Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Підприємство.docx
Скачиваний:
0
Добавлен:
22.11.2019
Размер:
70.05 Кб
Скачать

1.Підприємство в економічній системі сучасного суспільства

1.1. Підприємство як економічний суб'єкт господарювання

Функціонування підприємства як надскладної соціально-технічної відкритої системи та об'єкта управління забезпечується трьома головними процесами: отриманням засобів виробництва із зовнішнього середовища; виготовленням продукту; переданням продукту у зовнішнє середовище. Якщо один із цих процесів припиняється, підприємство не може існувати.

Роль підприємства набагато ширша, а питання про те, яким має бути підприємство у вітчизняній економіці, значно складніше. Для того щоб проілюструвати це, скористаємося такою таблицею (табл. 1.1).

З аналізу таблиці 1.1.можна зробити висновок щодо різноманітності функцій підприємства. Навіть їх простий перелік показує, що вони ста­новлять основу існування суспільства. Деякі з них належать до соці­альних, що відбивають фундаментальні потреби та права людини. Інші функції забезпечують рух матеріальних, фінансових, інформаційних потоків, переміщення робочої сили та реалізують дію економічних сил конкуренції на мікроекономічному рівні.

Згідно з макроекономічним аналізом роль підприємства як агента економіки полягає у виробництві товарів і послуг, на які є попит, тобто вони мають бути реалізовані.

За класичною економічною теорією процес реалізації створе­ного продукту (товарів та послуг) відбувається відповідно до фунда­ментального економічного закону Ж.-Б. Сея, згідно з яким "сукупний попит дорівнює сукупній пропозиції", тому економічна криза неможли­ва. Роль підприємства та підприємця в цій теорії була не дуже важли­вою. Вона зводилася лише до виробничої функції.

Таблиця 1.1.

Взаємні очікування підприємства та інших суб'єктів економіки

Економічні суб'єкти

Очікування суб'єкта

Очікування даного підприємства

Населення та його окремі групи (ни­нішні, потенційні та колишні пра­цівники підприєм­ства, члени їх сі­мей, власники, ін-новатори, власни­ки фінансових за­собів, інші грома­дяни, суспільство в цілому)

Зайнятість. Засоби до існу­вання. Можливість самореалізації в колективі. Повага колективу. Матеріальна та моральна підтримка в над­звичайних ситуаціях. Отри­мання доходів від коштів, укладених у дане підприєм­ство. Попит на організацій­но-технологічні винаходи. Урахування інтересів су­спільства

Залучення робочої сили. По­пит на товари та послуги під­приємства. Пропозиція інно­вацій. Залучення коштів насе­лення через цінні папери. Від­даність працівників корпора­тивним інтересам. Визнання суспільної цінності підприєм­ства. Підтримка в надзвичай­них ситуаціях

Інші підприємства (реальні та потен­ційні партнери, конкуренти, влас­ники нових техно­логій, вільних фі­нансових та інших ресурсів)

Попит на товари та послуги іншого підприємства. Залу­чення кадрів, які мають досвід роботи на даному підприємстві. Попит на нові технології іншого підпри­ємства

Попит на товари та послуги даного підприємства. Залу­чення кадрів, котрі набули досвіду на іншому підприєм­стві. Отримання доходів від коштів, укладених в інше під­приємство. Попит на нові тех­нології даного підприємства

Банки

Попит на банківські послу­ги

Депозитно-розрахункове та кредитне обслуговування

НД і ДК організа­ції

Попит на НДДКР

Пропозиція НДДКР

Навчальні заклади

Попит на випускників

Пропозиція фахівців

Податкові органи

Своєчасна сплата податків

Надання податкових пільг та відстрочок

Дане підприємство

Створення та розширення соціально-економічного по­тенціалу розвитку підпри­ємства. Закріплення та вдо­сконалення технологічних навичок, передання вироб­ничого досвіду

Створення та розширення со­ціально-економічного потен­ціалу розвитку підприємства. Закріплення та вдосконалення технологічних навичок, пере­дання виробничого досвіду

Економічні суб'єкти

Очікування суб'єкта

Очікування даного підприємства

Центральні та міс­цеві органи вико­навчої та законо­давчої влади

Забезпечення достатнього обсягу податкових надхо­джень для формування цен­трального та місцевого бю­джетів

Бюджетне фінансування під­приємства. Створення та під­тримка зовнішніх умов діяль­ності підприємства

Державні (цент­ральні) органи ре­гулювання еконо­міки

Реалізація структурної полі­тики держави

Інформаційна підтримка. Ко­ординація діяльності з іншими галузями

У кейнсіанській економічній теорії в центрі стоїть проблема рівності заощаджень та інвестицій, які не завжди урівнюються. Тому підприємець при складанні плану інвестування і виробництва арrіоrі повинен передбачити, яким буде попит на засоби виробництва і предме­ти споживання. При цьому є ризик того, що попит на кредити для ін­вестування і пропозиція грошей не збігатимуться, оскільки ця пропози­ція є функцією доходу домогосподарств (сімей), і якщо він буде дуже малим, сім'ї не зможуть заощадити необхідної суми для здійснення ін­вестицій. З іншого боку, чим більший дохід, тим меншою буде та частина, яка споживається (зменшується схильність до споживання).

Як бачимо, можливість нерівноваги дуже велика навіть арrіоrі. Більше того, Дж. М. Кейнс пояснює, що нерівновага кумулятивна: передбачуване зниження споживання породжує запрограмоване знижен­ня виробництва, а значить і заробітної плати, а затим — зниження ре­ального споживання. Звідси — важливість ролі підприємця та підприє­мства в економічній структурі суспільства. Кейнс вважав, що стан справ на підприємстві є функцією "темпераменту підприємця", тобто залежить від оптимізму чи песимізму його передбачень. А держава повинна впли­вати на поведінку підприємств, підтримуючи купівельну спроможність населення на достатньому рівні шляхом підвищення заробітної плати, соціальних виплат та стимулювання підприємців через низький рівень позичкового процента.

Слід також мати на увазі, що визначальна роль у процесі забез­печення рівноваги належить рішенням підприємств про обсяги вироб­ництва та інвестиції. Держава може лише впливати на ці рішення через індикативне планування дій керівників підприємств, розробляючи гос­подарську (економічну) політику, наприклад політику доходів, між­галузеві та галузеві програми, націоналізуючи чи приватизуючи підпри­ємства тощо.