Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Заразные болезни (книга).doc
Скачиваний:
225
Добавлен:
30.05.2014
Размер:
3.99 Mб
Скачать

3. Порядок наложения и снятия карантина.

Головнии державний Інспектор ветеринарної медицини району, після одержання пвідо­м­лення про виникнення карантинної хвороби призначає комісію, яка проводить епізоотичне обсте­ження господарства і складає акт, яким підтверджується виникнення захворювання. Згаданий акт є підставою для розробки проекту розпорядження державної адміністрації району щодо встанов­лення карантину.

Керуючись згаданим актом (або експертизою лабораторії ветеринарної медицини) і - ін­струкцією про заходи боротьби з захворюванням, головний державний інспектор ветеринарної медицини району розробляє проект розпорядження державної адміністрації про встановлення ка­рантину і подає його в державну адміністрацію. Розпорядження Іої адміністрації про встановлення карантину приймається на протязі доби і розсилаючї у всі господарства і головні установи району. Головний лікар ветеринарної медицини яиоюзарства, на яке встановлено карантин, розробляє про­ект рішення спільного засідання господарства та органу місцевого самоврядування про заходи щодо ліквідації захворювання у господарстві. В ньому зазначаються назва заходів, строки вико­нання

- штат виконавців (див. примірний план оздоровлення господарства від заразної хвороби -.ому зошиті).

Після прийняття згаданих рішень головний лікар ветеринарної медицини господарст-лні­зовує його виконання і здійснює контроль. При необхідності він подає матеріали на чя правління господарства для заслуховування відповідальних осіб за виконання покладених на них обов'язків.

Після ліквідації заразного захворювання і проведення заключних ветеринарних захо­дів головний лікар ветеринарної медицини господарства доповідає про це го-му державному інспе­ктору ветеринарної медицини району. Останній створює комісію,

- чолі із завідувачем протиепізоотичного відділу - лікарем ветеринарної медицини прово­дить епізоотологічне обстеження господарства на предмет скасування, складає відповідний акт і передає його головному державному інспектору ветеринарної медицини району, який на підставі вказаного документа і діючої інструкції розробити проект розпорядження районної державної адміністрації щодо скасування карантину з господарства. На підставі поданого проекту прийма­ється розпорядження районної державної алміністрації про скасування карантину з господарства і оголошення його благополучним заразного захворювання.

Реквізити проекту розпорядження районної державної адміністрації щодо встановлення ка­рантину

1. Гриф місцевої державної адміністрації (герб, назва держави, області, району).

2. Назва документа (розпорядження).

3. Місце знаходження райдержадміністрації і дата.

4. Текст (зміст) розпорядження, яке складається з двох частин: констатуючої і розпо-за­льної.

У констатуючій частині викладають причину прийняття розпорядження, мету та яки-мен­тами керувались при його розробці.

Розпоряджувальна частина повинна починатися з назви державної адміністрації і за­ключ­ного слова "УХВАЛИЛА". Ця частина пишуться по пунктах. В останньому пункті вка­зують поса­дову особу, на яку покладений контроль за виконанням розпорядження.

У додатку до розпорядження (якщо він є) зазначаються номер і дата розпорядження

Проект розпорядження повинен бути завізований укладачем або керівником структ рного підрозділу, який його вносить.

Підпис керівника державної адміністрації складається з повної назви посади, прізви­ща та ініціалів, а також особистого підпису.

До оригіналу розпорядження додається список господарств і установ на розсилана.» його копій. Подібне розпорядження приймається при скасуванні карантину.

Як зразки наводимо орієнтовні проекти розпоряджень державної адміністрації пр: встанов­лення та скасування карантину щодо сибірки великої рогатої худоби.