Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
радченко етика 28-56.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
241.66 Кб
Скачать

*

Стан та перспективи розвитку етики бізнесу

Бізнес як соціально-економічне явище існує в умовах специ­фічних людських взаємин. Це - цілісна система знань, вмінь та навичок поведінки людей, які здійснюють комерційну діяльність.

Етика бізнесу (ділова етика) як галузь науки виникла в 70 рр. XX ст. У США. У 80-90 рр. стала частиною корпоративної культури і набула всесвітнього масштабу.

Роль неформальних правил, що базуються на морально- психологічних принципах, постійно зростає у глобалізованому світовому просторі. Про це свідчать активна діяльність утворених міжнародних та регіональних організацій бізнес-етики та залучення до країн-засновників етичної поведінки в бізнесі все більшої кількості країн-учасниць.

Однією з форм визначення етичної поведінки стали кодекси поведінки, що приймаються на корпоративному, професійному та міжнародному рівнях. Однак менеджерам фірм та організацій необ­хідне знання механізмів, за допомогою яких можна формувати етичну поведінку співробітників фірм, організацій.

Впровадження кодексу поведінки - це тільки перший крок використання етичних норм. Вони будуть дієвими лише за умов, що етичним нормам відповідатимуть внутрішні характеристики фірми, організації, перш за все поведінка керівників.

Корпоративні кодекси - це частина корпоративної культури, в основі якої закладено глибоке розуміння моральної відповідальності бізнесу за свою діяльність перед суспільством, визнання відповідаль­ності по відношенню до широкого кола зацікавлених сторін: від працівників до акціонерів, спонсорів, споживачів та збереження оточуючого середовища.

Елементом корпоративної культури є благодійність і меценатство, які виводять рівень моральної свідомості бізнесу на вищий щабель соціального престижу.

Ключові поняття: бізнес, професійна етика, етика бізнесу, корпоративна соціальна відповідальність, корпоративний кодекс поведінки, благодійність, меценатство, спонсорство.

Завдання 1. Етика і бізнес

Мета вивчення. Визначення місця і ролі етики бізнесу.

Вправа 1. Інструкція визначаючому. Ознайомтесь з думкою

С. Бриттана, що викладена в книзі "Капитализм с человеческим лицом'" і прокоментуйте прочитане.

"... Етика бізнесу не є самостійним предметом, що відрізняється від етики в цілому... є тільки етика та її розуміння в різних сферах. Бізнес, медицина, політика і закон - всі висувають свої специфічні проблеми: якою б не була б наша основополагаюча мораль, її повинні дотримуватись у всіх цих галузях, та і в особистій поведінці".

Вправа 2. Інструкція визначаючому. Уважно прочитайте наступний вислів Генерального директора Всесвітньої-торговельної організації (ВТО) М. Мура та дайте відповіді на питання для обговорення.

"Останні півроку були свідком падіння імперії, підйому демократії, росту свободи, а також життєвих стандартів у багатьох країнах і на багатьох континентах. Я маю впевненість, тому що у мене є постійна і тверда довіра до людей, які в умовах свободи будуть чинити правильно. Надто багато поставлено на карту, щоб вагатись, бути нерішучим або перестати діяти.

Звертаючись до питань управління глобалізацією, ми могли б вчинити значно гірше, чим застереження великого Махатми Ганді, який попереджав нас про сім смертних гріхів у сучасному світі: багатство без труда, насолода без совісті, знання без особистості, бізнес без моралі, наука без гуманності, релігія без жертвенності і політика без принципів"1.

"Ореп зосіейез сіо Ьейет", Зіаіешепі Ьу Міке Мооге, Бегесіог - Оепегаї, \УогМ Тгасіе Ог^апігаііоп, аі: іЬе 11* Міііїагі СЬіеІз оГ СЬарІаіпз Сопйгіпсе, \Уесіле5сіау, РеЬгиагу, 9, 2000.

