Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
4. Методичка РЭ.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
19.11.2019
Размер:
376.83 Кб
Скачать

Розділ 4. Методичні рекомендації щодо підготовки до підсумкового контролю знань студентв

Завершальним етапом у вивченні курсу «РПС і регіоналістика» є підсумковий контроль знань студентів, який здійснюється у формі заліку. До нього допускаються студенти, які повністю виконали вимоги навчального процесу: прослухали курс лекцій, опрацювали питання семінарських занять і приймали участь у їх обговоренні у групі, своєчасно підготували і захистили реферат.

З метою полегшення підготовки до заліку з дисципліни подаємо критерії оцінок знань студентів:

20 балів (“відмінно”), якщо основні питання розкриті на високому теоретичному і практичному рівнях, студент без ускладнень орієнтується в матеріалі, повністю відповідає на додаткові запитання, спроможний вести дискусію, виявляє всебічні і глибокі знання програмного матеріалу, знає всі основні закономірності, методологічну базу розміщення продуктивних сил, засади державної регіональної економічної політики, особливості формування природно-ресурсного, трудового, соціального та виробничого потенціалів регіонів. Студент наводить характеристику територіальної та галузевої структури економіки, формування міжгалузевих комплексів, їх сутність, структуру, призначення. Якість відповідей свідчить про вільне володіння матеріалом лекційних і практичних занять, а також про ознайомлення з додатковим матеріалом з навчальної дисципліни. В цілому це відмінне виконання лише з незначною кількістю несуттєвих помилок.

15 балів (“добре”), якщо основні питання розкриті, студент виявляє повне знання програмного матеріалу, уміє самостійно наводити основні поняття курсу, характеризує економічну сутність наявних потенціалів розвитку, основні напрями структурної трансформації економіки, використовує одержані знання на практиці, але на додаткові питання повністю не відповідає, ознайомлення з додатковими джерелами не систематизовано, але якість відповідей виявляє вільне володіння матеріалом. В цілому добре, але з певною кількістю значних помилок.

10 балів (“задовільно”), якщо студент володіє тільки основним матеріалом, при розкритті основних питань, допускає суттєві помилки, уміє під керівництвом викладача охарактеризувати особливості розміщення продуктивних сил, частково використовує одержані знання на практиці, в цілому виконання задовольняє мінімальні критерії.

5 балів (“незадовільно”), якщо студент виявляє пробіли в знанні основних положень програмного матеріалу, не уміє наводити базові поняття, і не використовує одержанні знання на практиці.

У ході підготовки до заліку студент має зосередити головну увагу на трьох взаємопов'язаних і взаємозумовлених аспектах навчальної діяльності:

1) самоконтролі, самооцінці, самоаналізі;

2) закріпленні та розвитку індивідуальних навчальних навичок;

3) вмінні справлятися зі стресовими ситуаціями, викликаними суб'єктивними чи об'єктивними обставинами.

Підсумкова оцінка з заліку визначається на основі середнього балу з практичних робіт, реферату, модульно-рейтингового контролю знань.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]