Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
KozG_Лек_РолГра_1.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
09.11.2019
Размер:
90.11 Кб
Скачать

Де шукати клієнтів?

Це можуть бути ваші:

  • родичі;

  • знайомі;

  • партнери по бізнесу

  • колеги;

  • однокласники;

  • одногрупники;

  • випадкові знайомі;

  • різні рекомендації.

До речі, знаєте як в цьому відношенні потрібно розмовляти зі своїми родичами або близькими друзями. «Якщо у Вас, не дай бог, щось станеться – вкрадуть автомобіль пожежа, захворіє дитина, то Ви прийдете до мене за грошами, щоб їх зайняти . Замість того, щоб нормально отримати гроші від страхової компанії».

Це вузьке коло пошуку. Може бути більш широке коло пошуку клієнтів.

Ввечері найкраще рушити по квартирах. Коли господарі вдома. Якщо Ви маєте намір обійти квартири житлового будинку, спочатку необхідно вибрати будинок. Цей будинок повинен мати або респектабельний вигляд, наприклад будинок класу «люкс», або біля нього повинні стояти коштовні автомобілі та іномарки. Треба страхувати тих людей, у яких є , що страхувати і є за що страхувати.

Можна шукати клієнтів в місцях, де люди збираються по інтересах: автолюбителі, власники дач, господарі породистих собак і т. д.

В Японії страхування фізичних осіб здійснюється через систему поштових відділень. Поштарі поряд із доставкою кореспонденції займаються продажем страхових полісів.

Вдень краще прямувати в різні установи. Можна агітувати страхуватись персонал фірми, з якою Ваша страхова компанія вже уклала угоду страхування певних підприємницьких ризиків.

Можна знаходити нові установи, підприємства, організації, тут вже мова може йти не тільки про особисте страхування фізичних осіб, але й страхування підприємницьких, фінансових, технічних ризиків.

Необхідно досконало вивчити район, в якому Ви збираєтеся розгорнути свою діяльність, визначити всі можливі об’єкти і виходи на «полювання».

Хороший страховий агент отримує задоволення від самого процесу залучення клієнта, а не лише від комісійної винагороди. Для цього потрібні певний ступінь азартності, а саме, «мисливський інстинкт». Невдачі треба аналізувати і робити висновки на майбутнє. Пам’ятайте також, що у Вас вільний графік роботи. Якщо у Вас погане самопочуття, наприклад, болить голова, то краще свій похід відкласти на інший час.

Крім перерахованого, Ви користуєтесь послугами різних закладів. Якщо Ви знаходитесь у перукарні,масажному кабінеті, спортивному залі, сауні і т. д., то можна між ділом поцікавитися, чи цей заклад застрахований. Якщо, навіть, вже він застрахований, то вияснити: де він застрахований і на яких умовах, і довести переваги Вашої страхової компанії. Можливо скористатися такою фразою «Я ціню Ваші послуги, то може Ви зацікавитесь моїми пропозиціями».

Метод рекомендації

Рекомендації – це майбутні потенційні клієнти. Крім задачі залучити клієнта зразу ставте собі задачу отримати рекомендацію для майбутніх клієнтів.

Якщо Ви когось застрахували або навіть зацікавили своїми пропозиціями, закінчить співбесіду так: «Чи можете Ви порекомендувати мене кому-небудь із ваших родичів, друзів, знайомих, партнерів і т. д.

Потрібно також пам’ятати, що по справжньому потребу в страхуванні громадяни усвідомлюють тільки тоді, коли вони отримали страхове відшкодування за наслідками страхового випадку. Такий громадянин, як правило, буде з задоволенням рекомендувати Вас і Вашу компанію всім своїм знайомим.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]