Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
LabView-Лабораторна робота.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
10.11.2019
Размер:
106.5 Кб
Скачать

Лабораторна робота №6

Тема: Текстові величини. Організація діалогу з користувачем.

Мета роботи: Обладнання: ПЕОМ з встановленим програмним забезпеченням NI LabView

Теоретичні відомості

У багатьох випадках існує потреба організації діалогу між програмою та користувачем, яка може бути реалізована за допомогою діалогових вікон. Діалогові вікна дозволяють вводити інформацію та відображати повідомлення користувачам тимчасово блокуючи можливість взаємодії з передньою панеллю віртуального приладу. Це може бути потрібно для введення даних у певній послідовності, або для реалізації взаємодії типу «питання-відповідь».

Інструменти для реалізації діалогових вікон поділяються на інструменти низького та високого (Express VI) рівня. Інструменти низького рівня (One Button Dialog, Two Button Dialog, Three Button Dialog) забезпечують широкий спектр базових функцій, таким чином можна вибрати необхідну конфігурацію вікна, набір кнопок, причому вхідні та вихідні параметри подаються безпосередньо із програми. Експрес-інструменти високого рівня представлені функціями Prompt User for Input та Display Message to User, які передбачають можливість налаштування параметрів діалогового вікна при його початковому розміщенні на блок-діаграмі. Для виконання переважної більшості функцій достатньо використання високорівневих інструментів.

Хід роботи

    1. В палітрі “Time & Dialog” виберіть інструмент для вводу даних користувачем “Prompt User for Input” і розмістіть його на блок-діаграмі.

    2. Відредагуйте властивості інструмента таким чином, щоб при запуску приграми виводилось вікно для вводу вашого імені та прізвища і року народження. Під’єднайте до терміналів інструменту відповідні індикатори.

    3. В палітрі “Time & Dialog” виберіть інструмент відображення повідомлення у вікні “Display Message to User” і розмістіть його на блок-діаграмі. З’єднайте термінал “ОК” інструменту вікна вводу інформації з терміналом “Enable” інструменту виводу.

    4. Під’єднайте до терміналу “Message” константу з текстом довільного змісту. Використовуючи вузол об’єднання текстових змінних “Concatenate Strings”, модифікуйте програму таким чином, щоб повідомлення містило введені користувачем ім’я та прізвище і довільний текст.

    5. Розмістіть на блок-діаграмі вузол для перетворення числових величин у текст “Number To Decimal String” із палітри “String\Number Conversion” і реалізуйте з його допомогою перетворення введеної користувачем дати народження у текст.

    6. Модифікуйте програму таким чином, щоб вона формувала із введених користувачем імені та прізвища рядок, що містить прізвище та ініціали, і відображала їх у діалоговому вікні.

    7. Оформіть звіт за результатами роботи.

Звіт повинен містити: тему і мету роботи, зображення блок-діаграми та лицьової панелі спроектованого приладу (супроводжуйте блок-діаграму коментарями, що пояснюють роботу окремих компонентів приладу), короткий опис виконаної роботи та пояснення призначення ключових вузлів програми.

Контрольні запитання.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]