Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
3_kurs_1_sem_krim_pravo.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
09.11.2019
Размер:
239.62 Кб
Скачать

1. Домашні завдання

1. Наведіть приклади вчинення (складіть фабули) злочинів проти волі, честі та гідності особи. Запишіть принаймні 5 з них.

2. Законспектуйте коротко одне із джерел спеціальної літератури.

3. Запишіть, скільки простих, кваліфікованих та особливо кваліфікованих складів злочинів містять ст.146, 147, 149, 150 КК України.

4. Розкрийте зміст хоча б трьох кваліфікуючих та двох особливо кваліфікуючих ознак складів злочинів, що містяться у розділі ІІІ КК України (в зошиті).

2. Аудиторні завдання

Задачі виконуються по варіантам

1. Для того, щоб сусідський хлопець Семен не крав яблука із присадибної ділянки, Панас заманив його у льох і , зв'язавши, закрив там. Пробувши там без їжі та води п'ять діб Семен був знайдений дільничним міліціонером. Дайте кримінально-правову оцінку діянням Панаса.

Варіант 1: на третій день після зникнення Семена в його матері через переживання за сина стався серцевий напад, від якого вона померла.

Варіант 2: намагаючись вибратися із льоху, Семен зачепився шнурком, яким він був зв'язаний, за драбину і задушився.

2. Іван та Петро прийняли мусульманство, і, оголосивши "Священну війну", захопили сільську школу, в якій в той час перебувало двадцять три учні. Захоплювачі поставили вимогу перед сільською радою перетворити церкву на мечеть, погрожуючи, у разі відмови, підірвати дітей. Кваліфікуйте діяння Івана та Петра.

Варіант: не отримавши у встановлений термін відповіді, Іван та Петро підірвали саморобний вибуховий пристрій, від чого загинула одна дитина.

3. Юрій неодноразово виступав на зборах з критикою на адресу директора заводу Віталія. Останній розповів про це своїй сестрі Оксані, яка працювала лікарем психоневрологічного диспансеру. Оксана викликала Юрія для обстеження і, незважаючи на те, що Юрій був цілком психічно здоровий, скерувала його для стаціонарного лікування в психіатричну лікарню, фальсифікувавши історію хвороби. Однак головний лікар психіатричної лікарні виявив фальсифікацію і відмовився госпіталізувати Юрія. Дайте кримінально-правову оцінку діянням Оксани.

4. Директор туристичної фірми Дем'ян пропонував деяким молодим дівчатам, які відкривали робочу візу в країни Євросоюзу, допомогу по працевлаштуванню. Коли дівчата потрапляли в дану країну, їх зустрічав Леонсіо, який, отримавши від них документи, примушував працювати у порнобізнесі, обіцяючи повернути їх документи лише після відпрацювання ними 100 євро, які він платив за кожну дівчину Дем'яну та отримання ним 100 євро прибутку. Кваліфікуйте діяння Дем'яна.

Варіант: внаслідок заняття порнобізнесом одна з дівчат захворіла на СНІД.

Практичне заняття № 6.

Тема 17. 1. Злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості особи(2год.)

1. Злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості особи: види та загальна характеристика.

2. Зґвалтування: специфіка суб’єктно-об’єктного складу.

3. Примушування до вступу в статевий зв’язок: особливості кваліфікації

4. Статеві зносини з особою, яка не досягла статевої зрілості.

5. Злочин щодо розбещення неповнолітніх: специфіка складу злочину.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]