Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
KP_nibi_na_kafedri_drukovani.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
19.11.2019
Размер:
232.96 Кб
Скачать
  1. Навести приклади кожного виду конкуренції кримінально-правових норм (на прикладі статей розділів «Злочини проти основ національної безпеки», «Злочини проти життя та здоров’я особи»).

Конкуренція загальної та спеціальної норми - (приклад: просте умисне вбивство ч.1 ст.115(загальна норма), кваліфіковане умисне вбивство ч 2 ст 115.ККУ(спеціальна норма) Перевага надається спеціальній нормі)

Конкуренція кількох спеціальних норм - Приклад : ст.. 123 та ст. 124 ККУ ( умисне тяжке тілесне ушкодження, заподіяне у стані сильного душевного хвилювання та Умисне заподіяння тяжких тілесних ушкоджень у разі перевищення меж необхідної оборони або у разі перевищення заходів, необхідних для затримання злочинця )перевага надається нормі, яка передбачає менш тяжкий злочин .)

приклад : п.2 ч.2 ст. 115 ККУ і ст. . 117 ККУ ;п.4. ч.2 ст 115 ККУ і ст. 118 ККУ

Конкуренція цілого та частини. -. (приклад : ч.2 ст.121ККУ = ч.1 ст. 121ККУ +ч.1 ст.119 перевага надається цілому ч.2 ст.186 = ч.1. ст..186+ ч.1 ст.126 ККУ ч. 3 . ст.. 185ККУ =ч. 1 ст. 185ККУ + ч. 1 ст. 162 ККУ)

  1. У якому співвідношенні між собою перебувають норми „Вбивство через необережність” і „Незаконне проведення аборту, що спричинило смерть потерпілої”?

Частина і ціле

  1. Як вирішуються колізії між положеннями Загальної та Особливої частин КК України. Відповідь обґрунтуйте.

Якщо між статтями загальної та особливої частини є невідповідність , то вона вирішується на користь статті загальної частини. Оскільки :

1 Загальна частина містить положення спільні для більшості злочинів передбачених в особливій частині.

2 Положення загальної частини є більш сприятливими ніж положення особливої частини.

  1. В якому співвідношенні між собою перебувають норми про “Умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого” і “Вбивство через необережність”?

Ціле і частина

  1. Вкажіть принципи кримінально-правової кваліфікації.

1. Законність

2. Точність

3. Повнота

4. Об’єктивність

5. Офіційність

6. Індивідуальність

7. Вирішення спірних питань на користь особи

8. Недопустимість подвійного інкримінування

9. Стабільність

  1. Для вказівки на кого із співучасників (який вид співучасті) у формулі кваліфікації не слід посилатися на Загальну частину КК?

Виконавець і співвиконавець

  1. Для вказівки на яку (-і) стадію (-ї) злочину у формулі кваліфікації не слід посилатися на Загальну частину КК?

Закінчений злочин

  1. Наведіть два приклади диференціації кримінальної відповідальності.

приклад : просте умисне вбивство чи . 1 ст.115 ККУ, кваліфіковане умисне вбивство ч.2 ст.115 ККУ); Проста крадіжка ч.1 ст.185, і кваліфікована крадіжка ч.2 ст.185 ККУ

  1. Наведіть приклад конкуренції кількох спеціальних норм, одна з яких передбачає кваліфікований, а інша привілейований склад злочину

приклад : п.2 ч.2 ст. 115 ККУ-умисне вбивство малолітньої дитини або жінки, яка завідомо для винного перебувала у стані вагітності і ст.117 ККУ–умисне вбивство матір’ю своєї новонародженої дитини; п.4. ч.2 ст 115 ККУ – умисне вбивство вчинене з особливою жорстокістю і ст. 118 ККУ-умисне вбивство при перевищенні меж необхідної оборони або у разі перевищення заходів, необхідних для затримання злочинця.Перевага надається привілейованій нормі.

  1. Наведіть приклад конкуренції кількох спеціальних норм, одна з яких передбачає привілейований, а інша особливо привілейований склад злочину

Приклад : ст.. 123 та ст. 124 ККУ ( умисне тяжке тілесне ушкодження, заподіяне у стані сильного душевного хвилювання та Умисне заподіяння тяжких тілесних ушкоджень у разі перевищення меж необхідної оборони або у разі перевищення заходів, необхідних для затримання злочинця )перевага надається нормі, яка передбачає менш тяжкий злочин.

  1. Наведіть приклад конкуренції кількох спеціальних норм, однією з яких є кваліфікований вид умисного тяжкого тілесного ушкодження (ч. 2 ст. 121 КК України) і вкажіть різновид конкуренції.

Умисне тяжке тілесне ушкодження що має характер особливого мучення і умисне тяжке тілесне ушкодження вчинене в статі сильного душевного хвилювання .

Вид :

- конкуренція кваліфікованої і привілейованої норми .

  1. Наведіть приклад конкуренції частини і цілого

приклад : ч.2 ст.121ККУ-умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого = ч.1 ст. 121ККУ-умисне тяжке тілесне ушкодження+ч.1 ст.119-вбивство, вчинене через необережність. Перевага надається цілому ч.2 ст.186 = ч.1. ст..186+ ч.1 ст.126 ККУ ч. 3 . ст.. 185ККУ =ч. 1 ст. 185ККУ + ч. 1 ст. 162 ККУ)

  1. Назвіть підстави кваліфікації злочинів

фактична - інформація про діяння здобуте законним шляхом

юридичне - кримінально-правова норма яка міститься в кримінальному законі і визначає ознаки складу злочину.

  1. Назвіть різновиди конкуренції кількох спеціальних норм

Конкуренція 2 превілейованих норм

Конкуренція декількох кваліфікованих норм

Конкуренція привілейованої та кваліфікованої норми

  1. У яких випадках під час написання формули кваліфікації слід посилатися на Загальну частину КК України?

1. Готування до злочину

2. Замах на злочин

3. Підбурювання до злочину

4. Організації злочину

5. Пособництва у злочині

  1. У якому співвідношенні між собою перебувають норми про „Умисне вбивство з особливою жорстокістю ” і „Умисне вбивство при перевищенні меж необхідної оборони або у разі перевищення заходів, необхідних для затримання злочинця”?

Як кваліфіковані і привілейовані спеціальні норми

  1. У якому співвідношенні між собою перебувають норми про „Умисне вбивство” і „Умисне вбивство при перевищенні меж необхідної оборони або у разі перевищення заходів, необхідних для затримання злочинця”?

Загальна і спеціальна

  1. Незаконне проведення аборту, що спричинило безпліддя потерпілої (ч. 2 ст. 134 КК України) і _______________конкурують як частина і ціле.

Частина 1 статі 134 + стаття 128 ККУ (необережне тяжке тілесне ушкодження)

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]