Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Kuybida.Lekcii_new-1.doc
Скачиваний:
347
Добавлен:
19.03.2015
Размер:
520.7 Кб
Скачать

8. Апарат апеляційного суду: структура і повноваження. Організація роботи в апеляційному суді

Організаційне забезпечення роботи апеляційного суду здійснює його апарат, який очолює керівник апарату (завідуючий секретаріатом). Завідуючий секретаріатом підпорядковується голові суду і координує свою діяльність з відповідним територіальним управлінням державної судової адміністрації.

Структуру і штатну чисельність апарату апеляційного суду затверджує Голова Державної судової адміністрації України за поданням голови суду в межах видатків на утримання відповідного суду.

До штату апарату апеляційного суду входять керівник апарату суду; головний бухгалтер; помічник голови суду; радник голови суду; помічник заступника голови суду; радник заступника голови суду; помічники судді; завідувач та секретар приймальні суду; секретарі судового засідання; старший судовий розпорядник; судові розпорядники; старший консультант суду; консультант суду; консультант з кадрової роботи; консультант із судової статистики; старший секретар суду; начальник та головні, провідні спеціалісти відділу кадрової роботи та державної служби; секретарі суду; діловод суду; оператор комп'ютерного набору; друкарка; експедитор; завідувач архіву суду; архіваріус; бібліотекар суду; начальник та головні спеціалісти відділу матеріально-технічного та господарського забезпечення суду; завідувач господарства суду. У структурі апарату апеляційного суду виділяють структурні підрозділи із забезпечення роботи відповідних палат, відділи (див. зокрема Наказ Державної судової адміністрації України «Про затвердження Типової організаційної структури, типових штатних розписів та типових посадових інструкцій працівників апарату апеляційного загального суду» від 1 березня 2007 року.

Приймання громадян в суді здійснюється згідно з Правилами внутрішнього розпорядку суду, які затверджуються наказом голови суду. Ознайомлення з матеріалами судових справ здійснюється протягом усього робочого дня апарату суду. Графік приймання громадян і Правила внутрішнього розпорядку суду вивішуються в суді на дошці оголошень суду. На цьому ж стенді повинна бути вивішена інша корисна для громадян інформація.

З метою створення оптимальних умов для реалізації громадинами своїх прав та інтересів приймання громадян у суді здійснюється відповідним працівником апарату суду, який визначається наказом голови суду. Особисте приймання громадян з питань роботи суду також ведеться головою суду або його заступником.

Організація роботи суду планується шляхом складання планів – загального плану, календарних планів розгляду справ. Планується робота з кадрами суду (навчання, наради тощо). Деякі апеляційні суди організовують навчання для суддів відповідних місцевих судів. Ведеться статистичний облік про кількість і результати розгляду судових справ. Статистичні звіти (піврічний, річний) подаються до державної судової адміністрації.

Тема 8. Вищі спеціалізовані суди

План

1. Вищі спеціалізовані суди – вищі органи в системі спеціалізованих судів.

2. Повноваження вищих спеціалізованих судів.

3. Склад вищих спеціалізованих судів. Склад суду при розгляді справ у вищому спеціалізованому суді.

4. Голова вищого спеціалізованого суду, його повноваження.

5. Заступники голови вищого спеціалізованого суду, їх повноваження.

6. Судові палати у вищому спеціалізованому суді.

7. Президія вищого спеціалізованого суду: склад і повноваження.

8. Пленум вищого спеціалізованого суду: склад і повноваження.

9. Апарат вищого спеціалізованого суду: структура і повноваження. Організація роботи у вищому спеціалізованому суді.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]