Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсова робота методичка.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
11.11.2019
Размер:
581.12 Кб
Скачать

2.7. Список опрацьованої літератури

Обов’язковою складовою курсової роботи є детальна бібліографія з проблеми, якій присвячене дослідження. Цілком вмотивоване внесення у бібліографічний перелік не тільки тих позицій (методологічної, спеціальної та довідкової літератури, періодичних видань, інтернет-посилань тощо), які були процитовані чи згадані у роботі, а й більшої (з прагненням до максимальної вичерпності) кількості літератури, що була опрацьована в процесі розкриття теми дослідження. Така розширена бібліографія не лише зайвий раз доводить повноту розуміння проблеми та глибину ознайомлення з літературою щодо конкретної теми, а й має самостійну наукову цінність як додаткове джерело інформації.

Список використаних джерел повинен містити нормативно-правові акти, спеціаль¬ну наукову та навчальну економічну літературу, а також матеріали мережі Internet та інші інформаційні матеріали. Рекомендований обсяг списку опрацьованої літератури – 40 позицій.

2.8. Додатки

Матеріал, що доповнює положення стандарту, допускається розміщувати в додатках. Ілюстрації можна подавати у тексті, а якщо вони громіздкі або стосуються теми лише побічно – оформляти у вигляді додатків. У додатки також поміщають окремі частини тексту, що мають самостійне значення.

Додатки покликані вивільнити основний текст роботи від допоміжних матеріалів, які потрібні для повноти сприйняття курсової роботи. Ними можуть бути:

1) проміжні математичні доведення, формули та розрахунки;

2) таблиці допоміжних цифрових даних, які мало аналізують у тексті роботи;

3) допоміжні рисунки або ті, що займають повну сторінку;

4) інструкції, методики, опис алгоритмів і програм розв’язування задач на ЕОМ, які розроблені в процесі виконання курсової роботи;

5) звітність підприємств, організацій, державних установ чи міжнародних організацій тощо.

Додатки є обов’язковим компонентом курсової роботи, їх виділяють у разі потреби. Кількість додатків не обмежена, але надмірний їх обсяг також небажаний. Додатки можуть бути обов'язковими та інформаційними. Інформаційні додатки можуть бути рекомендованого або довідкового характеру.

Розділ 3. Вимоги до оформлення курсової роботи

3.1. Загальні вимоги

Курсова робота має бути виконана державною (українською) мовою і оформлена відповідно до ГОСТ 2.105-95 „Загальні вимоги до текстових документів". Текст роботи (набраний на комп’ютері або рукописний) має бути виконаний на одному боці аркуша білого паперу формату А4. Шрифт Times New Roman, 14 пт, через 1,5 інтервали. Таблиці та ілюстрації можна подати на аркушах формату А3.

Текст роботи розміщується на сторінці, яка обмежується полями: лівим — не менше ніж 20 мм, правим — не менше ніж 10 мм, верхнім — не менше ніж 20 мм, нижнім — не менше ніж 20 мм. Відстань між заголовком розділу (підрозділу) і текстом має бути в межах 15–20 мм.

3.2. Нумерація

Розділи, підрозділи, пункти й підпункти слід нумерувати араб­ськими цифрами та друкувати з абзацним відступом.

Розділи повинні мати порядкову нумерацію в межах роботи («РОЗДІЛ 1», «РОЗДІЛ 2», «РОЗДІЛ 3»). Після номеру розділу в тексті роботи крапку не ставлять.

Підрозділи нумеруються в межах кожного розділу. Номер підрозділу складається з номерів розділу і поряд­кового номеру підрозділу, між якими ставиться крапка, наприклад, «1.2.» (другий підрозділ першого розділу).

Пункти нумеруються в межах кожного підрозділу. Номер пункту складається з номерів розділу, підрозділу та поряд­кового номеру пункту, між якими ставляться крапки, наприклад, «1.2.3» (третій пункт другого підрозділу першого розділу).

Підпункти нумерують у межах кожного пункту аналогічно до нумерації пунктів, наприклад, «1.2.3.2».

Після номеру розділу, підрозділу, пункту і підпункту крапку не ставлять.