Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Excel_1.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
24.04.2019
Размер:
8.69 Mб
Скачать

3.Контрольні питання

1.Як відкрити існуючу робочу книгу?

2.Як зберегти існуючу робочу книгу?

3.Як здійснити виділення стовпців, рядків, суміжних і не суміжних рядків і стовпців?

4.Для чого використовується функція «Заполнить значения»?

5.Як здійснюється введення тексту за допомогою функції «Автозаполнение»?

6.Що робить функція «Запомнить значение»?

7.Охарактеризуйте основне призначення функцій «Автозавершение» та «Выбрать со списка».

8.Як увести значення в кілька чарунок одночасно?

9.Які клавіші використовуються для збереження значень у робочій книзі?

Лабораторна робота 2 Форматування робочого листа Microsoft Excel.

Ціль: ознайомитися з основними можливостями форматування робочих книг у Microsoft Excel.

1.Вказівки до виконання роботи

1 .1.Додавання ключового слова

Кожен файл, що створюється в Microsoft Office має визначені властивості, що записуються при його створенні. Для того, щоб їх переглянути необхідно використовувати меню «Файл» - «Свойства». У результаті з'явиться вікно «Свойства».

Деякі властивості, такі як «Автор» і «Дата последнего сохранения» записуються автоматично. Інші властивості, зокрема, «Ключевыеслова», «Тема», «Группа» і інші повинні бути уведені вручну. Далі, «Ключевые слова» можуть бути використані для пошуку файлів. Для цього потрібно ввести в рядок «Ключевые слова» будь-який рядок символів, наприклад, «Звіт». Пізніше, якщо ви задасте у вікні «Открыть» у критерії пошуку «Текст/Свойство» слово «Ключ», Excel буде знаходити файли з цим ключовим словом.

1.2.Зміна імен робочих аркушів у книзі

З а замовчуванням при створенні нової робочої книги Excel відкриває три робочих листа з назвами «Лист1», «Лист2», «Лист3». У випадку якщо документ що створюється, буде мати кілька таблиць з визначеними назвами на різних аркушах, то має сенс маркірувати аркуші, наприклад, назвати їх «Доход», «Рахунок», «Звіт». Для того, щоб це зробити, необхідно клацнути по ярлику робочого листа. У результаті назва «Лист1» відобразитися на синім тлі, натиснувши Backspace можна набрати нову назву, далі Enter і цей лист має нову назву, що буде надалі постійною і відображатися як основна при завантаженні.

1.3.Зміна ширини стовпця, рядка.

У випадках, коли дані не містяться в стандартну (визначену за замовчуванням) ширину стовпця чи рядка стовпця в Excel передбачені засоби для зміни ширини стовпця чи висоти рядка. Це можна зробити двома способами.

П ерший спосіб використовувати меню «Формат» - «Строки» чи «Столбца». Далі вказати необхідну висоту чи ширину відповідно.

Другий спосіб, що найбільш використовується, установити курсор миші на границю назв стовпців, поки курсор миші не прийме вид двонаправленої чорної стрілки. Зафіксувавши натискання лівої кнопки миші, перетаскуємо її убік для зменшення ширини стовпця (уліво), або убік для збільшення ширини стовпця (вправо). Для зміни висоти рядка використовуються аналогічні дії, з тією лише різницею, що курсор установлюється на границю рядків у зоні назв рядків і перетягується при фіксованій кнопці миші нагору (для зменшення висоти рядка) чи вниз (для збільшення висоти рядка).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]