Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Юридична деонтологія - посібник (Сливка).doc
Скачиваний:
429
Добавлен:
19.03.2015
Размер:
983.55 Кб
Скачать

Література до всіх тем

  1. Волченко В.Н. Миропонимание и экоэтика ХХІвека. Наука — Философия — Религия. — М., 2001.

  2. Гончаренко С. Український педагогічний словник. К., 1997.

  3. Горшнев В.М., Бенедик И.В. Юридическая деонтология. — Харьков, 1988, 1993.

  4. Гусарев С.Д., Тихомиров О.Д. Юридическая деонтология. — К., 1999.

  5. Этика: Энциклопедический словарь / Под ред. Р.Г. Акресяна и А.А. Гусейнова. — М., 2000.

  6. Мерло-Понті М. Феноменологія сприйняття / Пер. з фр. — К., 2001.

  7. Немов Р.С. Психология: Словарь-справочник: В 2 ч. — М., 2003.

  8. Новая философская энциклопедия: В 4т. / Ин-т философии РАН, Нац. общ. — науч. фонд; Научно-ред. совет: предс. В.С.Степин, заместители предс. А.А. Гусейнов, Г.Ю. Семигин, уч. секр. А.П. Огурцов. — М.: Мысль, 2001. — Т.2. — 638 с.

  9. Основы валеологии: В 3 кн. / Под ред. В.П. Петленко. — К., 1998-1999.

  10. Потер К.Р. Объективное знание. Эволюционный перевод / Пер. с англ. — М., 2002.

  11. Рікерр П. Сам як інший / Пер. із фр. — К., 2002.

  12. Скакун О.Ф. Юридическая деонтология. Харбков, 2002.

  13. Сливка С.С. Юридична деонтологія: Підручник ___________________

_________________________________________________________

_________________________________________________________

  1. Філософський енциклопедичний словник К., 2002.

  2. Философский энциклопедический словарь М., 2000.

  3. Юридична енциклопедія: В 6 т. / Редкол.: Ю.С. Шемшученко (відп. ред.) та ін. — К., 1998-2002.

В. САМОСТІЙНА РОБОТА

Самостійна навчальна робота курсантів (студентів) є обов’язкова. Вона має різні види індивідуальної і колективної діяльності, які здійснюються без безпосередньої участі професора або доцента (але під їхніми настановами) поза навчальним процесом. Реалізація цих настанов вимагає від курсантів (студентів) активної розумової діяльності, самостійного виконання різних пізнавальних завдань, застосування раніше засвоєних знань.

Найбільш поширеними видами самостійної навчальної роботи курсантів (студентів) з юридичної деонтології є: праця з нормативно-правовими актами, монографіями, науковими статтями, матеріалами наукових конференцій, авторефератами дисертацій, навчальними посібниками, підручниками, дидактичними матеріалами, персональним комп’ютером, написання рефератів, конспектування, аналіз практичних ситуацій, самостійні спостереження, дослідницька діяльність, складання кросвордів і тестів і т.д.

Бюджет навчального часу курсантів (студентів) формується по-різному: 1) виходячи із співвідношення 6 : 4 (6 годин щоденних аудиторних занять і чотири години позааудиторних); 2) у співвідношенні 2 : 1 (2 години на аудиторну і 1 година на самостійну роботу хоча у всьому світі — 3) існує співвідношення 1 : 3,5 (1 година на аудиторну і 3,5 годин на самостійну роботу). Таке співвідношення ґрунтується на великому дидактичному потенціалі цього виду навчальної діяльності курсантів (студентів). Самостійна робота сприяє: поглибленню і розширенню знань; формуванню інтересу до пізнавальної діяльності; оволодінню прийомами процесу пізнання; розвитку пізнавальних здібностей. Вона виконується з використанням опорних дидактичних матеріалів, які призвані корегувати роботу курсантів (студентів) і здійснювати її якість.

Відповідно до вибраної форми контролю самостійної роботи курсантів (студентів) викладач вибирає час і місце перевірки знань. найбільш зручним часом є години відведені на консультацій по кафедрі (один раз в тиждень з 1400 годин до 1800 годин), якщо заняття відбуваються у першу зміну. Певний контроль за самостійною роботою можна здійснити і на семінарських заняттях під час виставлення підсумкових оцінок, проведення заліків, іспитів.

Навчання у вузі зобов’язує курсанта працювати самостійно. Самостійна робота є основним засобом оволодіння навчальним матеріалом у час, вільний від обов’язкових навчальних занять. Для курсантів навчальних закладів МВС України обов’язковою є самопідготовка, яку встановлюють за розпорядком дня. Курсант повинен знати, що час для самостійної роботи відводиться практично на кожну навчальну дисципліну. Це регламентується робочим, навчальним і тематичним планом, де вказані конкретні теми і практичний час для обов’язкової самостійної роботи. Щоб виробити навички самостійного Пошуку додаткових знань, підготовки до семінарських та практичних занять, заліків та іспитів, викладач рекомендує курсантам відповідно наукової, фахової, монографічної і Періодичної літератури. Самостійна робота може проводитись згідно зі складеним графіком. При цьому важливо запам’ятати, Що навчальний матеріал навчальної дисципліни, передбачений робочим навчальним планом для засвоєння студентом в процесі самостійної роботи, відноситься на підсумковий Контроль поряд з навчальним матеріалом, який опрацьовувався при проведенні навчальних занять.