Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Kursova_Tsinoutvorennya_v_turizmi.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
448.51 Кб
Скачать

3.2.4. Підготовка тексту курсової роботи

Хоча робота розпочинається із вступу, її написання доцільно почати з першого розділу. Вступ пишеться після закінчення всіх розділів і висновків.

У найпростішому вигляді схема всіх екскурсій, незалежно від теми, виду і форми проведення, однакова: екскурсійний вступ, основна частина, екскурсійний висновок.

Розділ 1 Тут висвітлюють теоретичні, політико правові аспекти обраної теми, її ретроспективний аналіз, економічний механізм, його складові, механізми та старегії управління , що відомі економічній науці та були використані в світовому досвіді тощо. Цей розділ є результатом грунтовного аналізу теоретичної і методологічної бази дослідження.

Розділ ІІ . в цьому розділі порводиться грунтовний аналіз фактичного стану досліджуваної проблеми з використанням статистичних даних та на матеріалах підприємств, установ організацій.

Розділ ІІІ Третій розділ повинен містити обгрунтування шляхів, заходів, пропозицій дослідника (автора), що базуються на проведеному в другому розділі аналізі , з врах-уванням вивчення зарубіжного досвіду у досліджуваній сфері, розрахунок економічної ефективності, пошук оптимізації цих рішень, економіко-математичні моделі.

.

Перший і третій розділи курсової роботи повинні мати обсяг не менше 5-7 сторінок рукописного тексту.

Особливе значення має другий розділ у якому розкривається саме текст і суть , методичні прийоми вивчення та оцінки проблеми, понять, що є темою курсової роботи.

Обов'язковим структурним елементом роботи є висновки, заключна її частина. В ній узагальнюються підсумки дослідження теми, викладаються загальні висновки, формулюються рекомендації та пропозиції автора. Дана частина, курсової роботи не повинна перевищувати 3-4 сторінок тексту.

Нарешті, розпочинається робота над вступом. Це – невелика за обсягом (2-3 сторінки), але дуже важлива частина роботи. Практично у вступі йде мова про курсову роботу, бо тут належить виписати основні характеристики курсової роботи: актуальність досліджуваної проблеми, мета дослідження, розробленість і основні напрями дослідження. У вступі визначається зміст теми дослідження. Він є узагальненням всього зібраного і опрацьованого матеріалу, тому й пишеться після завершення основної частини курсової роботи.

Для скорочення основного тексту роботи, який недоцільно перевантажувати статистичними даними, таблицями, схемами, графіками тощо. При потребі можна зробити додатки до курсової роботи, які розміщуються після списку використаної літератури і не враховуються в обсяг роботи. Додатки можуть виконуватись за рекомендацією наукового керівника.

Як правило, спочатку робота виконується у чорновому варіанті, а після консультації з науковим керівником виправляються помилки, усуваються недоречності і повторення, опускаються несуттєві деталі, вносяться необхідні виправлення, вдосконалюється структура роботи тощо. Лише після цього робота виконується в чистовому варіанті.

3.2.5. Рецензування курсової роботи

Остаточний варіант курсової роботи подається на рецензію науковому керівнику. Але це робиться не особисто. Курсова робота реєструється відповідним чином (у деканаті і на кафедрі). Лише після цього вона потрапляє до наукового керівника, який протягом 10 днів повинен дати свою рецензію на роботу. Роботи подаються на рецензію не менш, як за місяць до початку наступної екзаменаційної сесії з тим, щоб науковий керівник мав змогу ознайомитись з усіма позитивними сторонами і недоліками курсової роботи, робить висновок про доцільність (чи недоцільність) допуску її до захисту.

Якщо робота отримала негативну оцінку, то вся робота виконується студентом повторно і переписується в новому варіанті.

Без захисту курсової роботи студент до іспиту (заліку) з "Економіки та ціноутворення в туризмі" не допускається.

Одержавши роботу після рецензування, студент виправляє вказані недоліки і готується до захисту.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]