ЬПр//\>лу\¥. \у(:о. от§ /еп§1І8Іі/пе\¥5_е/5рпші_е/8ртт22_е.Ьі;ш

Питання для обговорення

  1. На якій проблемі наголошує в своїй промові ген. Директор вто?

Від чого застерігає і яку особисту позицію займає?

Вправа 3. Інструкція визначаючому. Уважно прочитайте нас­тупний вислів. При обговоренні спирайтесь на запропоновані питання.

Директор - розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) X. Кехлер в листопаді 2002 р. на церемонії вручення призу соціальної ринкової економіки Фонду Конрада Аденауера заявив наступне: "Я оптиміст і впевнений у тому, що правильна політика і правильна інституційна структура особливо дозволяють покращити процес глобалізації. Як частина цього, недавні фінансові скандали в США, повинні нагадати нам, що сила ринкової економіки та хоро­шого корпоративного управління зовсім не вимірюються тільки квартальним прибутком".

Нам необхідний корпоративний кодекс, який сприяв би сталому створенню цінностей та враховував інтереси акціонерів, робітників та уникав проблем оточуючого середовища. Я згоден з Гансом Кюнгом в тому, що світ не може вижити без глобальної етики. Ця етика повинна не тільки поважати права людини, але її нагадувати нам про те, що ми маємо не тільки права, але й обов’язки. Ганс Кюнг також сказав про те, що існує багато спільного між основними світовими релігіями. Це також дає нам надію і віру в те, що глобалізація принесе користь всім.

$Ігеп§іЬепіп£ іЬе Ргате'л'огк Іо ІЇіе ОІоЬаІ Есопоту /Асігеззез Ьу Мг.НогзІ КоЬІег/ Мапе§іпі§ Бігесіог о? ІЇіе Іпіетйіпаї Мопеїагу Рипсі §іуєп оп ІЇіе Оссазіоп оґ ІЇіе А\уогс1 Оегетопе оГ Йіе Копгасі АЇепаиег Роипсіаііоп Зосеаі МагкеІ Есопоту Ргіге. Вегііп, ШуетЬег 15, 2002. ЬПр: /\ут¥. іт ґ.ог§/ехіета1/пр/ареесЬе5/ 2002 111502.Ьіт.

Питання для обговорення

  1. Охарактеризуйте позицію директора-розпорядника МВФ стосовно значення етики в бізнесі для процесу глобалізації, економіки.

  2. Визначте, якій із відомих нормативних теорій моралі він віддає перевагу.

  3. Як на вашу думку, в чому переваги, а в чому недоліки такої позиції?

Вправа 4. Інструкція визначаючому. Ознайомтеся з думкою Кадзуми Татеісі, що викладена в книзі "Вічний дух підприємництва. Практична філософія бізнесмена". Дайте відповідь на питання.

Найбільш важливим аспектом керівництва діловою активністю є точне визначення ідеалів корпорації. На цьому ґрунтується весь бізнес. Бо, врешті-решт, навіщо ми кожного дня йдемо на роботу і займаємося своєю справою? Дуже суттєво, щоб однакова відповідь на таке питання була у всіх робітників, що зайняті в компанії, почи­наючи з президента і закінчуючи тільки що найнятим робітником. У великій компанії "Омрон" цей ідеал пов’язувався з працею на благо людей та усвідомленням факту служіння людям, піднесенням і розквітом суспільства. Він знайшов своє відображення у концепції "Омрона": "підприємство - слуга суспільства" і був закріплений у девізі "Працювати в ім’я кращого життя, кращого світу для всіх" (10 травня 1953 р.).

Філософія менеджменту "Омрона"2

  1. Чотири характерні риси ідеального місця роботи:

а) Привабливий вид місця роботи.

б) Талановиті робітники.

в) Задоволення смаків покупців.

г) Винагорода за працю і сумлінність.

  1. Три головні лінії менеджменту:

а) Вивчати потреби покупця.

б) Гідно оцінювати кожного робітника.

в) Сприяти духу змагання.

  1. Три короткострокові мети:

а) Відбудувати структуру прибутків.

б) Сформувати інфраструктуру, що відповідає потребам Нового суспільства.

