Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсова робота методичка.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
11.11.2019
Размер:
581.12 Кб
Скачать

2.5.3. Розрахунковий розділ.

Розрахунковий розділ має містити обґрунтовані пропозиції студента, спрямовані на усунення недоліків і поліпшення показників відповідної ділянки фінансової роботи і розрахунку економічного ефекту від впровадження даних запропонованих заходів. Структурно розділ вміщує 2-3 підрозділи. Характер і зміст заходів, що пропонуються, повинні базуватися на аналізі, проведеному в другому розділі курсової роботи. Невід'ємною частиною обгрунтування запропонованих студентом заходів має бути розрахунок економічної ефективності від їх впровадження.

Розрахунку економічного ефекту від впровадження пропозиції передує опис показників, задіяних в розрахунку, проміжні розрахунки та безпосередньо розрахунок економічного ефекту. Кінцеві розрахунки поміщаються в таблицю (див. таблиця 1.1)

Таблиця 1.1

Економічний ефект впровадження пропозиції

Показники

До впровадження пропозиції

В результаті впровадження пропозиції

Абсолютне відхилення

+/-

Відносне відхилення

%

Ця частина роботи має особливе значення для загальної оцінки якості виконання курсової роботи.

2.6. Висновки

Логічним завершенням виконаного у курсовій роботі дослідження є висновки, мета яких – стислий виклад досягнутих результатів виконаної роботи. Висновки повинні бути обґрунтовані, чіткі й лаконічні – у вигляді коротких тез, без зайвої аргументації.

Розпочинають висновки узагальненим викладом актуальності та основних проблем за темою роботи. Основна частина висновків містить методичні та практичні рекомендації і пропозиції, спрямовані на вирішення окремих теоретичних питань та практичних проблем.

У висновках можна зазначити не лише позитивні моменти виконаного дослідження, а й недоліки та проблеми практичного характеру та конкретні рекомендації щодо їх усунення. Особливу увагу студент повинен приділити висвітленню нового, яке він вносить у розроблення досліджуваної проблеми, і дати оцінку відповідності вирішення поставлених завдань. Висновки повинні ґрунтуватись на матеріалах основної частини роботи.

Завершують висновки оцінкою рівня досягнення мети, поставленої у вступній частині, міркуваннями з приводу практичної цінності роботи загалом та потенційної ефективності авторських рекомендацій.