Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
02_Fin_men_y_banky_01_2010[1].doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
10.11.2019
Размер:
637.95 Кб
Скачать

2.6.1.2. Критерії оцінювання знань

Оцінки контролю для студентів різних форм навчання характеризуються:

а) критеріями оцінки письмових завдань: модульних завдань (для денної та вечірньої форми), індивідуальних завдань (для заочної форми);

б) критеріями оцінки аудиторної активності студентів: захисту модульних завдань (для студентів денної та вечірньої форми навчання), активності на практичних заняттях (для студентів вечірньої та заочної форми навчання);

в) критеріями оцінки інших видів самостійної роботи студента (участь в олімпіадах та конференціях, наукові публікації);

г) критеріями оцінки завдань екзаменаційного білету.

Оцінка модульних завдань студентів денної форми навчання характеризується максимальним балом, якщо у роботі немає помилок, недоліків оформлення. Оцінка модульних завдань характеризується посереднім балом за наявності незначних відхилень від вимог оформлення або не більше однієї типової незначної помилки. Також посереднім балом оцінюється завдання, яке хоча за точним змістом і не схоже на завдання, виконане іншим студентом, але за основними значущими моментами співпадає з ним (замінені лише назви банків, цифри). В інших випадках (недоліки оформлення одночасно з типовою помилкою, більше однієї типової помилки, пряме списування) письмове завдання оцінюються в “0” балів.

За виконання кожного із двох модульних завдань студент може набрати від 0 до 15 балів, за два модулі разом – 30 балів.

Перший модуль складається з трьох завдань за варіантами, які разом оцінюються від 0 до 15 балів (кожне завдання за шкалою 0—3—4—5 балів).

Другий модуль складається з трьох задач за варіантами, які разом оцінюються від 0 до 15 балів (кожна задача за шкалою 0—3—4—5 балів).

За несвоєчасне подання модульних завдань на кафедру бали зменшуються наполовину від набраної кількості.

За виконання модульного завдання студент вечірньої форми навчання може набрати від 0 до 10 балів. Модуль складається з двох завдань (за варіантами), кожне з яких оцінюється за шкалою 0—3—4—5.

Оцінка індивідуального письмового завдання студентів заочної форми навчання здійснюється за шкалою 0—6—8—10 балів за практичне завдання. Це завдання індивідуальної роботи виконується на матеріалах конкретного банку (банк, де працює студент, або банк, на матеріалах якого виконується магістерська дипломна робота). Воно оцінюється максимально у 10 балів.

Письмове індивідуальне завдання виконується за трьома варіантами.

Вчасно подані роботи перевіряються у семиденний строк, і в разі отримання оцінки 0 балів повертаються студентам для доопрацювання. Роботи, передані із запізненням, лаборантами кафедри не приймаються і передаються викладачеві особисто під час практичних занять. Подані заздалегідь індивідуальні завдання мають перевагу під час захисту. За порушення строків подання завдання викладач може знизити наполовину суму балів за зміст роботи.

Захист індивідуального завдання може проводитися за бажанням студента під час сесії в ході співбесіди студента з викладачем.

Оцінка аудиторної активності студента проводиться викладачем на основі власного досвіду. Формою контролю за рівнем підготовки студента до семінарських занять є його активна участь в занятті. Студент робить доповіді під час заняття, приймає участь у обговореннях, дискусіях, мозкових атаках, вирішує задачі. Така робота оцінюється максимальною оцінкою (повна, вичерпна відповідь або значний вклад в обговоренні на практичному занятті), посередньою оцінкою (неповна відповідь або незначний внесок в обговоренні проблеми на практичному занятті) та нульовою оцінкою (незнання правильного змісту відповіді, відсутність участі в обговоренні проблем на практичному занятті). Для студентів вечірньої форми навчання оцінка аудиторної активності оцінюється в 0-2-4 бали (максимальна «ціна» заняття – 4 бали). Оцінка за рівень знань, активність та систематичну роботу студентів вечірньої форми навчання протягом семестру не може перевищувати 30 балів.

У зв’язку з обмеженням часу на практичні заняття для студентів заочної форми навчання, оцінка за активність для таких студентів виставляється не більше одного разу для окремого студента за шкалою 0—3—4—5 балів за підсумком всіх семінарських занять, які проводяться в один день .

