Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсова робота методичка.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
11.11.2019
Размер:
581.12 Кб
Скачать

1. Організація самостійної роботи студентів при підготовці курсової роботи

    1. Зміст основних етапів підготовки курсової роботи

      Написання курсової роботи – це форма самостійної роботи студентів, від якісної організації якої залежить результат проведеної науково-дослідної роботи.

Основними етапами підготовки курсової роботи студентами є:

  1. Вибір теми курсової роботи та її затвердження у наукового керівника.

  2. Підбір спеціальних літературних джерел та фактичного статистичного матеріалу з теми дослідження та складання попереднього плану курсової роботи.

  3. Погодження плану курсової роботи з науковим керівником та його доопрацювання у випадку необхідності.

  4. Підготовка та написання окремих розділів курсової роботи та звітування перед науковим керівником відповідно до календарного плану виконання курсової роботи.

  5. Оформлення курсової роботи.

  6. Реєстрація курсової роботи на кафедрі та її рецензування науковим керівником.

  7. Доопрацювання недоліків та повторне рецензування курсової роботи.

  8. Захист курсової роботи.

      1. Вибір теми курсової роботи та її затвердження.

Вибір теми курсової роботи повинен бути пов’язаний з місцем проходження виробничої практики студента (для студентів заочної форми навчання – з місцем роботи), відповідати науковим інтересам студента, можливостям збирання первинної інформації тощо. Доцільно враховувати можливість використання теоретичного і практичного матеріалу теми при написанні дипломної роботи або участі в студентській науково-практичній конференції.

Тему курсової роботи студенти обирають самостійно, керуючись переліком, наведеним у Додатку А, і затверджують у наукового керівника на консультації. Студент може самостійно запропонувати тему, відсутню в переліку. В такому випадку науковий керівник розглядає мотиви студента та обґрунтування причин, що зумовили її вибір. Після затвердження теми кожний студент одержує завдання, яке заповнює при науковому керівнику (див. Додаток В).

Дублювання тем курсових робіт у студентів однієї групи не допускається. Зміна теми курсової роботи можлива лише в окремих випадках, при наявності достатньо аргументованих причин, з дозволу наукового керівника. Курсові роботи, виконані не по затвердженій темі, до захисту не приймаються.

      1. Складання плану курсової роботи.

План курсової роботи складається студентом самостійно на основі вивчення нормативних документів, статистичних збірників, спеціальної літератури, консультацій з викладачем щодо обраної теми. Це дасть змогу студенту детальніше уявити структуру роботи, послідовно викласти її зміст, повніше висвітити коло питань, що мають бути вирішені.

План за своєю структурою повинен бути складним і підкреслювати дослідницьку спрямованість роботи. Орієнтовний план курсової роботи подано в Додатку Д.

Складені студентом перелік літератури і план узгоджуються з науковим керівником на консультації в межах терміну визначеного в календарному плані виконання курсової роботи. По мірі написання курсової роботи складений перелік літератури і попередній варіант плану уточнюються на чергових консультаціях з керівником.