Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Kursova_Tsinoutvorennya_v_turizmi.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
448.51 Кб
Скачать

3.2.6.Захист курсової роботи

Захист курсової роботи відбувається, як правило, у присутності комісії із 2-3 осіб. Захист роботи є публічним (в присутності студентів даної групи та інших зацікавлених осіб). Усі присутні можуть задавати питання автору, виступати з приводу захисту тощо.

Захист відбувається за кілька днів до початку сесії згідно графіка, складеного навчальним відділом інституту. Для захисту своєї роботи студенту надається 10 хвилин. За цей час він повинен логічно викласти тези роботи, відповісти на запитання. Комісія за результатами захисту виставляє остаточну оцінку. При цьому враховується як виступ студента на захисті, так і оцінка письмового варіанту курсової роботи. На оцінку роботи впливають такі моменти:

На оцінку роботи впливають такі моменти:

  • рівень опанування основних проблем теми, володіння економічними категоріями і термінологією;

  • ступінь ознайомлення з практичною підприєм­ницькою діяльністю підприємства, на основі даних якого виконана курсова робота;

  • ступінь ознайомлення з економічною літературою з курсу "Економіка та ціноутворення в туризмі";

  • вміння пов'язати теоретичні положення з практикою

  • здатність студента відстоювати свої погляди, вміння вести наукову полеміку;

  • вміння логічно у відведений короткий час викласти основні положення теми і зробити відповідні висновки і

  • узагальнення;

  • якість виконання курсової роботи, її відповідність теоретичним і методичним вимогам;

  • якість допоміжних матеріалів (плакатів, схем, діаграм), підготованих студентом додатково для наглядності під час захисту

  • характеристики підприємства, на основі матеріалів якого складена курсова робота.

  • Незадовільна оцінка з курсової роботи є підставою для недопущення студента до складання іспиту з курсу "Економіка та ціноутворення в туризмі";

У цьому випадку курсова робота виконується з початку згідно даних методичних вказівок

3.3. Основні вимоги до змісту курсової роботи

Курсова робота повинна відповідати певним стандартам і вимогам. Серед них слід виділити теоретичні, методичні і естетичні.

До теоретичних вимог відносяться науковість, теоретичний характер роботи з конкретизацією основних положень, використання достатньо широкого кола наукових джерел, альтернативність викладу матеріалу; розкриття суті категорій, принципів і законів, логічний зв'язок викладу змісту із спрямованістю від абстрактного до конкретного, від простого (одиничного) до складного (загального), самостійність розробленого аналізу і висновків.

До методичних вимог слід віднести: поступовість у виконанні роботи (вибір теми, пошук літератури, її опрацювання, складання плану, написання роботи), пропорційне розміщення матеріалу, оптимальний обсяг, наявність необхідного наукового апарату і правильно оформленого списку літератури.

До естетичних вимог відносять: охайність і старанність при виконанні роботи, акуратний, розбірливий почерк, використання лише однієї сторони сторінки, наявність полів на її краях, виділення шрифтом чи кольором назв розділів; красиве оформлення титульної сторінки і всієї роботи (її потрібно акуратно підшити або подати на перевірку у папці) тощо.

Розкрити тему курсової роботи, це значить:

Розробити індивідуальний текст реальної екскурсії, який може бути використаний у практичній діяльності з надання послуг екскурсійного супроводу, а також додаткову екскурсійну документацію: технологічну карту екскурсії, схему маршруту транспортної екскурсії, портфель екскурсовода.

Пропорційність у викладі матеріалу полягає у дотриманні пропорцій між обсягами окремих частин роботи. При цьому на вступ і висновки доцільно відвести, відповідно, 2-3 та 3-4 сторінки, по одній сторінці - на титульний лист, зміст роботи і список використаної літератури, а на основну частину - 20-25 сторінок. Отже, обсяг роботи повинен бути в межах 35 сторінок.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]