Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КМДА_19.05.12.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
14.11.2019
Размер:
508.42 Кб
Скачать
  • Житлово-комунальне господарство

ТРК Украина, «События», 19:00

0/0

ВЕДУЩИЙ: Плановое разрушение. В Киеве потеплело – коммунальщики начали ломать трубы. В этом году испытание теплосетей объявили раньше, чем обычно из-за Евро-2012.

КОР: Когда в кране нет горячей воды, в «Киевенерго» об этом узнают первыми. Дабы проверить, действительно ли трубы в плачевном состоянии, коммунальщики действительно превышают давление в сети. Где слабое звено – там и прорвет. Гидравлические испытания в «Киевэнерго» называют профилактикой. Говорят: чем больше аварий устранят летом, тем меньше их будет зимой. Для устранения аварии такого масштаба коммунальщикам необходимо от 3 до 5 тысяч гривен. А вот жителям этого района закаляться две недели. А вот почему приходится платить за отсутствие горячей воды – не понятно. А пока коммунальщики выискивают неисправности по Киеву, на самой станции трубу уже лет 5 не проверяли.

Тема висвітлена телеканалом трк Київ

  • Транспортна система

ТРК Київ, «СТН новини», 21:00

0/0

ВЕДУЧИЙ: Подарунки для тих, хто їздить. До дня міста будівельники здають оновлені дороги для автомобілів, велосипедів та громадського транспорту. Після десятків років відремонтованою зустріне свято вулиця Горького, а проспект Бажана змінить обличчя від травинки до ліхтаря. У Дарницькому ж районі для водіїв пробили навіть додатковий напрямок.

КОР: Досі пустир, а до Дня Києва – новий шлях. На проспекті Григоренка завершують відрізок, який поєднає Здолбунівську та вулицю Ахматової. Завдяки цій ділянці машини проспектом зможуть в однобічному режимі рухатись по кожному з проїздів, що пролягають уздовж забудови. Колись тупик тепер продовжили насипом, облаштували тротуари та розвороти, а на майданчику, що розділяє смуги проспекту, зроблять ошатну зелену зону, а, можливо, навіть залучать інвестора – для комплексного благоустрою території. Оновлений проспект Григоренка перетинається з найбільшим подарунком до столичного дня народження – проспектом Бажана. Автівки тут вже курсують по надміцному покриттю. Шляховики встилають асфальтом автомагістраль та технічні смуги. Днями завершать вбирати у дорожній одяг і тротуари. Працюють і на містках над трасою. НА останок облаштують велодоріжки. Їм уже виділили місце. Залишилося покрити спеціальним червоним асфальтом. До речі, шлях для двоколісних до Дня столиці з’явиться і біля мосту Патона. До розв’язки турбіни на Правому березі вирішили додати іще один елемент: заїзд із Подолу на бульвар Дружби народів порід продублює спец смуга – її поділять для велосипедів, пішоходів та громадського транспорту. За проектом тут мала бути пішохідна доріжка. Нині її розширюють. По найбільшій смузі зроблять віп-шліх для автобусів. Вужчими вільно попрямують на Печерськ велосипеди та пішоходи.

* * *

  • ОСВІТА

1+1, ТСН, 19:30

0/-

Персоналії:

Л. Новохатько

ВЕДУЧА: В столиці новий переполох через ЄВРО. Батьків дошкільнят попередили, що деякі садочки в центрі міста, за дивним збігом обставин, на час Чемпіонату зачинять. Чи то через ремонт, чи то через незначне відвідування. Влада заперечує це, а батьки обурені.

КОР: Футбол – це вам не іграшки, а надто – підготовка до нього. Про дострокове закриття навчального року у школах було відомо ще торік. Однак, батьки дошкільнят, чиї садочки у центрі Києва, цього тижня були неприємно здивовані – їм раптом сказали, що заклади закриваються. Від цього садка до фан-зони на Майдані рукою подати, самісінький центр. Його завідувач каже – наказу про закриття немає, а з батьками щоразу перед літом радяться – ходитимуть діти в садок, чи ні. Однак, тут таки з’являється незадоволений татусь. Каже, хоча дітей можуть перевести в інший заклад, закриття руйнує усі плани.

Директор дошкільного закладуЦе не значить, що ми вже закрились. Ми збираємо данні, збираємо списки, заяви. Якщо буде багато дітей, ми перенесемо. Я сказала, що ми обговорюємо це питання.

КОР: Завідувач Марина Навроцька розмови про закриття садка на червень, із ЄВРО не пов’язує – в її закладі планували ремонт. Та, якщо дітей буду багато, двері не зачинятимуть.

Марина Навроцька, завідувач дошкільного закладуЯкщо буде до кінця місяця в нас велика кількість дітей, ми свої ремонтні роботи, свої якісь проблеми будемо узгоджувати з батьками і переносити на якийсь інший час.

КОР: Від влади чуємо категоричне «ні» - закривати садочки через ЄВРО не будуть, хіба що, через ремонти. Збігів у датах просять не шукати.

Леонід Новохатько, заступник голови КМДА - Є кошти і слава богу, що вони є. То чого ж, цей благородний порив і можливість відремонтувати дитячі садки, в тому числі, якщо воно співпало з ЄВРО.

КОР: Разом з Леонідом Новохатьком, телефонуємо у ще один садочок в середмісті. На запитання, чи є наказ про закриття, відповідь завідувачки – «немає». Чи насправді працюватимуть дошкільні заклади центру столиці, під час ЄВРО, стане зрозуміло під час Чемпіонату.

* * *