Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Zvit.docx
Скачиваний:
0
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
42.67 Кб
Скачать

Зміст

Розділ 1. Загальні відомості про підприємство…………………………………….3

1.1. Загальні відомості про ПрАТ «Мамалигівський гіпсовий завод»………… …3

1.2. Організаційна структура управління підприємством……………………….....

1.3. Взаємозв'язок підприємства із зовнішніми контрагентами та

з ринковою інфраструктурою…………………………………………………………

1.4. Маркетингова діяльність на підприємстві……………………………………...

Розділ 2. Система управління діяльністю підприємства…………………………

2.1. Система управління діяльністю ПрАТ «Мамалигівський гіпсовий завод»та економічне обґрунтування господарських рішень………………………………

2.2. Інноваційна та фінансова діяльність підприємства………………………

2.3. Управління персоналом…………………………………………………………

2.4. Практика антикризового управління на підприємстві…………………………

Список використаних джерел………………………………………………………

Додатки……………………………………………………………………………………

Розділ 1. Загальні відомості про підприємство

1. Загальні відомості про ПрАт «Мамалигівський гіпсовий завод»

Мамалигівській гіпсовий завод був заснований в 1911 році на базі Мамалигівського родовища гіпсового каменю, яке знаходиться в Чернівецькій області, Новоселицького району, с.Мамалига. Завод випускав медичний гіпс у невеликих кількостях. Всі роботи проводилися ручним методом.       У 1944 році був побудований гіпсоварочний цех, який почав випускати гіпс будівельний.        Мамалигівське родовище гіпсового каменю знаходиться на північному сході від гіпсового заводу та залізничної станції Мамалига. З обласним та районним центрами с.Мамалига пов'язано залізничної та шосейною дорогою.       Родовище розробляється відкритим способом двома добувними і одним розкривним уступами. Відстань від родовища до підприємства становить 3,5 км.      На гіпсовому кар'єрі проводитися видобуток гіпсового каменю екскаваторами. Там же встановлено дробильно-сортувальна установка з переробки каменю. Гіпсовий щебінь транспортується на завод автосамоскидами.      Основною продукцією, яку випускало підприємство було гіпсове в'яжуче.     У 1974 році був побудований новий гіпсоварочний цех, збільшилися потужності гіпсоварочних котлів. Працював і цех з випуску гіпсошлакоблоков, декоративної та звуковбирною плити. Також випускалася перегородкова плита, яку в країні випускали лічені підприємства.     У 1994 році державне підприємство Мамалигівській гіпсовий завод було перетворено у відкрите акціонерне товариство «Мамалигівській гіпсовий завод»     У 2007 році акції підприємства були викуплені турецькою компанією АБС-Гіпс. Тоді ж і почалася реконструкція і модернізація всього підприємства. З Туреччини було завезено нове обладнання для виробництва гіпсових сумішей (шпаклівок). Модернізований дробильно-сортувальний ділянку. Змінена технологія варіння гіпсу.     Виробництво гіпсових сумішей також проводитися за технологією турецької фірми АВС, з Туреччини доставляються і складові компоненти для виробництва шпаклівок.        У заводу є власна залізнична гілка, яка використовується для відвантаження продукції жд вагонами.

2. Організаційна структура управління підприємством.

ПрАТ «Мамалигівський гіпсовий завод» засноване на приватній власності його власника. Діяльністю підприємства управляє його засновник – голова правління та його заступники : головний інженер, начальник комерційного відділу , головний бухгалтер, головний енергетик , начальник гірничого цеху, начальник виробництва.( Додаток 1)

Організаційна структура підприємства є лінійно-функціональною. Лінійному керівнику в розробці відповідних рішень, програм, планів допомагають його функціональні замісники. Вони проводять свої рішення через вище керівництво ї доводять їх до виконавців нижчого рівня, їх роль на підприємстві дуже значна, оскільки вони здійснюють технічну підготовку діяльності, розробляють варіанти рішень питань, пов'язаних з керівництвом діяльності, звільняють генерального директора від планування, фінансових розрахунків, матеріально-технічного забезпечення і т. ін.

Управління фінансовою діяльністю здійснює головний бухгалтер. Разом з головою правління він несе відповідальність за фінансовий стан підприємства. Збутово-маркетингова діяльність належить начальнику комерційного відділу . Облік діяльності фірми здійснють бухгалтера.

Начальник комерційного відділу здійснює оперативне планування, реалізацію поставлених завдань, вносить відповідні корективи та здійснює контроль за процесом виконання плану. Взагалі, економічна служба побудована на принципі максимального врахування динаміки навколишнього середовища. Виходячи з цього, начальник комерційного відділу здійснює ціноутворення, прогнозування, економічний аналіз та управління персоналом. Свою діяльність, виходячи з стратегії розвитку підприємства, що визначає голова правління він будує на основі інформації, отриманої від головного бухгалтера , бухгалтерії, планового відділу .

Організаційна структура постійно вдосконалюється, все більше пристосовується до ринкових умов господарювання, але головним напрямком вдосконалення є перехід до стратегічного менеджменту. В зв'язку з цим в перспективі все більше приділятиметься уваги управлінню маркетингом, що включає в себе не тільки прогноз розвитку ринку, але і можливість впливати на майбутнє.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]