Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Міністерство освіти і науки України Звіт.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
460.29 Кб
Скачать

7.7 Види підособно- допоміжної діяльності

Аналізуючи підсобно- допоміжну діяльність Основ’янської дистанції колії можемо сказати наступне , в 2004 році в порівнянні з 2003 роком доходи від допоміжної діяльності зменшились на 24,8 % за рахунок того , що в 2004 році не надавались послуги із поточного утримання колії, хоча доходи від надання послуг з ремонту та обслуговування під’їзної колії збільшились , а також з реклами та автотранспорту відповідно на 46,2 %, 446,0 %, 27,7 %.

В 2004 році надавались послуги будівельного цеху і послуги механічної майстерні доходи відповідно яких склали 2,1 тис.грн., 0,6 тис.грн. В 2005 році в порівнянні з 2004 роком доходи від допоміжної діяльності збільшились на 9,1 % , це відбулось за рахунок збільшення доходів на 8,3 % від надання послуг з ремонту та обслуговування під’їзної колії , а також від надання платних послуг ( ТСН ), і від послуг по відвантаженню металобрухту доходи від яких відповідно склали 2,5 тис.грн. , 9,7 тис.грн.

В 2005 році в порівнянні з 2003 роком доходи від допоміжної діяльності знизились на 18,0 % , хоча доходи від надання послуг з ремонту та обслуговування під’їзної колії збільшились на 58,4 %, доходи з реклами на 350,0 % . Доходи від послуг автотранспорту знизились на 5,6 % . В 2005 році послуги по поточному утриманню колії не надавались, що в перше чергу призвело до зниження доходів від підсобно-допоміжної діяльності 2005 року в порівнянні з 2003 роком .В 2004 році в порівнянні з 2003 роком витрати на підсобно-допоміжну діяльність знизились на 30,1 % в першу чергу за рахунок того, що в 2004 році не надавались послуги по поточному утриманню колії,хоча витрати по наданню послуг з ремонту та обслуговування під’зної колії і послуг автотранспорту збільшились відповідно на 44,5 %, 30,8 % , також в 2004 році надавались послуги механічної майстерні витрати, яких склали 0,4 тис.грн. і послуги будівельного цеху витрати яких склали 1,6 тис.грн.

В 2005 році в порівнянні з 2004 роком витрати від підсобно-допоміжної діяльності знизились на 5,2 % . Це відбулось за рахунок того, що витрати в 2005 році по наданню послуг з ремонту та обслуговування під’їзної колії знизились на 11,2 %, хоча в 2005 році надавались платні послуги ( ТСН) , витрати яких склали 1,9 тис.грн.

7.8 Реалізація товарної продукції допоміжним виробництвам і визначення фінансових результатів

Вимірники обсягу продукції В умовах товарного виробництва та ринкової економіки виготовлена продукція, виконана робота або надана послуга є товаром, котрий має не лише споживну вартість, але й вартість (мінову вартість). Для постійного і повного задоволення потреб ринку планування та облік виготовлюваних для продажу товарів здійснюється в натуральних (фізичних) і вартісних (грошових) вимірниках.

До основних вартісних показників промислового виробництва відносять валову, товарну, реалізовану і чисту продукцію.

Валова продукція — це загалом вся продукція, що виробляється у промисловості, галузі, підгалузі, на підприємстві — незалежно від того, де вона використовується. Валову продукцію визначають з урахуванням вартості внутрішньозаводського і внутрішнього обороту, під якими розуміють вартість тієї частини вироблених готових виробів та напівфабрикатів, яка використовується на даному підприємстві або у галузі на власні промислово-виробничі потреби. Показник валової продукції визначають у поточних і порівнянних цінах і використовують для розрахунку показників валового суспільного продукту та його динаміки.

Товарна продукція — це продукція, призначена для реалізації на сторону. До її складу включають готові вироби, напівфабрикати і роботи промислового характеру на сторону і не включають вартість продукції власного виробництва, яка споживається на даному підприємстві (галузі). Показник товарної продукції є основним, за ним здійснюють розрахунки в індикативному плані. На підставі товарної продукції визначають структуру промислового виробництва, фінансові показники діяльності підприємства, підгалузі, галузі. Товарну продукцію визначають у порівнянних і діючих оптових цінах.

Реалізована продукція — це промислова продукція, яка надійшла у народногосподарський оборот, тобто така, що поставлена замовникам і оплачена ними. Реалізовану продукцію визначають на підставі показника товарної продукції і показників залишків нереалізованої продукції на початок і кінець розрахункового періоду (року).