Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
3_kurs_1_sem_krim_pravo.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
09.11.2019
Размер:
239.62 Кб
Скачать

1. Домашні завдання.

1. Наведіть приклади вчинення (складіть фабули) злочинів проти статевої свободи та статевої недоторканості. Запишіть принаймні 5 з них.

2. Проведіть розмежування злочинів (заповніть таблицю):

Злочини, що розмежовуються

Спільні ознаки таких злочинів

Розмежувальні ознаки

Зґвалтування (ст. 152 КК України) і Примушування до вступу в статевий зв'язок (ст. 154 КК України )

Статеві зносини з особою, яка не досягла статевої зрілості (ст.155 КК України) і Розбещення неповнолітніх (ст. 156 КК України)

Зґвалтування (ст. 152 КК України) і Статеві зносини з особою, яка не досягла статевої зрілості (ст.155 КК України)

2. Аудиторні завдання.

1. Обговорюються домашні завдання

2. Задачі (виконуються по групам 20 хвл.)

1. Іван, Петро та Микола, розпивши пляшку горілки, вийшли прогулятися по селі. На вулиці Наливайка, яка не була освітленою, хлопці зустріли трьох дівчат. Перемовившись, хлопці підійшли і кожен, взявши за руку дівчину, потягли їх: Іван в кущі, Петро на горище сусіднього будинку, а Микола в підвал цього ж будинку, де і вчинили зґвалтування кожен однієї дівчини. Слідчий кваліфікував діяння хлопців як зґвалтування, вчинене групою осіб. Чи правильно діяв слідчий?

2. Попередньо домовившись, п'ятнадцятирічний Іван та тринадцятирічний Степан вчинили зґвалтування Горпини. Кваліфікуйте діяння Івана та Степана.

3. Панас проживав із дружиною та її тринадцятирічною донькою від першого шлюбу Оленою. Коли його дружина поїхала в гості до матері, Панас, зачинившись у кімнаті із Оленою, почав цинічну розмову сексуального характеру, продемонстрував їй порнографічні фотографії та літературу, а потім зґвалтував її. Дайте кримінально-правову оцінку діянням Панаса.

4. Хворий на СНІД Онуфрій попросив Параску, щоб та підсипала снодійне Палажці для того, щоб він міг безперешкодно вступити з нею у статевий зв'язок. Параска виконала прохання Онуфрія, після чого він зґвалтував Палажку. СНІДом Палажка не заразилася. Кваліфікуйте діяння Параски та Онуфрія.

5. Споївши на вечірці свою знайому Оксану, Антон згвалтував її. Прокинувшись зранку, Антон захотів знову вступити в статевий контакт із Оксаною, але вона йому відмовила. Тоді, застосувавши погрозу вбивством, Антон знову згвалтував потерпілу. Дайте кримінально-правову оцінку його діянням.

6. Зоя працювала касиром у Центробанку. Одного разу їй зателефонував директор конкуруючого банку Семен і запропонував перейти до нього на посаду провідного економіста, але за це Зоя повинна вступити із ним у статевий контакт. Кваліфікуйте діяння Семена.

Практичне заняття № 7.

Тема 18. 1. Злочини проти виборчих, трудових та інших особистих прав і свобод людини і громадянина(2 год.).

1. Поняття, загальна характеристика та види злочинів проти виборчих, трудових та інших особистих прав людини і громадянина.

2. Характерні ознаки об’єктивної сторони злочинів, що посягають на виборчі права громадян( статті 157, 158,159,160 ККУ).

3. Аналіз складу злочину, передбаченого ст.161 ККУ.

4. Характерні ознаки злочинів, що посягають на недоторканність приватного життя громадян (статті 162,163,182 ККУ).

5. Аналіз складу злочину, передбаченого ст.169 ККУ

6. Особливості об’єктивної сторони злочинів, що посягають на нормальний розвиток неповнолітніх (статті 164,166,168 ККУ).

7. Особливості об’єктивної сторони злочинів, що посягають на об’єкти інтелектуальної та промислової власності (статті 176,177 ККУ).

8. Предмет злочинів, що посягають на свободу світогляду і віросповідання та порядок поводження з культовими цінностями ( статті 178, 179 ККУ).

9. Аналіз складу злочину, передбаченого ст.175 ККУ.

10. Особливості юридичних складів злочинів, що посягають на соціальні та культурні права громадян ( статі 183, 184 ККУ)

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]