Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2 Метод КР Ек праці Заоч ЗЕП-09 (1).doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
16.11.2019
Размер:
304.64 Кб
Скачать

5. Методичні рекомендації щОдо написання контрольної роботи

  1. Контрольна робота складається зі 100 варіантів (табл. 1) і виконується студентами за варіантом, який визначається за номером залікової книжки студента. Перетин рядка по горизонталі та стовпця по вертикалі визначають клітинку з номерами запитань контрольної роботи. Наприклад, номер залікової книжки студента – 117/09. Дві останні цифри перед скісною рискою – 1 і 7, які і визначають варіант контрольної роботи. Перетин рядка під номером 1 по горизонталі та стовпця під номером 7 по вертикалі визначають клітинку з питаннями контрольної роботи, тобто 57; 24; 73; 98.

  2. Контрольна робота виконується в загальному зошиті. Обсяг основної частини контрольної роботи – 15-20 сторінок рукописного тексту. Сторінки зошита нумеруються, залишаються поля для нотаток викладача. Робота виконується охайно, грамотно, чітким почерком, через рядок, без скорочення слів. Контрольна робота може виконуватися з використанням комп’ютерної техніки в текстовому редакторі Microsoft Word (формат А4, шрифт Times New Roman розміром 14, інтервал між рядками – 1,5). Обсяг основної частини контрольної роботи – 10-20 сторінок комп’ютерного тексту.

  3. На першій сторінці роботи необхідно вказати перелік питань свого варіанта в тій послідовності, як указано в контрольному завданні. Розв’язувати завдання можна без дотримання послідовності поданих запитань, достатньо лише вказати номер запитання, на який уже готова відповідь. Це не буде негативно впливати на оцінку результатів роботи.

  4. Наприкінці контрольної роботи подається список використаної літератури. Ставиться дата виконання контрольної роботи, підпис студента і залишається 1-2 чистих аркуші для рецензії викладача.

  5. Перш ніж розпочати написання контрольної роботи, слід уважно опрацювати рекомендовану літературу та за її допомогою вивчити навчальну дисципліну. Лише вивчення всіх тем навчальної дисципліни «Економіка праці і соціально-трудові відносини» дає можливість максимально розкрити завдання контрольної роботи.

  6. Кожному студентові необхідно обов’язково мати конспект лекцій з дисципліни «Економіка праці і соціально-трудові відносини» за переліком питань, зазначених у четвертому розділі методичних рекомендацій. Студент повинен з’явитися на сесію зі своїм конспектом лекцій.

  7. Контрольна робота містить теоретичну і практичну частини. У теоретичній частині студент повинен відповісти на два запитання. Відповіді мають бути конкретними і одночасно охоплювати проблему поставлених запитань. Практична частина містить одну задачу. Розв’язання задачі повинно обов’язково супроводжуватися вичерпними розрахунками і поясненнями, що розкривають економічний зміст кожної дії.

  8. Вчасно виконана контрольна робота, яка передбачена графіком навчального процесу, надсилається на адресу інституту або доставляється особисто студентом на відповідну кафедру.

  9. Робота, виконана не за своїм варіантом, повертається студентові без перевірки.

  10. Студент, отримавши контрольну роботу після перевірки, знайомиться з рецензією викладача. Враховуючи зауваження та рекомендації рецензента, студент робить письмове дороблення і подає на перевірку вдруге в період сесії.

  11. Студент, який вчасно не виконав контрольну роботу, до екзамену не допускається.

  12. Контрольна робота може бути оцінена «зараховано» чи «не зараховано». Якщо контрольну роботу не зараховано, студент повинен залежно від зауважень рецензента доопрацювати її чи написати наново.