Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
0397931_CD705_metodi_vplivu_derzhavi_na_rozvito...doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
797.18 Кб
Скачать

Висновки до розділу іі

Маневицький районний центр зайнятості знаходиться в смт. Малевичі, основна сфера його діяльності надання послуг по працевлаштуванні незайнятим громадянам, які звертаються до нього.

Фінансується Маневицький центр зайнятості за рахунок коштів, які надходять у фонд спеціального призначення – Фонд соціального страхування на випадок безробіття та коштів, які перерозподілені з місцевого бюджету району.

Маневицький центр зайнятості надає допомогу у сприянні працевлаштування осіб, які втратили роботу і мають певні труднощі в пошуках нової роботи, вагаються у виборі професій, оскільки не мають необхідної інформації про професії, не мають професійної освіти або недостатньої кваліфікації.

Центр зайнятості має досить налагоджений зв'язок своїх структурних пiдроздiлiв. Безпосередньо директору пiдпорядковуються всi вiддiли та структурнi пiдроздiли Маневецького центру зайнятості.

Клієнтами Маневицького центру зайнятості є населення Маневицького регіону, це як фізичні особи, так і підприємці, підприємства.

Для Маневицького центру зайнятості партнерами можна вважати навчальні заклади та підприємства.

Конкурентів, як таких Маневицький центр зайнятості не має, оскільки наявність на ринку праці приватних кадрових агенцій швидше не конкуренція, а взаємне доповнення.

Основними методами конкурентної боротьби є кращі умови працевлаштування, широкий вибір вакантних посад, якість обслуговування.

Науково-дослідна діяльність у Маневицькому центрі зайнятості ведеться досить систематично.

Плинність кадрів низька, тобто колектив працівників Маневицького центру зайнятості переважно стабільний.

Структура трудових ресурсів Маневицького центру зайнятості показує, що в установі питома вага робітників та керівників залишилася незмінною, однак у загальному складі персоналу становить досить низький відсоток, що можна пояснити специфікою діяльності центру. В установі серед загальної кількості працюючих найбільшу питому вагу становлять жінки.

Маневицький центр зайнятості належить до державних установ, і фінансується за рахунок спеціально створених державних фондів по страхуванню від втрати безробіття та видатків бюджету.

Вартість основних засобів державної установи зменшилася на 651 тис. грн. у порівнянні з 2009 роком. Найбільше абсолютне збільшення відбулося у складі другої та третьої груп основних засобів Маневицького центру зайнятості «Малоцінні необоротні активи» і «Інструменти, прилади та інвентар» на 1 тис. грн..

За 2010 рік витрати на здійснення послуг зменшилися на 11,66%, це пов’язано з тим, що у центрі зайнятості стали більш економніше ставитися до раціонального використання матеріалів.

Аналіз балансу робочого часу Маневицького центру зайнятості дозволяє зробити висновок, що середня тривалість робочого дня збільшилася на 1,06%, фактичний фонд робочого часу скоротився на 10%, це відбулося за рахунок зменшення показника максимально можливого робочого часу на 26% .

За 2010 рік установа спромоглася досягти підвищення середньоденної продуктивності праці на 11% порівняно з 2009 роком і досягнути зростання середньогодинної продуктивності праці на 0,64%. Це свідчить, що центру зайнятості вдалося задіяти резерви зростання продук­тивності праці, які враховані при плануванні діяльності на звітний рік.