Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Zvit_Nvo.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
17.11.2019
Размер:
346.62 Кб
Скачать

18°С, вологість повітря — 60-65%, освітленість — 1/10 - 1/6. Норматив площі для їдальні — 1,8-1,9 м2 на одне місце. В залах встановлені стільці, столи, підсобні столики.

5. Послуги, які надає навчально-виробниче об'єднання

Метою діяльності НВО є:

  • створення необхідних умов для організації навчально-виробничої практики як студентів КНТЕУ, так і з Вищого професійного училища, наукової діяльності студентів та наукових досліджень викладачів університету;

  • сприяння у набутті студентами навичок спеціаліста;

  • надання побутових, торгівельних послуг та харчування студентам, викладачам та працівникам університету;

  • сприяння розвитку та вдосконалення матеріально-технічної бази НВО;

  • задоволення потреб Деснянського району у послугах харчування, торгівельних і побутових;

Послуги, які надає НВО:

  • приймає замовлення та обслуговує різноманітні прийоми, банкети, фуршети, весілля, конференції, ювілеїв, родинних свят і т.д.

  • здійснює презентації національної української кухні як в Україні , так і за її межами. Це проводиться з метою підвищення професійної майстерності фахівців НВО та удосконалення обслуговування студентів, професорсько-викладацького складу.

25

Працівників університету. Надає допомогу університету в організації офіційних прийомів, проведення конференцій, семінарів.

- забезпечує збереження в належному стані приміщення, обладнання, меблів, товаро-матеріальні цінності, які встановлені на підприємстві.

Висновки та пропозиції

Харчування займає важливе місце в житті людини. Саме завдяки харчуванню ми отримуємо всі необхідні поживні речовини і енергію для життєдіяльності. З часом все більші більше людей звертається до підприємств ресторанного господарства. Деякі настільки заклопотані щоденними проблемами, що не мають часу на приготування їжі, дехто просто не має хисту до цієї творчої справи, інші вважають, що краще заплатити гроші за якісне обслуговування, ніж витратити на це власний час і взагалі, звикли довіряти справу професіоналам; дехто звертається до сфери ресторанного господарства щодня, інші — тільки в свята, але висновок один — система ресторанного господарства росте з кожним днем і кількість людей в нашій країні, що звертається до неї щоденно, вимірюється не сотнями і не тисячами, а мільйонами.

Я вважаю, що рівень організації ресторанного господарства в нашій країні неуклінно зросте, з кожним новим кафе і рестораном наближаючись до зразків світового рівня, тому фахівці, що працюватимуть в цій галузі мають бути не просто високого рівня. Це мають бути дійсно професіонали. А, на мою думку, людина не може стати професіоналом, якщо не отримує задоволення від своєї роботи, особливо, якщо ця робота пов'язана з приготуванням їжі. Тут точно слід працювати „з душею". А що може бути кращим випробовуванням на придатність до справи, ніж занурення у процес на два місяці? Робота трапляється різна, тому, якщо до справи не лежить душа, витримати випробовування нелегко. Взагалі перша виробнича практика — чудова можливість для майбутніх спеціалістів здобути перші навички у спеціальності, а згодом — поєднати практичні навички з теоретичним матеріалом. Дуже важливим на перших кроках є наявність поряд суворого наставника, справжнього професіонала. Таку можливість повчитись, на мою думку, отримали всі практиканти.

Двомісячне перебування на практиці — невеликий строк, але за цей час можна помітити деякі дрібниці, які при щоденній праці можуть бути непомітні. На мою думку, слід збільшити кількість столових приборів в їдальні, так як досить часто підчас великої перерви відчувається їх серйозна нестача. Ще доцільно було б врегулювати

26

процес доставки продукції до кафе так, щоб він по можливості не переривав роботу самого кафе, що викликає певні незручності. Також доцільно розширювати асортимент банкетних страв, можливо, додавши до нього деякі національні страви народів світу. Так само і в їдальні можна періодично влаштовувати дні кухні певного регіону. Можливо, деякі страви прийдуться відвідувачам до смаку, і їх можна буде включити до щоденного меню. До того ж, на мою думку, слід розширити асортимент спецій, пряностей і соусів, що використовуються при приготуванні банкетних страв, це додасть винятковості кожній страві.

І, коли знаєш, що практика закінчиться вже через кілька днів і усвідомлюєш, що не хочеш йти з комбінату, головна мета досягнута! А мета у нас була - ще з перших кроків усвідомити і полюбити професію технолога.

НВО приймає участь в різних кулінарних виставках та фестивалях, де завжди завойовує призові місця. Навчально-виробниче об'зднання входить до Всесвітньої асоціації кулінарних союзів (ЛАС8). Завдяки цьому наші кухарі-професіонали можуть вже практично вводити у дію нові технології приготування страв.

Великою популярністю користуються приватні замовлення продукції (більшістю кондитерських виробів ).Майстри солодкого мистецтва створюють справжні шедеври і вносять почуття свята навіть в буденні дні.

27

  1. Ознайомлення із впровадженням комп'ютерних технологій в організацію виробничого процесу (автоматизація робочих місць працівників складського господарства, складання калькуляційних карток тощо);

  2. Оволодіння практичними навичками обробки сировини, виготовлення напівфабрикатів та холодних страв, перших та других страв, борошняних кулінарних та кондитерських виробів;

  3. Засвоєння прийомів оформлення та подачі страв згідно із вимогами Всесвітньої асоціації кулінарних союзів (\УАС8).

  4. Ознайомитися із видами та способами обслуговування споживачів та придбання навичок їх обслуговування.

Під час проходження практики студенти мали певні обов'язки: - до початку практики пройти медичний огляд і оформити санітарну книжку; одержати від керівника практики університету всі необхідні документи і консультативну інформацію щодо їх оформлення та своєчасно приступити до роботи; виконувати правила внутрішнього розпорядку, що діють на підприємстві; вивчати та суворо дотримуватись правил техніки безпеки, протипожежної

безпеки та виробничої санітарії; - виконувати завдання, які передбачені програмою практики; - нести відповідальність за виконану роботу та її результати на рівні з

штатними робітниками ; - своєчасно оформляти щоденник практики, написати та у встановлений

термін захистити звіт з практики. Перед професійно-технічною підготовкою кваліфікованих кадрів стоять нові завдання, які знайшли відображення в законах «Про освіту» та «Про професійно-технічну освіту», а також в основних напрямах реформування професійно-технічної освіти України.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]