Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КМДА_19.05.12.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
14.11.2019
Размер:
508.42 Кб
Скачать
  • Київська міська рада

1+1, ТСН, 19:30

0/0

Персоналії:

С. Кримичак

А. Вавриш

ВЕДУЧА: Процедуру перепланування квартир збираються спростити. Принаймні, таке бажання з’явилося у столичних депутатів. Довгі черги до чиновників за дозволами мають зникнути, а сама процедура скоротиться до трьох тижнів. Нині вона триває роками.

КОР: Київський архітектор крокує Подолом. Георгій Духовичний з колегами, власноручно розробляв проекти п’яти прилеглих кварталів. Проте, нинішні фасади будинків розробник не впізнає. За проектом, тут були відкриті тераси. Господарі вирішили добудувати ще одну кімнату, архітектор переконаний - дозволами тут і не пахне. На таке перепланування міг погодитись лише божевільний.

Георгій Духовичний, архітекторДля того, чтобы сделать такое перепланирование, им пришлось подрубить несущую стену. Редкий конструктор бы решился на такие подвиги.

КОР: Ще один подвиг – вистояти в чергах і отримати дозвіл, чи узаконити новий план помешкання. На збирання та отримання всіх документів потрібні роки, або кілька тисяч доларів, щоб пересунуту стіну не помітили. У Київраді з ганебною практикою вирішили боротися і планують максимально скоротити кількість необхідних документів.

Сергій Кримчак, депутат КиїврадиОсоба, звертаючись щодо перепланування, докладала два документи. Перший – правовстановлюючі документи на квартиру, щоби підтвердити, що вона є власником і проект перепланування, який розроблений і ліцензований в проектній організації.

КОР: За версією розробників, вся паперова процедура має тривати не більше трьох тижнів. Спеціальна комісія при райдержадміністраціях, надаватиме дозвіл і перевірятиме дотримання проекту перепланування. Затягування строків видачі дозволів теж прописали.

Андрій Вавриш, заступник керівника столичного Управління архітектуриЯкщо комісія не зібралась в належному складі, не провела розгляд запропонованих перепланувань, то для людини, це автоматично узаконене перепланування.

КОР: Пан Георгій тільки «за», але побоюється – полегшення отримання дозволу навряд чи припинить самовільні перепланування, або хоча б дотримання будівельних норм.

Георгій Духовичний, архітекторПод предлогом любой перепланировки, у нас будет проведена масштабная реконструкция, а потом, глядя прямо в глаза прозрачными глазами, вам будут говорить – ничего подобного, мы ничего не делали.

КОР: Після капітального ремонту по будинку пішли тріщини, або завалилась стіна – відповідатиме автор проекту, чиновники, що видали дозвіл. Перебудували самовільно – штрафуватимуть власника квартири. Можуть і кинути за грати до 12 років, якщо когось завалить насмерть.

* * *

5-й канал, «Київський час», 18:40

0/0

Персоналії:

М. Кучук

ВЕДУЧА: Шістнадцять скандальних будівництв обговорили чиновники, депутати Київради та громадські активісти під час круглого столу у мерії. Йдеться про гарячі точки на вулиці Гоголівській, 7, Панаса Мирного, 22, Ревуцького, 7в, у Солом'янському парку та інших районах столиці. Більшість спірних забудов депутати пообіцяли скасувати. Нині готують відповідні проекти рішень. Частину із них винесуть на голосування вже найближчої сесії. А от щодо ділянки на вулиці Маяковського, 40/52, активісти з чиновниками не порозумілися. Замість багатоповерхівок, які планував там звести «Київміськбуд», місцеві мешканці просять висадити сквер тоді, як чиновники запланували віддати частину території ще й під будівництво спортивного комплексу.

Елла Бахмач, місцева мешканкаПрийнято рішення, що тут має бути нібито побудований спортивний комплекс. Хто нас запитав? Нам потрібний сквер з майданчиками дитячими, спортивними, відкритими майданчиками, місцями для відпочинку, де ми можемо безкоштовно, безперешкодно заходити туди і відпочивати.

Михайло Кучук, заступник голови КМДА – Говорить о том, что не нужен на Троещине спортивный комплекс – мы понять этого не можем. Мы отводим «Київміськбуду» земельный участок для строительства за свои деньги сквера на 1,4 гектара и строительства спортивного комплекса с 50-метровым бассейном.

* * *

ТРК Київ, «СТН новини», 21:00

0/0

Персоналії:

Г. Герега

М. Кучук

ВЕДУЧИЙ: Конфліктні будівництва, збереження зелених зон та самовільне захоплення земельних ділянок – такі питання винесли на обговорення з громадськістю столичні депутати під час круглого столу. До діалогу запросили близько 30 представників ініціативних груп та місцевих ОСНів. Особливу увагу приділили скандальним ділянкам під будівництво на Прорізній та Гоголівській, у Святошинському лісництві, а також облаштування скверу з дитмайданчиком на Прирічній. За результатами круглого столу з урахуванням пропозицій громадян, буде підготовлено відповідні проекти рішень, які розглянуть на найближчій сесії Київради.

Михайло Кучук, заступник голови КМДАМы обсуждаем каждый земельный участок, мы обсуждаем и стоительство на нем с точки зрения специалистов. Мы согласны, что нельзя строить возле школ, мы согласны, что нельзя строить на территории детских садов, мы согласны с тем, что, безусловно, нельзя рубить деревья. Мы пониваем, что нельзя отводить деревья с парковых хозяйств и скверов. Мы согласны с тем ,что нельзя строить дома в притык друг к другу и мешать людям и занимать их территорию жилых домов.

Галина Герега, заступник міського голови, секретар Київради – Мета у всіх на одна: як у представників влади, так і у представників громадськості – зберегти історичне і культурне надбання киян, а також жити у найкращому, найкрасивішому розвинутому місті.

* * *