Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
KP_nibi_na_kafedri_drukovani.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
19.11.2019
Размер:
232.96 Кб
Скачать
  1. Назвіть елементи Особливої частини кк України.

Елементи особливої частини кримінального кодексу як системи законодавства:

  • Розділи

  • Статті

  • Частини статей

  • Пункти

Елементи особливої частини як галузі права :

  • Правові інститути

  • Норми

А)диспозиція

Б) санкція

  1. Види та структура норм Особливої частини кк України.

  1. За змістом :

  1. Забороняючі –

  2. Роз’яснюючи -

  3. Заохочувальні

  1. За формою :

  1. Називні

  2. Описові

  3. Відсильна

  4. Бланкетна

  1. За ступенем небезпеки :

  1. Норма , яка містить простий склад злочину -

  2. Норма яка містить кваліфікований склад злочину

  3. Норма яка містить особливо кваліфікований склад злочину

  4. Норма яка містить привілейований склад злочину

  1. Дайте визначення понять та наведіть приклади «основного», «кваліфікованого», «особливо кваліфікованого» та «привілейованого» складів злочинів.

а)Норма , яка містить простий склад злочину - передбачає мінімальну кількість ознак необхідну для того щоб визначити скоєне злочину.

б)Норма яка містить кваліфікований склад злочину - містить всі ознаки простого складу і одну чи декілька ознак , які обтяжують відповідальність

в)Норма яка містить особливо кваліфікований склад злочину містить всі ознаки кваліфікованого і одну чи декілька ознак які обтяжують відповідальність

г)Норма яка містить привілейований склад злочину - містить всі ознаки простого складу і одну чи декілька ознак які пом’якшують відповідальність

. Приклад : види умисних вбивств за ступенем суспільної небезпеки :

- Просте (ч. 1 ст. 115 ККУ)

- Кваліфіковане ( ч.2 ст. 115ККУ)

- Привілейоване (ст.. 116 - 118 ККУ)

Крадіжка :

- проста ч.1 ст.185 ККУ

- Кваліфікована ч.2 ст.185 ККУ

- Особливо кваліфіковано ( ч 4,5 ст.185 ККУ)

  1. Дайте визначення понять та наведіть приклади забороняючої, роз’яснюючої (дефінітивної) та заохочувальної норм Особливої частини кк України (навести по 5 прикладів відповідних норм).

а)Забороняючі – встановлюють які діяння є злочинами також вид і розмір покарання за їх вчинення (сама стаття, частина статті) - статті 115,116,117,118,119 ККУ.

б) Роз’яснюючи - визначають окремі кримінально-правові поняття (примітка до стаття ) – примітка до статі 185 ККУ : примітка до статі 185, яка визначає повторність ; примітка до статі 185, визначає яка шкода є значною; примітка до статі 185 яка визначає великий розмір заподіяної шкоди; примітка до статі 185 яка визначає особливо великий розмір заподіяної шкоди ; примітка до статі 368 одержання хабара,яка визначає поняття вимагання хабара.

в) Заохочувальні передбачають підстави звільнення від кримінальної відповідальності при позитивній пост кримінальній поведінці (звільнення від кримінальної відповідальності ч.2 ст. 111ККУ, ч.2 ст.114 ККУ,255,258-5,369 ККУ

  1. Дайте визначення понять та наведіть приклади називної, описової, відсильної та бланкетної норм Особливої частини кк України.

Називні – називають склад злочину не розкриваючи його ознак( ч.2 ст.369 ККУ давання хабара)

Описові – не лише називають ознаки складу злочину, але й розкривають їх зміст (ч.1 ст.185 ККУ таємне викрадення чужого майна (крадіжка))

Відсильна - називає ознаку і відсилає для зясування її змісту до іншої статті ККУ ( ст..122 ККУ умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження відсилає до статті 121 ККУ)

Бланкетна – називає ознаку і відсилає для зясування її змісту до іншого нормативно правового акту, який не є кримінальним законом (порушення правил пожежної безпеки ст..270 ККУ відсилає до правил пожежної безпеки.)

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]