Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ВИТЕР. РОБОЧА ПРОГРАМА ГМЕП. Спеціалісти-2012.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
17.11.2019
Размер:
723.46 Кб
Скачать

Види індивідуальних занять:

Консультація – один з видів навчальних занять (індивідуальні або групові), які проводяться з метою отримання студентом відповіді на окремі теоретичні чи практичні питання для пояснення певних теоретичних положень або аспектів їх практичного застосування (проводяться протягом семестру – поточні консультації, семестрові та перед контрольним заходом – екзаменаційні).

У процесі консультацій (особливо поточного консультування) допускається діагностичне тестування знань студентів (зазвичай, машинне) для виявлення ступеня засвоєння окремих теоретичних положень, теорій, закономірностей, рівня сформованості практичних умінь і навичок та перевірки ефективності прийомів і методів навчання, використовуваних під час аудиторних занять.

Індивідуальні навчально-дослідні завдання (ІНДЗ) – це форма організації навчання, яка має на меті поглиблення, узагальнення та закріплення знань, які студенти отримують у процесі навчання. В курсі «Глобальна макроекономічна політика» застосовуються такі види ІНДЗ, як реферат та есе.

Реферат коротке повідомлення в письмовій формі або у формі публічної доповіді змісту книги, наукової статті, проблеми, результатів наукового дослідження; доповідь на наукову тему, що висвітлює її на основі огляду літератури чи інших джерел, що включає основні відомості та висновки, а також кількісні та якісні дані про об’єкт, що описується.

Види рефератів:

Оглядовий реферат – реферат, що складений на певну кількість документів-першоджерел, що є узагальненою характеристикою певного змісту документів.

Табличний реферат – у вигляді довідкової, аналітичної, динамічної чи іншої таблиці. Складається з метою передачі документальної інформації у зіставленні та наочності.

Ілюстративний реферат – реферат, що сформований на основі опрацювання ілюстративного матеріалу першоджерел. Ілюстративні реферати використовуються для наочності, полегшення сприйняття, аналізу, оцінки, підвищення інформованості.

Критичний реферат – реферат, в якому ставиться завдання відобразити зміст першоджерела або висловити своє ставлення до змісту першоджерела.

Реферат телеграфного стилю – реферат, зміст якого подано у вигляді коротких називних речень чи набору ключових слів (дескрипторів). Такі реферати використовуються для констатації певних відомостей з документів, що аналізуються.

Захист рефератів

Захист рефератів проводиться протягом 5-15 хв. Під час захисту визначається: актуальність поставленої мети і завдань; структура основної частини; висновки, що зроблені в ході написання.

Есе (фр.essai-спроба) – прозаїчний твір невеликого об’єму і вільної композиції, в якому висловлюється власні враження і думки з конкретного питання, в якому немає завчасного претендування на певне трактування предмета. Есе передбачає нове, суб’єктивно забарвлене слово про що-небудь і може мати філософський, історично-біографічний, публіцистичний, літературно-критичний, науково-популярний або часто белетристичний характер. Стиль есе відрізняється образністю, афористичністю та установкою на розмовну інтонацію та лексику. Він здавна формувався у творах, де на першому плані була особистість автора.

Контроль за виконанням студентами індивідуальних завдань і самостійного опрацювання питань, які визначені в робочій програмі, здійснюється за допомогою проміжного та підсумкового тестування, написання контрольних робіт, захисту есе, рефератів, проведення семінарів та індивідуальних бесід.

Зразок оформлення титульної сторінки звіту виконання ІНДЗ подано в Додатку А.