Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Транспорт.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
18.11.2019
Размер:
37.85 Кб
Скачать

4.Оренда літака. Чартерна угода. Чартерна програма.

Авіачартер — це оренда турфірмою літака конкретної авіакомпанії на певний строк (один рейс, місяць, сезон або цілорічно).

Чартерна угода передбачає визначення:

типу та марки літака;

терміну дії угоди;

регулярності авіарейсів;

маршруту (з зазначенням аеропортів виліту та прибуття);

квоти місць, призначених до продажу;

вартості оренди літака;

можливості та граничні умови відміни авіарейсів та відповідні санкції. Процедура укладання чартерної угоди.

Предметом угоди чартеру є виконання чартерного перевезення (разового чи ланцюжка) за визначеним графіком та маршрутом.

Процедура укладання чартерної угоди.

  1. Переговори з авіаперевізником. На цій стадії оператор або їх пул аргументують доцільність чартерного рейсу, наводять докази успішного продажу квитків на рейс, формує основні вимоги чартерного перевезення (тип повітряного судна, орієнтовні дати рейсу, маршрут, оплата).

  2.   Пошук можливостей авіакомпанії. Керівництво перевізника, розглянувши заявлені операторами вимоги, намагається встановити ступінь власної готовності до виконання планованої чартерного перевезення (чи є в парку авіакомпанії необхідне повітряне судно, який графік польотів цього судна на заявлений період часу, можливості отримання права на виліт від органів влади місця вильоту та прийому ).

  3.  Підготовка льотної документації (проводиться спільно авіаперевізником і службами аеропорту, розглядаються польотні графіки - слоти, формується посадковий (злітна) коридор, вишукуються можливості здійснення посадки та висадки пасажирів чартерних в залах аеропорту).

  4.   У разі, коли між можливостями перевізника, рішеннями керівництва аеропорту та вимогами до туру замовника досягається компроміс, відбувається підписанням договору чартеру сторонами. 

  5.  Розробка цінової стратегії реалізації крісел туроператором. На цій стадії замовник (або пул) встановлює розмір тарифу (в один кінець, в обидва кінці), диференціює тарифи в залежності від класів обслуговування на борту (бізнес, економічний класи), встановлює розміри комісійної винагороди для туристичних агентств, встановлює пільгові категорії громадян і розміри знижок для них, правила і вартість провезення багажу (особливо актуально при організації чартерних шоп-програм). Очевидно, що набагато більші можливості у встановленні максимально конкурентних цін має оператор - єдиний замовник чартеру, або оператор, який заявив великий блок крісел на борту.

  6.   Далі замовник займається реалізацією місць. Їх продаж здійснюється в трьох видах:

продаж авіаквитків в складі турпакетів (найбільш вигідна для оператора схема роботи, що дозволяє отримання більш високого прибутку за рахунок норми прибутку як в тарифах, так і в наземному обслуговуванні), продаж авіаквитків тільки приватним особам, продаж авіаквитків агенціям ( найменш вигідна схема роботи оператора).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]