку спеціальності. Особисту папку не вилучайте! Для вилучення об’єкта його піктограму треба перемістити в Корзину або виконати команду Удалить з меню.

  10. Поверніть ярлики з Корзини у папку Потоку спеціальності.

  11. Відкрийте папку Потоку спеціальності і знову вилучіть свій текстовий файл і ярлик. Вилучення виконайте так, щоб файли не попадали в Корзину.

  12. Відкрийте вікно пошуку файлів та знайдіть на диску С графічні файли з розширенням bmp.

  13. Відсортуйте знайдені файли за датою створення, а потім скопіюйте до вашої папки п’ять найновіших файлів.

  14. Відсортуйте скопійовані файли за іменем.

  15. До створеного раніше текстового файлу допишіть назви скопійованих графічних файлів.

  16. Вилучіть графічні файли.

  17. Закінчіть роботу. Закрийте всі вікна. Переконайтеся в тому, що в папці вашої групи залишилися ваша особиста папка зі створеним на лабораторній роботі текстовим документом і його ярликом.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]