Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Указания к написанию курсовой.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
20.11.2019
Размер:
164.35 Кб
Скачать
  1. Загальнi положення

Відповідно до навчального плану студенти факультету «Ресторанно-готельного бізнесу» виконують курсову роботу з дисципліни «Організація ресторанного господарства».

Мета роботи - закріплення i поглиблення теоретичних знань з дисципліни, ознайомлення студентів із практикою організації виробничо- торгової діяльності підприємств харчування, придбання практичних навичок для виконання дипломної роботи.

Курсова робота повинна виконуватися на фактичному матеріалі (вивчення роботи конкретного підприємства харчування готельно-ресторанного комплексу (ГРК)).

Тема курсової роботи для кожного студента визначається індивідуально i затверджується на засіданні кафедри.

2. Змiст курсової роботи

У «Вступі» розкривається актуальність теми, визначаються мета i задачі дослідження.

Основна частина курсової роботи складається з теоретичного розділу та розділів, які базуються на фактичних матеріалах конкретного закладу ресторанного господарства.

В теоретичному розділі необхідно надати характеристику сучасного стану теорії питання, що розглядаються, та проблем організації виробництва та обслуговування окремими типами підприємств i сфер дiяльностi.

Розкриваючи теоретичні аспекти обраної теми необхідно проаналізувати точки зору різних авторів, фахівців, висловити власну позицію та зробити теоретичні узагальнення. Необхідно дослідити передовий досвід України та інших країн, обґрунтувати важливість питань, що розглядаються для удосконалення практичної організаційної дiяльностi в ресторанному господарстві.

Другий розділ курсової роботи носить дослідницький характер i базується на фактичних матеріалах дiяльностi конкретного підприємства харчування. Цей розділ містить основні аналітичні матеріали та включає декілька підрозділів (в залежності від теми курсової робота).

Зміст підрозділів включає організаційну характеристику — тип i назву підприємства, форму власності, місце розташування. Вивчення внутрішнього середовища підприємства включає аналіз організації виробництва та обслуговування у готельно-ресторанних комплексах.

3. Вимоги до оформлення курсової роботи

Курсова робота з дисципліни ,,Організація ресторанного господарства” повинна відповідати вимогам стандартів i складатися з таких елементів:

титульний лист (додаток А);

  • зміст роботи;

  • вступ;

  • розділи основної частини роботи згідно плану;

  • висновки;

  • рекомендації;

  • список використаних джерел;

  • додатки.

При написані курсової роботи, слід додержуватися вимог щодо оформлення наукових праць відповідно чинного ГОСТу України ДСТУ 3008- 95.

Курсову роботу необхідно виконувати машинним (за допомогою комп’ютерної техніки) способом на одному боці стандартного аркуша білого паперу формату А4 (210х297 мм). За необхідністю допускається використання аркушів формату АЗ (297х420 мм).

За машинним способом виконання текст роботи друкують через півтора інтервали 14 розміром. Скорочення слів i словосполучень у роботі не допускається (крім загальноприйнятих).

Розділи та пiдроздiли повинні мати заголовки. Заголовки структурних елементів роботи та заголовки роздiлiв слiд розташовувати посередині рядка i друкувати великими літерами без крапки на прикiнцi, не підкреслюючи. Заголовки пiдроздiлiв, пунктів i пiдпунктiв роботи слід починати з абзацного відступу та друкувати маленькими літерами, крім першої великої, не пiдкреслюючи, без крапки в кiнцi. Розділи, пiдроздiли роботи слід нумерувати арабськими цифрами. Розділи курсової роботи повинні мати порядкову нумерацію i позначатися арабськими цифрами без крапки, наприклад, 1, 2, 3 i т.д. Пiдроздiли повинні мати порядкову нумерацію в межах кожного розділу. Номер пiдроздiлу складається з номера розділу i порядкового номера пiдроздiлу, відокремлених крапкою. Після номера пiдроздiлу крапку не ставлять, наприклад, 1.1, 1.2 i т.д. Нумерація пунктів i пiдпунктiв (при їх наявності) здійснюється за тією ж схемою.

Абзацний відступ повинен бути однаковим впродовж усього тексту i дорівнювати п’яти знакам.

Якщо заголовок складається з двох i більше речень, їх розділяють крапкою. Перенесення слів у заголовку розділу не допускається.

Сторінки курсової роботи слід нумерувати арабськими цифрами, додержуючись наскрізної нумерації впродовж усього тексту роботи. Номер сторінки проставляють у правому верхньому куті сторінки без крапки в кiнцi. Титульний аркуш включають до загальної нумерації сторінок роботи, але номер сторінки на титульному аркуші не проставляють.

Ілюстрації й таблиці, розміщені на окремих сторінках, включають до загальної нумерації сторінок роботи.

При оформлені курсової роботи слід правильно подавати таблиці, ілюстрації (графіки, схеми, рисунки, креслення, діаграми, фотознімки) та формули.

Таблиці та ілюстрації слiд розміщувати у роботі безпосередньо після тексту, де вони згадуються вперше, або на наступній сторiнцi. На всі таблиці та ілюстрації мають бути посилання у роботі. Якщо таблиці чи ілюстрації створені не автором роботи, необхідно при подаванні їх у роботі робити посилання на автора.

Таблиці, так само як й ілюстрації, слiд нумерувати арабськими цифрами порядковою нумерацією в межах розділу, за винятком таблиць (iлюстрацiй), які наводяться у додатках. Номер таблиці (ілюстрації) складається з номера розділу та порядкового номера таблиці (ілюстрацій), відокремлених крапкою, наприклад, таблиця 2.1 - перша таблиця другого розділу.

Таблиця повинна мати назву, яку друкують малими літерами (крім першої великої) i вміщують над таблицею після слова ,,Таблиця” з зазначенням її номера.

Ілюстрації повинні також, мати назву, яку розміщують під iлюстрацiєю. За необхідністю під iлюстрацією розміщують пояснювальні дані (під рисунковий текст). Ілюстрація позначається словом ,,Рисунок___ “, що разом з номером i назвою ілюстрації розміщують після пояснювальних даних, наприклад, ,,Рисунок 2.1 – Виробича-торгівельна структура підприємства”.

Посилання у тексті роботи на джерело слiд зазначати порядковим його номером у переліку джерел, виділені двома квадратними дужками, наприклад [14,с.27].

При складанні списку джерел треба дотримуватися вимог, що пред’являються до їх оформлення. Спочатку доцільно навести законодавчі акти (декрети, закони, постанови, укази), а потім у алфавітному порядку подати перелік монографій, підручників, статей тощо.