Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КМДА_19.05.12.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
14.11.2019
Размер:
508.42 Кб
Скачать
  • Резонансні події

Ictv, «Факти», 18:45

0/0

ВЕДУЧА: У Пінчук – арт-центрі сьогодні стартує традиційний вернісаж, але цього року подія ще більш особлива, свою виставу до Києва привіз найвідоміший скульптор наших часів Аніш Капур , його кращі роботи прикрашають всесвітньовідомий музей сучасного мистецтва та площі найбільших міст. Аніш Капур єдиний із сучасних скульпторів, хто удостоївся персональної виставки в королівській академії в Англії. Загалом митець привіз понад 30 робіт.

КОР: Сьогодні у Пінчук-арт-центрі вперше представляє свою виставу Аніш Капур. Цей художник вже 30 років диктує моду в сучасному мистецтві, це його ворота прикрашають чикагський міленіум парк. Це його небесні зеркала встановили у Нью-Йорку.

Аніш Капур, скульптор Можна сказати, що об‘єкт, який я тут підготував, це об‘єкти які працюють з негативним відображенням, це кольори, ц е відзеркалюючі роботи, роботи, які фактично можна назвати не об‘єкти, не існуючі, створюють нові простори, і це ті твори з якими я працюю останні 20 років.

* * *

1+1, ТСН, 19:30

0/+

ВЕДУЧА: В Україну, проблему з безпритульними собаками, приїхали вирішувати європейці. Пересувні ветеринарні клініки будуть працювати у Києві, Львові, Донецьку і Харкові. Ветеринари просять українців бути активними і привозити домашніх тварин на безкоштовну стерилізацію, і повідомляти, де живуть зграї приблудних собак.

КОР: Команда з болгарів, румунів, австрійців вже провела кілька сотень операцій. Вони приїхали, бо бачили в міжнародних новинах, як до ЄВРО «зачищають» українські міста. Так діяли в кожній європейській країні – стерилізація має бути масовою, тоді вона дає результат.

Євгенія Хлоп’яча, ветеринарУ них очень большой опыт, они работали во многих странах. Стерилизация животных – это, как бы, выход. Были прецеденты в Украине, но не в таком объёме.

КОР: Нині команди курсують Києвом на ось таких машинах. Вони заманюють собаку в клітку їжею, або стріляють снодійним. За телефоном «гарячої лінії» можна попередити про зграю біля свого будинку – псів спіймають, прооперують та вакцинують проти сказу. Лікарі закликають привозити і хатніх тварин – стерилізація безкоштовна. Клініка у Києві розташована на пляжі Гідропарку. Пересувні клініки пробудуть в Україні до футбольного Чемпіонату. Європейці допомагатимуть безкоштовно, взамін на гарантії влади, що в країні не буде масових отруєнь, або знущань із тварин. Простерилізувати усіх безхатніх тварин вони не зможуть, цей процес мають продовжити українські ветеринари.

* * *

ТРК Київ, «СТН новини», 21:00

0/0

ВЕДУЧИЙ: Цієї суботи у Києві святкуватимуть ювілейний 10-й день Європи. Об 11 годині Хрещатиком від Бесарабки до майдану Незалежності пройде європейський парад. А о 12-й годині на сцені біля мерії відбудеться офіційне відкриття дня Європи. По тому у Європейському містечку, що працюватиме на Хрещатику з 13 до 18-ї години, презентуватимуть павільйони 4 приймаючих міст Єврочемпіонату. У ньому розгорнуть свої експозиції і країни-члени ЄС. Також у містечку працюватиме фотовиставка «10 років співробітництва Євро Союзу та України». О 13-й біля будівлі КМДА розпочнеться 6-й фестиваль «Містерія танцю». А в Маріїнському парку пройде вулична галерея посмішок».

* * *