Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2_P_C_Admin pravo.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
11.11.2019
Размер:
1.17 Mб
Скачать

Тема 2.4. Форми та методи публічного адміністрування.

Види публічного адміністрування. Поняття і види форм державного управління. Поняття, ознаки та класифікація актів державного управління. Вимоги, які висуваються щодо актів державного управління. Адміністративні нормативи. Адміністративне розпорядництво. Поняття, ознаки і функції адміністративного договору. Реєстраційні та інші юридично значущі дії. Матеріально-технічні операції.

Поняття і види адміністративно-правових методів. Методи прямої і непрямої дії. Переконання та заохочення як метод державного управління. Стимулювання як метод державного управління. Поняття дозвільної системи. Поняття і стадії дозвільного провадження.

Тема 2.5. Контроль та нагляд у публічному управлінні.

Поняття, сутність та зміст державного контролю, як способу забезпечення законності в державному управлінні. Принципи державного контролю. Види державного контролю у сфері виконавчої влади. Організаційно-структурне забезпечення державного контролю у сфері державного управління.

Тема 2.6. Адміністративно-правові режими.

Поняття і види спеціальних адміністративно-правових режимів. Правовий режим надзвичайного стану. Правовий режим воєнного стану. Режим надзвичайної екологічної ситуації. Режим державної таємниці. Режим охорони державного кордону України.

Розділ 3. Адміністративно-деліктне право.

Тема 3.1. Законодавче забезпечення відповідальності за адміністративні правопорушення.

Адміністративна відповідальність як правовий інститут адміністративного права. Тенденції становлення та розвитку адміністративно-деліктного права як підгалузі адміністративного права. Законодавство України про адміністративне правопорушення.

Визначення поняття «адміністративний проступок» в законодавстві. Апостеріорні та апріорні ознаки адміністративного проступку. Співвідношення та розмежування адміністративного проступку і злочину, адміністративного проступку і дисциплінарного проступку.

Тема 3.2. Склад та види адміністративного проступку.

Поняття складу адміністративного проступку. Види складів адміністративного проступку. Система ознак складу. Об’єкт, суб’єкт, об’єктивна та суб’єктивна сторони адміністративного проступку. Вчинення адміністративного правопорушення умисно та з необережності.

Види адміністративних правопорушень. Запобігання скоєння адміністративним правопорушенням.

Тема 3.3. Поняття та особливості адміністративної відповідальності

Поняття та особливості адміністративної відповідальності. Підстави адміністративної відповідальності. Законодавче забезпечення адміністративної відповідальності. Виокремлення адміністративної відповідальності від інших видів юридичної відповідальності.

Особливості адміністративної відповідальності юридичних осіб. Особливості адміністративної відповідальності колективних суб'єктів. Адміністративна відповідальність неповнолітніх. Відповідальність посадових осіб. Відповідальність військовослужбовців та інших осіб, на яких поширюється дія дисциплінарних статутів.

Обставини, що виключають адміністративну відповідальність. Крайня необхідність. Необхідна оборона. Неосудність.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]