Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
02_Fin_men_y_banky_01_2010[1].doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
10.11.2019
Размер:
637.95 Кб
Скачать

2.5.2.2. Вибіркові види самостійної роботи студентів та форми контролю за їх виконанням

Вибіркові види СРС складаються із завдань, які виконуються за власною ініціативою студентів для того, щоб набрати необхідну кількість балів. Всі вибіркові види робіт оцінюються за шкалою 0—6—8—10 балів для студентів денної та вечірньої форми навчання та 0-3-5 балів для студентів заочної форми навчання.

1. Виконання розрахункового завдання за матеріалами конкретного банку (бази практики). Студент може виконати одне з трьох завдань за власним вибором.

2. Написання реферату. Реферати виконуються за темами, які охоплюють зміст дисципліни і є особливо актуальними. Реферат повинен включати огляд останнього цифрового та статистичного матеріалу з відкритих джерел, наукової літератури та статей у економічній періодиці, містити оцінку явища студентом та бути бездоганно оформленим.

3. Участь у конференціях і підготовка наукових публікацій можуть бути оціненими викладачем, якщо зміст доповідей або статей відповідає профілю дисципліни. Під керівництвом викладача студент готує текст доповіді, необхідні презентаційні матеріали та включає доповідь у план проведення відповідної конференції (у випадку, коли конференція проходить у період роботи над дисципліною – студент документально підтверджує участь).

4. Аналітичний (критичний) огляд наукових публікацій здійснюється у письмовій формі та оформлюється на білих аркушах формату А4 з титульним аркушем. Повинен містити послідовно повні вихідні дані публікацій з проблем фінансового менеджменту у банку за останній рік, коротку анотацію змісту публікації та коментар студента з приводу теоретичного, практичного значення та наукової новизни публікації. До роботи додається фотокопія публікації. Науковими вважаються лише публікації у наукових фахових виданнях, або такі, що за змістом відповідають вимогам до публікацій у наукових фахових виданнях. Допускається здійснення аналітичного (критичного) огляду публікацій, що видані не раніше одного календарного року до дати подання студентом огляду.

5. Участь у конкурсах наукових студентських робіт. Здійснюється студентами денної форми навчання. Робота виконується за проблематикою дисципліни під керівництвом викладача відповідно до вимог відповідного конкурсу. У загальному вигляді робота повинна бути відповідно оформлена та мати зміст, що характеризує наукові роботи (мати ознаки актуальності, новизни, практичного значення, ґрунтовної обробки наукових джерел тощо).

6. Участь у студентській Олімпіаді здійснюється в індивідуальному порядку і заохочується керівником курсу особисто.

2.5.3. Завдання для виконання на базах практики

Виробнича практика організується виключно для студентів денної форми навчання. Завдання з дисципліни «Фінансовий менеджмент у банку» виконуються студентами в межах виконання програми виробничої практики. Для виконання завдань з дисципліни планується час від одного до трьох робочих тижнів.

Вся предметна частина роботи з фінансового менеджменту в банку заноситься до відповідного розділу звіту про практику і має бути за обсягом у межах 5—10 сторінок. Фінансові звіти банків, баланси, структура активів і пасивів та інші додаткові матеріали виносяться у додатки до звіту. Оцінка за розділ звіту про практику є частиною комплексної оцінки за проходження практики.

Робота практиканта над розділом «Фінансовий менеджменту банку» полягає у вивченні стану управління фінансовою діяльністю банку та виконанні за матеріалами банку - бази практики таких завдань:

1. Проаналізувати динаміку (щонайменше за три роки) власного капіталу, зобов’язань та активів банку, де проходить практика. Розрахувати показник мультиплікатора капіталу. Порівняти отримані дані із середніми по банківській системі. Зробити відповідні висновки.

2. Проаналізувати показники прибутковості активів та показники прибутковості капіталу банку, де проходить практика, за три періоди (роки, квартали). Обчислити відхилення отриманих даних від середніх по банківській системі в цілому. Зробити відповідні висновки та надати аналітичне обґрунтування управлінських рішень банку щодо управління прибутковістю.

3. Проаналізувати строкову структуру активів і пасивів банку (за один або кілька періодів). Якому з підходів до управління активами і пасивами надає перевагу банку і чому? Що, на Вашу думку, свідчить про надання переваги тому чи іншому підходу?

У процесі проходження практики студент працює на ділянках роботи фінансових та аналітичних підрозділів банку, які здійснюють управління фінансовою діяльністю банку.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]