Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
t_1.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
14.11.2019
Размер:
257.54 Кб
Скачать

Рефреймінг

Мобілізація організації – це приведення її в бойову готовність, мотивація персоналу на виконання нових задач, створення проектних груп і команд. Завдяки цьому процесу, за аналогією з живим організмом, накопичується енергія, що необхідна для виконання складних завдань. Мобілізація передбачає визначення лідера, створення системи інформаційних зв’язків, горизонтальну та вертикальну координацію дій, підготовку персоналу до майбутніх змін.

Визначення перспектив – передбачається відмова від стереотипів та екстраполяційного підходу. Це свого роду виклик, визначення нового змісту існування організації, що адекватно сприймається всіма членами організації. При визначенні перспектив виробляється конкретний бажаний стан, якого треба досягти, визначаються бажання різних ланок організації.

Визначення цілей. Якщо компанія воодушевлена надихаючими перспективами та мобілізована на їх реалізацію, необхідно розробити систему показників та цілей, які організація повинна досягти. Визначення цілей передбачає розробку цілей вищого порядку, встановлення зв’язків між ними, розробку цілей нижчого порядку, ув’язування цілей за рівнями управління.

Іншими словами, процес рефреймінгу передбачає своєрідну закалку організму, що робить його досконалим.

Реструктуризація

Реструктуризація пов’язана з розробкою економічної моделі організації, що включає в себе виділення всіх бізнесі компанії в самостійні ланки та управління господарським портфелем, побудова ланцюгів цінностей, розподіл ресурсів по видам діяльності.

Друга складова процесу реструктуризації пов’язана з підпорядкуванням інфраструктури, що передбачає формулювання операційної стратегії, розробку мережевої стратегії та стратегії залучення ресурсів, координацію діяльності підрозділів.

Третій елемент реструктуризації - це перепроектування виробничих процесів або відпрацювання нових технологій – полягає в удосконаленні окремих технологічних операцій, узгодженні послідовності виконання окремих операцій, встановленні зв’язків створених процесів із повнішим середовищем.

Побудова економічної моделі – створення свого роду серцево-судинної системи організації, підпорядкована інфраструктура – скелет, а перепроектовані виробничі процеси – нарощені та укріплені м’язи.

Оживлення

Оживлення передбачає зростання, тому край важливо концентрувати діяльність організації на задоволення потреб ринку, як слідство, необхідно визначити очікувану цінність товару для споживача, сегментувати ринок, створити оптимальну систему доставки продукції покупцю.

Розвиток організації тісно пов'язаний із створенням нових видів бізнесу. Для цього необхідно підтримувати та зміцнювати ключові фактори успіху, знаходити союзників та вступати з ними в альянс, володіти технікою злиття та поглинань.

Третій процес в оживленні – впровадження сучасних інформаційних технологій, що передбачає вибір адекватної технологічної бази, інтеграцію внутрішніх бізнес-процесів на базі цих технологій, проведення реінжинірингу, розвиток інформаційних мереж, визначення оптимального масштабу бізнесу.

Таким чином, оживлення можна пов’язати із змінами органів людини, посередством яких здійснюється сприйняття оточуючої нас дійсності.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]