Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
РРО повністю 22.10.02р17.40.doc
Скачиваний:
64
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
715.78 Кб
Скачать

Функції клавіш в режимі “програмування”

* ВН/П1 – запис набраної інформації в поле;

* ВД/П2 –читання параметрів в полі;

* + - перехід до поля з більшим номером;

* - - перехід до поля з меншим номером;

* +% - перехід до ряду з більшим номером;

* -% - перехід до ряду з меншим номером;

* П3 - перехід до слідуючої таблиці;

* ОП1 -перехід до сторінки цифр та знаків;

* ОП2 - перехід до сторінки латинського алфавіту;

* ОП3 -перехід до сторінки українського алфавіту;

* ПСМ – занесення даних у програмний модуль фіскальної пам»яті або в годинник-календар.

РОБОТА ЕККА В РЕЖИМІ ПРОГРАМУВАННЯ.

Програмування товарів виконується по 8-ми параметрам:

  • Назва товару;

  • Ціна товару;

  • Відділ в якомупродається товар;

  • Група товару;

  • Податкова група;

  • Дозвіл на дробову кількість;

  • Дозвіл контролю запасу;

  • Наявна кількість товару;

Наприклад: щоб запрограмувати товар під кодом № 8 “молоко” по ціні 1грн. 20 коп ; в кількості 24 літри якій продається у 3-му відділі відноситься до першої групи товарів та першої податкової групи, необхідно натискати послідовно клавіші, слідкуючи за друкуванням на чековій стрічці, кожного параметру, щоб не допустити помилок.

Якщо при друкуванні на чековій стрічці виявлено помилку в слові, або в іншому значенні, потрібно повернутися в те поле, в якому допущена помилка, клавішою - і набрати потрібне значення даного параметру. При переході в режим «програмування» слід обнулити оперативну пам»ять, тобто отримати звіт Z з обнулінням. Для цього потрібно ключем П повернути в положення замка Z зняти свічення на індикаторі, ввівши код ідміністратора, в даному випадку натиснути вісім разів клавішу 9. На індикаторі висвітиться П1, натиснути клавішу П1. На індикаторі висвітиться 00. Слід натиснути клавішу 00. Після виходу звітного документа потрібно ще раз натиснути клавішу 00, після чого на чековій стрічці віддрукується слово “обнулено”. Ключ П повернути в положення замка П, зняти свічення на індикаторі ввівши код адміністратора – вісім разів натиснути клавішу 9, на індикаторі висвітиться: 00.00.0.8К.00. Це говорить про те, що відкрита таблиця №0,ряд №0, поле №0, можна занести вісім знаків, тобто написати слово із восьми літер. Для присвоєння номера коду даного товару слід натиснути клавішу +% вісім разів і послідовно натискаючи клавіші на клавішному полі, набрати слово:

М – 6

О - .

Л – 9

О - .

К – С

О -. ,

Набрану інформацію занести до пам»яті клавішею П1. Перейти в поле №1 «ціна» клавішею + і на клавішному полі набрати потрібне число, 120. Занести в пам»ять набрану інформацію, натиснувши клавішу П1.Натиснути клавішу +, тобто перейти в поле №2 «номер відділу» і натиснути клавішу 3, так як даний товар продається у відділі №3, натиснути клавішу П1, тобто занести інформацію в пам»ять.Натиснути клавішу +, перейти в поле №3 «група товарів» і натиснути клавіші 1, а потім П1, занести набраний параметр до пам»яті.Натиснути клавішу +, перейти в поле №4 «податкова група»,натиснути клавішу 1, і знову занести набраний параметр до пам»яті клавішею П1.

Клавішею + перейти в поле №5 «дробова кількість», і натиснути клавішу 0, і занести до пам»яті клавішею П1.

Клавішею + перейти в поле №6 «дозвіл контролю запасу», натиснути клавішу 0, а потім клавішу П1.

Клавішею + перейти в поле №7 «наявна кількість», натиснути клавіші 2,4 і набраний параметр занести до пам»яті клавішею П1. Програмування даного товару закінчено. Для перевірки, чи вірно набріна інформація, слід продивитися інформаційний чек, який друкувався під час програмування даного товару.

Для програмування слідуючого товару, потрібно перейти до потрібного номеру коду, тобто ряду, клавішою +% або -% , та клавішою - (мінус)