Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КНИГА Л-КА.doc
Скачиваний:
16
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
1.61 Mб
Скачать

3. Вибір виду транспортного засобу

Оскільки транспортні операції є безпосереднім вираженням зв’язків між окремими етапами товароруху, ефективність цього процесу великою мірою залежить від способу реалізації переміщення.

Завдання вибору виду транспорту вирішується у взаємозв’язку з іншими завданнями логістики, такими, як створення і підтримка оптимального рівня запасів, вибір виду упаковки та ін. Основою вибору виду транспорту, оптимального для конкретного перевезення, служить інформація про характерні риси різних видів транспорту.

Існують такі види транспорту:

- залізничний;

- морський;

- внутрішній водний (річковий);

- автомобільний;

- повітряний;

- трубопровідний.

Кожний з видів транспорту має конкретні особливості з точки зору логістичного менеджменту, переваги і недоліки, які визначають можли­вості його використання в логістичній системі (табл. 6.3).

Таблиця 6.3

Порівняльні логістичні характеристики різних видів транспорту

Вид транспорту

Переваги

Недоліки

Сфера застосування

Залізничний

Висока провізна і пропускна здатність. Незалежність від кліматичних умов, пори року і доби. Висока регулярність перевезень. Відносно низькі тарифи. Висока швидкість доставки на великі відстані.

Обмежена кількість перевізників. Великі капітальні вкладення у виробничо-технічну базу. Висока матеріало­ємність і енергоємність перевезень. Низька доступність до кінцевих споживачів. Недостатньо високе збереження вантажу.

Практично не обмежена

Морський

Можливість міжконтинентальних перевезень. Низька собівартість перевезень на далекі відстані. Висока провізна і пропускна здатність. Низька капітало­місткість перевезень.

Обмеженість перевезень. Низька швидкість доставки. Залежність від географічних, навігацій­них і по годних умов. Необхідність створення складної портової інфра­структури. Жорсткі ви­моги до упакування. Ма­ла частота відправлень.

Практично не обмежена

Внутрішній водний (річковий)

Високі провізні спроможності на глибоководних ріках і водоймах. Низька собівартість перевезень. Низька капітало­місткість.

Обмеженість перевезень. Низька швидкість доставки. Залежність від нерівномірності глибин рік і водойм, навігацій­них умов. Сезонність роботи. Недостатня надійність перевезень і збереження вантажу.

Практично не обмежена

Авто­мобільний

Висока доступність. Можливість доставки вантажу «від дверей до дверей». Велика манев­реність і гнучкість. Висо­ка швидкість доставки вантажу. Можливість використання різних маршрутів і схем достав­ки. Високе збереження вантажу, можливість його відправлення маленькими партіями. Широкі можливості вибору найбільш придатного перевізника. Менш жорсткі вимоги до упакування товару.

Низька продуктивність. Залежність від по годних та дорожніх умов. Відносно висока собівартість перевезень на великі відстані. Низький рівень експлуатаційних показників.

На короткі відстані (до 300 км)

Повітряний

Найвища швидкість доставки вантажу. Висока надійність. Найкраще збереження вантажу. Найбільш короткі маршрути перевезень.

Висока собівартість пе­ревезень, найвищі тари­фи серед інших видів транспорту. Висока капі­таломісткість, матеріало- і енергоємність переве­зень. Залежність від погодних умов. Недостатня географічна доступність.

Практично не обмежена

Трубо­провідний

Низька собівартість. Висока продуктивність (пропускна здатність). Високе збереження вантажу. Низька капіталомісткість .

Обмеженість видів ван­тажу (газ, нафтопродук­тів і т.д.), обмежена доступність малих обсягів транспортованих вантажів.

Обмежена номенклату­рою вантажів

Виділяють шість основних факторів, які впливають на вибір виду транспорту:

- час доставки;

- частота відправлень вантажу;

- надійність дотримання графіка доставки;

- здатність перевозити різні вантажі;

- здатність доставити вантаж у будь-яку точку території;

- вартість перевезення.

У таблиці 6.4. подано оцінку факторів, які впливають на вибір виду транспортного засобу. Одиниці відповідає найкра­ще значення.

Вибираючи засіб доставки конкретного товару, відправники враховують до шести факторів одночасно. Так, якщо відправни­ка цікавить швидкість, його ос­новний вибір зосереджується на повітряному або автомобільному транспорті. Якщо його мета — мінімальні витрати, вибір обме­жується водним і трубопровід­ним транспортом. Найбільше пе­реваг пов'язано з використанням автомобільного транспорту, чим і пояснюється зростання його ча­стки в обсязі перевезень. Однак остаточний висновок про варіант доставки вантажів ґрунтується на техніко-економічних розра­хунках.

Одним з суттєвих факторів, які впливають на вибір перевіз­ника, є вартість перевезення. Вартість транспортної продукції або вартість перевезення визна­чається сумою необхідних вит­рат транспортних підприємств або фірм на перевезення ван­тажів. Споживачі, купуючи транспортну продукцію, відшко­довують ці витрати у формі та­рифів і фрахтових ставок, що є одночасно грошовим виражен­ням вартості транспортної про­дукції. Система транспортних тарифів залежить від виду транспорту і способу перевезення.

У цілому, під час прийняття рішень про транспортування потрібно враховувати складні компроміси між різними видами транспорту, а також наслідки цих компромісів для інших видів діяль­ності в системі розподілу, таких як складування і підтримка товарно-матеріальних запасів. Оскільки з часом відносні витрати різних видів транспорту змінюються, фірмам необхідно переглядати свої схеми транспортування з метою знаходження оптимального варіанта товароруху.

Таблиця 6.4

Оцінка різних видів транспорту в розрізі основних факторів, які впливають на вибір виду транспорту

Вид транспорту

Фактори, які впливають на вибір виду транспорту

Час доставки

Часто­та від­прав

лень

Надійність дотримання графіка доставки вантажу

Здатність перевозити різні вантажі

Здатність доставити вантажу у будь-яку точку території

Вартість перевезення

Залізничний

3

4

3

2

2

3

Водний

4

5

4

1

4

1

Автомобільний

- 2

2

2

3

1

4

Трубопровідний

5

1

1

5

5

2

Повітряний

1

3

5

4

3

5

Враховуючи, що діяльність з організації товароруху пов'язана з великими компромісами, потрібно використовувати системний підхід для прийняття таких рішень.