Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МП 2011 год.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
10.11.2019
Размер:
524.29 Кб
Скачать

Самостійна робота

Реферат: 1. Концепція прав людини у міжнародному праві.

2. Основні універсальні міжнародні акти із захиступрав людини.

3. Міжнародний механізм контролю за забезпеченням прав людини.

Тест До видів злочинів проти людяності відносяться:

А - міжнародний тероризм, незаконний оборот наркотиків, рабство, колоніалізм, екоцид, піратство, захоплення заручників;

B - агресія, загроза миру за допомогою агресії, підготовка до незаконного застосування озброєної сили, застосування зброї масового знищення, пропаганда війни;

С - геноцид, апартеїд, расизм і расова дискримінація, рабство, колоніалізм, екоцид.

Задача

1.Особа, що має громадянство Польщі, Канади й Перу (множинне громадянство), висунуто кандидатом на посаду президента Польщі. Особа задовольняє всім умовам, необхідним для кандидата в президенти. Такий кандидат: А - має право балотуватися; Б - не має такого права; В - не повинен бути зареєстрований як кандидат: Г - повинен бути зареєстрований, але у випадку обрання президентом Польщі відмовитися від іншого громадянства.

2. Громадянин Канади, що видається вчений, запрошений для роботи в Алжир урядом Алжиру. По приїзду в Алжир, канадський громадянин, оскільки він повинен залишатися там, на тривалий строк, вирішив відразу придбати громадянство Алжиру Подвійне громадянство дозволяється законами й Канади, і Алжиру. Він повинен: А - подати заяву у відповідний орган (заява направляється далі до глави держави в Алжирі) про прийом до громадянства; Б - звернутися до алжирського уряду, що запросило його на роботу, із проханням оформити алжирське громадянство; В - не подавати заяви, оскільки один зі співробітників академії, де почав роботу канадський громадянин, сказав йому, що йому як відомому вченому автоматично можуть дати громадянство Алжиру; Г - утриматися від подачі заяви.

3.Громадянин Італії, що проживає протягом року а комуні/громаді Сен-Флоранс у Франції, що, як і Італія, входить до складу Європейського Союзу, вирішив зареєструватися як виборець на виборах ради комуни. Він надійшов: А - правильно; Б - неправильно; В - громадянинові Італії варто зареєструватися в додатковому списку всунь виборів.

4.Для організації політичної демонстрації (ходу) потрібно: А - заздалегідь повідомити мерію й поліцію, представивши необхідні дані (про число учасників, прізвища організаторів і т буд.); Б - завчасно (за 5--6 днів або інший строк, установлений законом) подати заява в найближче відділення поліції; В - одержати дозвіл мерії й поліції.

5. Студенти юридичного факультету Вільного університету вирішили провести в найближчому парку мітинг із політичними вимогами до уряду про реформу вищого утворення. Організатори мітингу повинні: А - запитати дозволи в дирекції парку (парк - муніципальна власність); Б - повідомити ректора університету про мітинг, що готується; В - представити список організаторів мітингу й орієнтовні дані про кількість участвующих у мітингу в мерію або поліцію; Г - звернутися за дозволом про проведення мітингу в мерію, поліцію; Д - завчасно подати заява про проведення мітингу в мерію або поліцію; Е - запросити представника поліції для спостереження за ходом мітингу.

6. Президент Франції в умовах масових суспільних безладь, застосовуючи виняткові повноваження у відповідності зі ст. 16 Конституції, оголосив надзвичайний стан у департаменті Пуатье. Префект (представник держави, відповідальний за дотримання громадського порядку) вправі: А - розпустити екстремістську партію «Рятуй батьківщину», що дестабілізує обстановку; Б - призупинити її діяльність; В - заборонити партійні мітинги тільки цієї партії на відкритому повітрі; Г - заборонити всі збори політичні партії; Д - дозволити збори інших партій, але направляти на них представника поліції.

7. В умовах надзвичайного стану, оголошеного в деяких округах штату Мадрас, потерпілого від гігантської повені, губернатор і уряд штату спільним розпорядженням мобилизировали робітників оборонного заводу, студентів університету й працівників апарата Високого суду штату для робіт з будівництва каналів і дамб. Розпорядження: А - відповідає закону; Б - не відповідає; В - не відповідає відносно робітників оборонного заводу; Г - не відповідає відносно працівників апарата Високого суду; Д - не відповідає відносно студентів.

8.Громадянин України і громадянка Болгарії, які знаходяться в браку, мають постійне місце мешкання в Болгарії. Під час перебування в Україні у них народилася дитина, але суперечність щодо визначення її громадянства вони вирішити не змогли. Як вирішується ця суперечка?

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ ЩОДО РІШЕННЯ ЗАДАЧІ

Задачі можуть розв'язуватися як в письмовій, так і в усній формі в залежності віл вказівок викладача. У разі домашнього завдання відповідь повинна бути представлений у письмовій формі.

При рішенні задач необхідно давати посилання на конкретні міжнародно-правові норми (конвенції, договори, резолюції міжнародних організацій). Бажано також посилатися на літературні джерела - монографії вітчизняних і зарубіжних авторів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]