Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
KTYuD_PRAKTIChNI_2011_dlya_UKOOPOSVITI.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
18.11.2019
Размер:
172.03 Кб
Скачать

Практичне заняття № 7

Тема 6. Технології Internet в юридичній діяльності Зміст заняття:

1. Інструктаж з порядку і послідовності виконання завдань практичного заняття.

2. Виконання практичних завдань з цієї теми.

Спираючись на знання про Інтернет отримані на лекціях і практичному занятті та скориставшись доступом до світової мережі студенти мають дати відповіді на наступні питання. Відповіді на питання студенти занотовують в робочому зошиті.

1. Робота (ознайомлення, дослідження та формування письмових нотаток у робочому зошиті) з сайтами офіційних періодичних видань органів державної влади:

Голос України;

Урядовий кур‘єр;

Офіційний вісник Президента України.

Студент має орієнтуватися в структурі, змісті та порядку наповнення інформацією сайту.

Пошук вказаних вище інтернет-ресурсів здійснюємо за допомогою найпопулярніших пошукових машин: Google або Yandex тощо.

2. Робота (ознайомлення, дослідження та формування письмових нотаток у робочому зошиті) з офіційними сайтами вищих органів судової влади: Конституційного Суду України, Верховного Суду України, Вищого господарського суду, Вищого адміністративного суду, Вищого суду з розгляду цивільних та кримінальних справ: їх структура, зміст та наповнення а також з сайтом Судова влада України.

http://court.gov.ua/sudy/ - Судова влада України http://www.vasu.gov.ua/ua/index.html- сайт Вищого адміністративного суду http://arbitr.gov.ua/ - сайт Вищого господарського суду http://sc.gov.ua/ - сайт Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ http://www.scourt.gov.ua/ - сайт Верховного Суду України http://www.ccu.gov.ua/uk/index - сайт Конституційного Суду України

3. Знайдіть веб-ресурс свого місцевого загального суду (за власним місцем проживання) та опишіть його можливості (наприклад, адреса, контактні телефони, порядок подання позовної заяви та дні їх прийняття, реквізити сплати судового збору і інформаційно-технічного забезпечення тощо). Поясніть наскільки корисним є опрацьований вами веб-ресурс як для фахівця в сфері права та для громадянина.

4. Робота з сайтом Єдиного державного реєстру судових рішень.

Студентам необхідно за допомогою пошукового серверу розміщеного на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень http://www.reyestr.court.gov.ua/ знайти по одному судовому рішенню у цивільній справі, господарській, адміністративній справі, вироки (виправдальний та обвинувальний) що були винесені місцевими загальними судами, наприклад, судами Черкаської області, останнім часом та записати в зошит їх реквізити, предмет рішення, вироку, ПІБ головуючого у справі.

Внаслідок роботи зі вказаним сайтом студенти мають вміти пояснювати порядок функціонування, пошукові можливості, зміст реєстру, значення та практичне його використання.

Практичне заняття № 8

Тема 6. Технології Internet в юридичній діяльності Зміст заняття:

1. Інструктаж з порядку і послідовності виконання завдань практичного заняття.

2. Виконання практичних завдань з цієї теми.

1. Робота (ознайомлення, дослідження та формування письмових нотаток у робочому зошиті) з юридичними періодичними виданнями в мережі Internet: рубрики, послуги, on-line послуги нижче зазначених web-ресурсів:

yurpraktika.com - газета «Юридична практика»

justinian.com.ua – юридичний журнал «Юстиніан»

yurincom.com/ua/ - щотижневик «Юридичний вісник України»

http://pravoua.com.ua – юридичний журнал «Право України»

2. За допомогою пошукових можливостей мережі Інтернет розкрийте поняття та види електронних бібліотек (платні, безоплатні, загальні, спеціалізовані, з on-line доступом тощо).

3. Студенти мають відвідати та опрацювати (ознайомитися, дослідити та зробити письмові нотатки) сайти нижче запропонованих спеціалізованих електронних бібліотек:

http://studrada.com.ua

http://adhdportal.com

http://radnuk.info

http://www.twirpx.com

http://apelyacia.org.ua

http://law.uaforums.net

http://lawlib.ucoz.ua

http://pidruchniki.com.ua

http://textbooks.net.ua http://znatoki.net

http://sudpraktika.in.ua http://the-law.at.ua

http://pulib.if.ua/book/173

Окресліть місце, значення, корисність пропонованих вище веб-ресурсів для студента-юриста та майбутнього фахівця в сфері права.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]