Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Excel_1.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
24.04.2019
Размер:
8.69 Mб
Скачать

1.Вказівки до виконання роботи

1.1.Початок роботи з Excel 97/2000

Microsoft Excel (далі Excel 97/2000) дозволяє організувати ефективну роботу з електронними таблицями. Excel 2000 (на відміну від версії 97) надає можливості публікування робочих аркушів, чи діаграм зведених таблиць у локальних мережах і в Internet. Версія Excel 97/2000 запускається або з робочого столу подвійним клацанням лівої кнопки миші (при наявності відповідної піктограми), або з використанням кнопки “Пуск” у нижній частині вікна Windows 98/2000/2002 (ПускПрограммыMicrosoft Excel). Коли програма відкриється, ви побачите, що табличний процесор Excel 97/2000 складається із шести частин (зверху вниз): Рядок меню, панель інструментів “Стандартная”, панель інструментів “Форматирование”, рядок формул, вікно робочої книги, рядок стану.

За замовчуванням при відкритті табличного процесора відображається робоча книга з чистим робочим листом. Кожна робоча книга, як правило, складається з декількох робочих аркушів. Усі робочі аркуші зберігаються в одному файлі з форматом.xls, наприклад TR.xls.

Р обоча книга є основною частиною Excel. Вона призначена для збереження, зміни, обробки числових і текстових даних.

1.2.Створення файлів робочих книг і завантаження існуючих робочих книг.

Д ля створення нової робочої книги в табличному процесорі необхідно використовувати меню “Файл”“Создать”. При цьому з'являється на екрані вікно “Создание документа”. Необхідно вказати в розділі “Общие” - Документ і натиснути або Enter, або ОК.

Д ля завантаження з метою перегляду, редагування робочих книг використовується кнопка “Открыть”(ФайлОткрыть). З'явиться діалогове вікно “Открытие документа”. У списку “Папка” необхідно виділити твердий диск, на якому знаходяться файли .xls . З появою у вікні файлів зі значком Excel чи расширением .xls необхідно двічі клацнути на файлі. Діалогове вікно буде закрито, і відкриється робоча книга.

Зауваження. Якщо ви в роботі використовуєте Excel 97/2000, то при запуску на екрані повинний з'явитися Помічник. Якщо Помічник не відображений на екрані, то його можна відобразити за допомогою меню “?” “Справка по Microsoft Excel”. Помічник зручно використовувати на перших етапах роботи з табличним процесором. Анімаційне зображення Помічника з'являється на екрані, пропонуючи рекомендації з виконання тих чи інших дій (для активізації помічника в икористовується подвійне клацання миші).

1.3.Збереження файлів робочих книг

Для збереження змін у файлі, що редагується, використовується кнопка “Сохранить” з меню “Стандартна” чи можна використовувати меню “Файл” “Сохранить”. При цьому з'явиться діалогове вікно “Сохранение документа”. У нижній частині вікна “Имя файла” відображається ім'я файлу, що табличний процесор дає за замовчуванням новому документу (при цьому назва показана на синім тлі), чи стара назва файлу. Необхідно ввести ім'я файлу, наприклад TabRed (обмежень на ім'я файлу практично немає) без розширення і натиснути Enter чи використовувати кнопку “Сохранить” в цьому вікні. У результаті цієї операції робоча книга буде збережена з назвою TabRed.xls, надалі цей файл може бути використаний для модифікацій.

Збереження робочої книги під іншим ім'ям може бути проведене за допомогою меню “Файл”“Сохранить как”.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]