в) Оживити корпоративну організацію.

  1. П’ять принципів оперативної діяльності:

а) Всі дії визначаються середньостроковими та далекостроко- вими планами.

б) Орієнтація на пріоритети.

в) Реальні строки операцій.

г) Тотальна оптимізація.

д) Відносини на принципах чесності і скромності.

Есіо Татаисі Президент "Омрон Татаисі Електронік К°"

Питання для обговорення

  1. Поясніть, хіба моральний ідеал і моральні спонукання до праці підвищують прибутки компанії?

  2. Як на Вашу думку, чи не занадто багато уваги приділяє відо­мий бізнесмен філософсько-етичним питанням?

Вправа 5. Інструкція визначаючому. Назвіть особливості професійної моралі (професійної етики). Виділіть одну помилкову відповідь, інші - поясніть.

  1. Це кодекси поведінки, що забезпечують моральний характер тих взаємин між людьми, які випливають з професійної діяльності.

  2. Це специфічні моральні норми і цінності, що притаманні окремим професіям.

  3. Такі моральні цінності, які стверджують гуманізм і справедливість у професійних стосунках між людьми.

  4. Це так звана корпоративна етика (мораль), що протиставляється інтересам інших професій і породжує особливі форми групового егоїзму.

  5. Моральні обов’язки, норми, кодекси, в яких відбивається ставлення представника певної професії до об’єкта праці, до колег за професією і суспільства.

  6. Це насамперед усвідомлення своєї моральної відповідальності й готовність виконати свій професійний моральний обов’язок.

  7. Особливі моральні вимоги і норми в галузі медичної, педагогічної, управлінської, наукової, військової та іншої діяльності, де спостерігається значний вплив на здоров’я, долю, гідність людини.

  8. Цю етику називають "практичною філософією" на відміну від "суто теоретичного" знання про світ.

Вправа 6. Інструкція визначаючому. Вкажіть, які позиції етичного боку бізнес-діяльності відповідають високим критеріям моралі3.

А. Американський економіст Альберт 3. Карр в статті "Чи етич­ний блеф у бізнесі" порівнює підприємницьку діяльність із грою у покер, яка виховує у партнерів недовіру один до одного (партнери намагаються обдурити один одного, але не переступають при цьому закону).

Б. Обдурювання в бізнесі може привести лише до тимчасового отримання прибутку, а в перспективі - до втрати ділових партнерів.

В. Мільтон Фрідмен - лауреат Нобелівської премії в галузі економіки вважає, що система вільного підприємництва має лише одну функцію - отримання максимального прибутку, а всі інші функ­ції, включаючи соціальну відповідальність, лише відволікають бізнес і є причиною можливого краху всієї системи.

Г. Бути тактовним - означає в будь-якій ситуації усвідомити свого партнера, клієнта, підлеглого як саму ціннісну людську особистість.

Д. Буває так, що, крім принципу чесності і порядності в ділових відносинах, існує обопільна нетерпимість партнерів по бізнесу до недоліків один до одного.

Е. Бути делікатним - означає бути уважним та ввічливим у спілкуванні, вміти щадити самолюбство колег, бути у вищому розумінні коректним та відвертим до них.

Ж. Поважай тільки себе, не довіряй нікому.

  1. Сучасний підприємець повинен бути впевнений, що гідність вища за прибуток, дорожити репутацією, честю, порядністю, справед­ливістю, бути чесним, дотримуватись домовленостей і бути компе­тентним у ділових стосунках.

І. Цінуй тільки свою свободу, а не свободу конкурента.

К. Сучасний підприємець поважає себе та інших, у відносинах з партнерами толерантний і тактовний. Довіряє не тільки собі, а й іншим.

Л. Принципом ділових відносин повинна бути тільки конкуренція.

М. Сучасний підприємець вміє і не боїться ризикувати і брати на себе відповідальність за здійснювані ним дії та рішення.

Н. Сучасний підприємець визнає і приймає як необхідність конкуренції, так і необхідність співробітництва.