Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Творча робота.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
186.37 Кб
Скачать

Додатки

Прикладне програмне забезпечення (ППО) ділиться на 2 групи:

1) Системи програмування - є інструментами для програмістів професіоналів і дозволяють розробляти програми на різних мовах програмування (Basic, Pascal, C і системах візуального програмування Visual Basic, Delphi)

2) Додатки - програми, які функціонують під управлінням певної ОС і дозволяють користувачеві обробляти інформацію і працювати в комп'ютерних мережах, не володіючи програмуванням

Практично кожен користувач потребує додатках загального призначення - текстові та графічні редактори, електронні таблиці, мультимедіа-презентації. Найбільш поширений зараз пакет загального призначення Microsoft Office. Для глобальних і локальних мереж створені комунікаційні програми (входять до складу Windows). Для боротьби з вірусами - антивірусні програми. Навчальні програми - для самоосвіти (репетитори і тд). Мультимедіа програми - енциклопедії, довідники на лазерних дисках і тд, комп'ютерні ігри. Додатки спеціального призначення - для професійного використання комп'ютерної графіки, системи автоматизованого проектування, бухгалтерські програми, комп'ютерні словники, системи автоматичного перекладу і др

Додатки загального призначення:

- Електронні калькулятори - обробка числової інформації

- Текстові редактори - програми для створення текстових документів - Word (Microsoft)

- Електронні таблиці - програми для зберігання даних в табличній формі та роботи з цими даними - обчислень, створення діаграм, красиво оформлених звітів і тд. Найвідоміша електронна таблиця - Excel (Microsoft)

- Графічні редактори - для створення та обробки графічних зображень (Paint)

- Програми розробки презентацій - містять текст, зображення, анімацію і звук. наприклад-Power Point (Microsoft

- Звукові редактори - обробка звуку

- Мультимедіа програвачі - звук, анімація, відео

- Системи управління базами даних (СКБД) - для зберігання дуже великих обсягів даних, що мають складну структуру зв'язків і посилань. Прикладом СУБД - є Access (Microsoft)

- Інтегровані користувальницькі системи - включають в себе кілька прикладних програм різного призначення. Придатні для всіх етапів серйозної діяльності. Найбільш поширені в світі інтегровані системи - Office і Works (Microsoft)

- Комунікаційні програми - обмін інформацією між комп'ютерами: для роботи з електронною поштою, спілкування в Інтернеті.

- Комп'ютерні ігри - логічні, стратегічні чи імітатори-тренажери

- Навчальні програми - електронні підручники, репетитори, тести

- Архіватори - програми, які використовують для зменшення об'єму файлу. Ступінь стиснення залежить від типу файлу і програми-архіватора. Для звернення до стиснутого файлу, його необхідно розпакувати

Додатки спеціального призначення - це програми для професійно використання в різних сферах діяльності кваліфікованими користувачами:

- Системи комп'ютерного креслення

- Комп'ютерні словники, енциклопедії

- Системи автоматичного перекладу

- Бухгалтерські програми

- Системи програмування

  • Графічні системи - Це системи для ділової та презентаційної графіки інженерної графіки, художньої графіки та анімації, обробки растрових зображень Adobe Photoshop, програми для перегляду серверів Інтернет Internet Explorer