Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
WinLab6.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
17.11.2019
Размер:
282.62 Кб
Скачать

Виділення і перетворення фрагментів малюнку

Виділення фрагментів малюнку здійснюється за допомогою інструментів Выделение і Выделение произвольной области . Перший інструмент виділяє прямокутну ділянку (мишею розтягуємо прямокутник). Другий інструмент дозволяє виділити ділянку будь-якої форми (мишею як олівцем обмежуємо потрібну ділянку).

Після виділення діють стандартні команди вирізання, копіювання та вставлення виділених фрагментів. Виділений фрагмент можна мишею перемістити в іншу позицію. Переміщення виділеного фрагменту за допомогою миші за натиснутої клавіші <Shift> призводить до ефекту шлейфу – зображення фрагменту повторюється в кожній позиції миші (режим Непрозрачный фон вимкнутий).

За натиснутої клавіші <Ctrl> отримаємо копію виділеного фрагмента.

Результат вставлення фрагментів малюнків залежить від встановленого режиму Непрозрачный фон. Якщо він вимкнутий, фрагмент вставляється на прозорому слайді, в іншому разі – на щільному папері.

З виділеними фрагментами малюнка в редакторі Paint можна здійснювати різні перетворення. Для цього призначені команди пункту меню Рисунок. Перша команда Отразить/повернуть (<Ctrl+R>) дозволяє відбити зображення виділеного фрагменту зліва направо, згори донизу, чи повернути на кут у 90, 180 або 270 градусів. Друга команда Растянуть/наклонить (<Ctrl+W>) дозволяє розтягнути, чи нахилити зображення горизонтально, чи вертикально.

Для всіх операцій перетворень, внаслідок яких перетворений фрагмент малюнка не співпадає за місцем розташування або за розмірами з початковим, варто врахувати увімкнення режиму Непрозрачный фон і відповідність між кольором тла малюнка і поточним кольором тла. Команда Обратить цвета (<Ctrl+I>) пункту меню Рисунок змінює кольорі виділеного фрагменту малюнку на додаткові. Якщо в робочому полі редактора немає виділеної ділянки, усі операції перетворення зображення будуть застосовані до всього малюнка.

Режими перегляду зображення

Команди пункту меню Вид редактора Paint Набор инструментов, Палитра, Строка состояния і Панель атрибутов текста, що відокремлені горизонтальною рискою, вмикають або вимикають відповідні елементи вікна редактора. Остання команди є активною лише коли увімкнено інструмент Надпись та на малюнку виділено прямокутник для введення текстової інформації.

Інші команди пункту меню Вид змінюють режими перегляду малюнка. Команда Просмотреть рисунок (<Ctrl+F>) розгортає малюнок на весь екран монітора. Командою Масштаб викликається підменю за допомогою якого можна змінювати режими відображення малюнка в робочому полі редактора. Командою Крупный (<Ctrl+PgDn>) можна швидко перейти до чотириразового збільшення масштабу зображення (якщо було встановлено інший масштаб). Щоб повернутися до звичайного масштабу необхідно натиснути комбінацію клавіш <Ctrl+PgUp>).

Для швидкої зміни масштабу перегляду малюнку призначено Інструмент Масштаб . Після вибору цього інструменту слід визначитися з необхідним масштабом зображення у полі Параметрів. .

Для всіх масштабів перегляду зображення можна скористатися інструментами, що було вище описано, крім інструменту Надпись, який працює лише при звичайному масштабі зображення.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]