Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Excel_1.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
24.04.2019
Размер:
8.69 Mб
Скачать

1.4.Переміщення по робочому листі, усередині робочої книги

Для переміщення усередині робочої книги використовуються смуги прокручування і ярлики листа. Ярлики аркушів відповідають окремим робочим аркушам усередині робочої книги і відображаються в нижній частині вікна робочої книги. Для того, щоб зробити активним, той чи інший робочий лист необхідно клацнути по ярлику.

Для переміщення по книзі існує також кнопки прокручування ярличків аркушів, що розташовуються в нижній частині вікна.

1.5.Переміщення усередині робітника листа

Робочий лист, складається зі стовпців і рядків. Стовпці розташовуються в робочому листі вертикально. Зафарбована темно-сірим кольором область над кожним зі стовпців зветься заголовка стовпців. Кожен заголовок стовпця має унікальну букву, що ідентифікує даний стовпець. Рядки, розташовуються горизонтально. Область ліворуч від рядка називається заголовком рядка. Кожен заголовок рядка містить унікальне число, що дозволяє ідентифікувати даний рядок.

В иділення стовпців і рядків у робочому листі. У будь-якій відкритій робочій книзі необхідно клацнути на заголовку стовпця щоб виділити його. Кожний зі стовпців буде виділений, якщо ви клацнете по його заголовку. Теж саме відноситься і до рядків. При клацанню по ідентифікатору виділяється весь рядок.

Виділення суміжних стовпців, рядків. За допомогою клавіші Shift можна виділити кілька стовпців, для цього необхідно натиснути й утримувати цю клавішу чи клацнути по тим стовпцям, які необхідно виділити (наприклад, клацаючи по стовпцях A і F будуть виділена зона з A по F). Можна використовувати й інший спосіб – клацнувши на заголовку стовпця A, перетягнете мишу на ідентифікатор стовпця F, у результаті виділиться зона A-F. Аналогічні дії необхідно виконати для виділення рядків.

Виділення несуміжних стовпців, рядків. У деяких випадках може знадобитися виділення двох не суміжних стовпців, наприклад, A, C, E. Для цього необхідно натиснути клавішу Ctrl і утримуючи клацнути по ідентифікаторах стовпців A, C, E. У результаті буде виділено три стовпці. Аналогічні дії необхідно виконати для виділення несуміжних рядків.

Виділення чарунок чи області чарунок. Клацніть у робочому листі на осередку А1. У результаті цього чарунка А1 стане активної й у ній можна буде набрати і зберегти якийсь текст. Для виділення області чарунок необхідно установити покажчик миші на чарунку, що представляє верхній лівий кут області і протягти, не відпускаючи клавішу миші по діагоналі до осередку, що представляє правий нижній кут. Для виділення двох несуміжних прямокутних областей використовуються методи розглянуті вище.

У табличному процесорі Excel для виконання тих самих дій передбачено кілька способів. Наприклад, виділення чарунок можливо за допомогою миші, команд меню і клавіатури.

1.6.Уведення, зміна і виправлення даних

В чарунки можна вводити два види інформації – формули і константи. Як константи може використовуватися числове значення, дата, час чи текстова інформація.

Формула в Excel являє собою математичну операцію, що являє собою математичну операцію, вона завжди починається зі знака рівності.

К оли ви починаєте введення інформації в чарунки, у рядку формул у верхній частині вікна з'являється три кнопки. Кнопка введення, скасування, кнопка зміни формули.

Існує можливість введення інформації безпосередньо в чарунки вашого робочого листа, або в сам рядок формул.

Якщо ви хочете ввести інформацію в чарунки і зберегти, спочатку необхідно виділити чарунку, увести дані. Для збереження інформації в осередку використовуються клавіші Enter (з переходом на чарунка розташовану під поточною) чи клавішу Tab (з переходом на чарунку, розташовану праворуч від поточної). Крім того, можна використовувати клавіші керування курсором чи клацнути мишею на іншому осередку, щоб активізувати її і почати введення інформації.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]