Оцінка за 5-бальною шкалою

Рівень знань

Характеристика

5

відмінний

Вільне володіння теоретичним матеріалом, активна участь у дискусіях та обговореннях, вірне вирішення розрахункової задачі .

4

добрий

Вільне володіння теоретичним матеріалом, неактивна участь у дискусіях та обговореннях, вирішення розрахункової задачі з несуттєвими помилками.

3

задовільний

Володіння основними теоретичними поняттями, неактивна участь у дискусіях та обговореннях, володіння в цілому методикою вирішення задач, але допущення помилок.

0

незадовільний

Незнання основних теоретичних понять та неактивна участь у дискусіях та обговореннях, невміння вирішувати типові задачі.

Захист модульних завдань передбачено тільки для студентів денної та вечірньої форм навчання і оцінюється у 10 балів, якщо студент продемонстрував високі теоретичні знання за всіма темами курсу. Захист двох модульних завдань проводиться одночасно. Загальна шкала оцінок 0—6—8—10 балів. У разі неповного розуміння хоч окремого завдання у модулі, викладач знижує оцінку за захист на 2 бали за кожен випадок (якщо балів виходить менше 6 – застосовується оцінка 0 балів). Як правило – під час захисту задається три змістовних питання.

Аналітичний огляд публікацій з питань фінансового менеджменту у банку, здійснюється письмово та оформлюється як реферат. Максимальна сума балів, 10 балів, нараховується у випадку бездоганного оформлення та наявності обґрунтованого коментарю на окремому аркуші. Ця сума балів знижується на 2 бали за кожний недолік оформлення та за кожну логічну помилку і може становити мінімально 0 балів.

Участь у Олімпіаді оцінюється у 10 балів, якщо студент приймав участь у обох етапах (на рівні КНЕУ, Всеукраїнському) балів та отримав призове місце або заохочення за підсумками етапу, у 8 балів — якщо приймав участь в двох етапах, але не посів призового місця. Учасник лише першого етапу отримує 6 балів.

Участь у конкурсах наукових студентських робіт заохочується відповідно до рівня конкурсу, на який представлена робота. Максимальна сума 10 балів нараховується у випадку допущення роботи до всеукраїнського конкурсу наукових студентських робіт. Загальна шкала оцінок 0—6—8—10 балів, вимоги оголошуються викладачем згідно з вимог відповідного конкурсу.

Участь у конференції оцінюється у 10 балів, незалежно від отриманого призового місця або заохочення по результатах конференції для студентів денної та вечірньої форми навчання та 5 балів для студентів заочної форми навчання.

Реферат оцінюється за шкалою: 0—6—8—10 балів для студентів денної та вечірньої форми навчання та 0-3-4-5 для студентів заочної форми навчання. Оцінюється як чіткість і логічність викладення досліджуваної теми реферату, огляд наукової літератури та статей, використання внутрішніх положень банку, проведення аналізу та оцінка результатів діяльності конкретної установи банку, обґрунтування висновків, так і оформлення реферату згідно вимог наведених вище (в темах рефератів).

Кількість балів знижується, якщо досліджувані питання викладені поверхово, без опрацювання найновіших джерел за даною проблемою, немає аналізу статистичних даних або матеріалів банку, існують недоліки у оформленні реферату.

Якщо тема реферату не розкрита, присутнє списування, недбале оформлення роботи реферат оцінюється в „0” балів.

Виконання розрахункового завдання за матеріалами банку передбачено для студентів всіх форм навчання. Оцінюється за шкалою 0—6—8—10 балів для студентів денної та вечірньої форми навчання та 0-3-4-5 для студентів заочної форми навчання. Оцінюється повнота та обґрунтування відповіді на вибране завдання, проведення аналізу та оцінка отриманих результатів діяльності конкретної банківської установи, оформлення роботи.

Всі бали, що отримані студентом під час поточного контролю, підсумовуються. Загальна сума балів поточного контролю при цьому не може перевищувати 50 балів для студентів денної та вечірньої форм навчання та 20 балів для студентів заочної форми навчання.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]