Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Kursova_Tsinoutvorennya_v_turizmi.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
448.51 Кб
Скачать

3.2. Етапи виконання курсової роботи

Вибір пропонованих кафедрою тем курсових робіт достатньо великий, що дозволяє уникнути ситуації, коли в одній академічній групі теми повторюються. Першим етапом виконання курсової роботи є вибір теми.

Студент обирає тему курсової роботи згідно свого порядкового номера за списком в журналі групи. Теми курсових робіт закріпляються за студентами за погодженням з викладачем дисципліни.

Якщо з певних причин студент не має можливості зібрати необхідний матеріал для виконання теоретичної або розрахункової частини, зміна теми узгоджується з керівником.

Можливий і такий варіант, коли жодна із запропонованих тем не задовільняє запитів студента. У цьому випадку за погодженням з науковим керівником формується тема майбутньої курсової роботи. Без погодження з науковим керівником, кафедрою вільний вибір теми не допускається.

. Студенти заочної форми навчання при виборі теми курсової роботи також повинні керуватися можливостями отримання фактичних матеріалів з врахуванням своєї практичної діяльності за місцем роботи

Вибираючи тему курсової роботи, студент має врахувати: її наукову і практичну значимість, наявність необхідних матеріалів, що стосуються вибраної теми, а також можливість особисто ознайомитися з окремим об'єктом дослідження (підприємством, організацією).

На виконання курсової роботи викладач видає студентові завдання за поданим взірцем.

Власне виконання курсової роботи належить починати з добору потрібної літератури.

3.2.1. Підбір літератури для виконання курсової роботи

Виконуючи роботу, студент повинен навчитися користуватися спеціальною літературою, самостійно її аналізувати, виходячи з основних положень ринково-економічних відносин і соціального забезпечення та робити узагальнення.

При написанні курсової роботи студенти повинні використати опубліковані статистичні дані, а студенти заочники обов'язково мають використати дані окремих конкретних підприємств. Студент, для розкриття теми своєї курсової роботи здійснює самостійний пошук необхідної літератури. Суттєву допомогу у цьому може надати уже підібрана література, перелік якої подано до тем курсової роботи, згрупованих за навчальними темами курсу. Слід пам'ятати, що рекомендована література є лише орієнтиром для пошуку, адже постійно з'являються нові публікації - насамперед в наукових часописах. Тому потрібно докласти власні зусилля для поповнення списку літературних джерел.

Насамперед потрібно ознайомитись з каталогами бібліотек, виділити наукові праці тих авторів, що працюють над науковими проблемами, які пов'язані з темою курсової роботи. При цьому бажано знайти роботи як вітчизняних, так і зарубіжних авторів.

Поряд з монографічною літературою слід обов'язково ознайомитись із журнальними публікаціями останніх років, з яких вибрати необхідні статті та матеріали. Принагідно зауважимо, що в останньому річному номері кожного часопису наводиться список публікацій даного року з вказівкою на номер журналу і сторінки. Доцільно звернутись і до деяких газетних публікацій.

Фактичні і статистичні дані минулих років містяться в статистичних щорічниках і довідниках "Народне господарство України" та "Україна в цифрах", , на Інтернет-сторінках Держкомстату України , профільних міністерств та відомчих установ, довідниках інших країн тощо.

Нарешті, допускається також використання підручників та навчальних посібників - насамперед зарубіжних авторів, але вони не повинні бути основою для написання роботи. Це - допоміжна література.

Підібрана до обраної теми наукова література заноситься в окремі картки, на основі яких буде складено список використаної літератури. Слід додати, що в процесі вивчення літератури цей перелік буде зростати.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]