Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Kursova_Tsinoutvorennya_v_turizmi.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
448.51 Кб
Скачать

Приватний вищий навчальний заклад

«Галицька академія»

Кафедра туризму

ЗАТВЕРДЖУЮ

Проректор з навчальної роботи

________________ Б.В Сверида.

“___” _________________ 2009 р.

Положення

про виконання курсової роботи

з дисципліни «ЕКОНОМІКА ТА ЦІНОУТВОРЕННЯ В ТУРИЗМІ»

студентами напряму підготовки 0504 «Туризм»

спеціальності 6. 050400 «Туризм»

Розглянуто і затверджено

На засіданні кафедри

(протокол № 3

від «_3_» _березня_2009 р.)

м. Івано-Франківськ

2009 р.

Дане Положення розроблено на базі Положення про виконання курсових та дипломних робіт Приватного вищого навчального закладу «Галицька академія», затвердженого Вченою радою інституту (Протокол № 3 від 8 лютого 2002 року).

Положення уклали:

Ст. викладач кафедри туризму Л.М.Савчин

Завідувач кафедри туризму Н. В. Фоменко

Зміст

Вступ……………………………………………………………………….

1.Галузь використання……………………………………………………

2.Визначення………………………………………………………………

3.Єдині вимоги до підготовки курсової роботи…………………………

3.1. Мета курсової роботи…………………………………………………

3.2. Етапи виконання курсової роботи ………………………………

3.2.1. Підбір літератури для виконання курсової роботи……………….

3.2.2. Вивчення літератури…………………………………………….….

3.2.3. План курсової роботи……………………………………………….

3.2.4. Підготовка тексту курсової роботи……………………………..……

3.2.5. Рецензування курсової роботи……………………………………..

3.2.6.Захист курсової роботи…………………………………………...…

3.3. Основні вимоги до змісту курсової роботи…………………………

3.4. Вимоги до оформлення курсових робіт……………………………

3.5. Недоліки, які зустрічаються в курсових роботах………………….

3.6.Теми курсових робіт з дисципліни «Економіка та ціноутворення в туризмі…

3.7. Список рекомендованої літератури………………………………

3.8. Основні додатки до курсової роботи…………………………….

Вступ

Методичні рекомендації даного Положення розроблені у відповідності до вимог галузевих стандартів вищої освіти з підготовки фахівців рівня «Бакалавр» спеціальності «Туризм» напряму підготовки 0504 «Туризм» і призначені для надання допомоги студентам у виконанні курсової роботи з дисципліни «Економіка та ціноутворення в туризмі» згідно до чинних стандартів України і містять основні вимоги, які висуваються до змісту та оформлення курсової роботи, організації її виконання, порядку захисту та оцінювання.

Курсова письмова робота, що самостійно виконується студентом є підсумковою і дає можливість виявити рівень засвоєння студентом теоретичних знань з основ ціноутворення та визначення та планування фінансових результатів суб’єктів туристичної діяльності . Написання курсової роботи визначає здатність студента до самостійної роботи з цим предметом.

1. Галузь використання

Цим Положенням встановлено загальні вимоги до змісту та оформлення курсової роботи, яка виконується студентами на кафедрі туризму та приведено методичні вказівки щодо виконання курсової роботи з дисципліни «Економіка та ціноутворення в туризмі»

2. Визначення

2.1. Курсова робота є самостійно виконаною і відповідним чином оформленою творчою роботою студента з вирішення конкретного практичного завдання з дисципліни «Економіка та ціноутворення в туризмі» на основі набутих з цієї дисципліни теоретичних знань. Курсова робота - це самостійне науково-практичне дослідження, яке дає можливість оцінити якість знань студента, його вміння застосувати знання при розв’язанні практичних економічних завдань

2.2. Курсову роботу студенти виконують протягом навчального семестру у відповідності з навчальним планом спеціальності.

3. Єдині вимоги до підготовки

курсової роботи

3.1. Мета курсової роботи

Мета дисципліни – ознайомлення студентів з економікою фірм, що працюють в сфері туристичних послуг, з основами організації таких підприємств та їх державно-правовими нормами, а також розглядається вплив ринку послуг на економіку країни.

Завдання дисципліни – ретельний фінансово-економічний аналіз підприємств туристичної сфери з врахуванням державного регулювання. Увага студентів в процесі написання курсової роботи буде сконцентрована в таких напрямах як аналіз фінансової стійкості та платоспроможності підприємств туристичної сфери, особливості ринкового ціноутворення у сфері туризму та державного регулювання. До курсу “Економіка та ціноутворення в туризмі” включена характеристика різноманітних підприємств. Що працюють в туризмі, їх економічні особливості щодо залучення та управління фінансовими ресурсами, досягнення рентабельності.

Написання даної курсової роботи дає можливість студентам напряму «Туризм» перевірити теоретичні знання основних категорій економіки та ціноутворення, набути необхідних навиків проведення аналітичних розрахунків та обґрунтувань при визначенні .

Написання курсової роботи з курсу «Економіка та ціноутворення в туризмі», яка носить не лише теоретичний, але й аналітичний характер, формує хорошу основу для набуття знань з дисциплін «Ринок туристичних послуг», «Міжнародний туристичний бізнес», «Аналіз діяльності підприємств туризму», «Реклама в туризмі», « Управління туристичним підприємством», тобто більшості дисциплін, які освоює студент, що навчається за напрямом 7.050400 «Туризм» в процесі навчання протягом V курсу при здобутті освітньо-кваліфікаційного рівня «спеціаліст».

Курсова робота з дисципліни «Економіка та ціноутворення в туризмі» є самостійною роботою з елементами наукового пошуку студента. Мета написання курсової роботи полягає в розширенні і поглибленні знань студентів, розвитку навиків самостійної творчої роботи з обраної проблеми, вміння аргументувати власну точку зору, узагальнювати, систематизувати і аналізувати дані. Вона виступає не лише засобом перевірки знань, формою активного вивчення дисципліни, але й засобом демонстрації здібності студентів до теоретичного аналізу актуальних проблем розвитку науки. Виконуючи курсову роботу, студент оволодіває досягненнями сучасної науки, методами наукового дослідження, навичками пошуку літературних джерел за обраною темою, вчиться узагальнювати явища і факти реального життя, формує своє мислення, виробляє особисте ставлення до сучасних проблем. Виконання курсової роботи привчає студента як до самостійного осмислення ключових питань, так і проблем всього комплексу фахових наук.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]