Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
3_kurs_1_sem_krim_pravo.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
09.11.2019
Размер:
239.62 Кб
Скачать

2 Заняття

1. Наведіть приклади вчинення (складіть фабули) злочинів проти здоров'я людини. Запишіть принаймні 5 з них.

2. Складіть схему видів злочинів проти здоров'я особи.

3. Випишіть принаймні 5 статей, що містяться у розділах I, III-XX Особливої частини КК України, які передбачають умисне заподіяння тяжкого тілесного ушкодження іншій особі і 5, які передбачають заподіяння тяжкого тілесного ушкодження через необережність.

4. Задачі з вказівкою формули кваліфікації та юридичним обгрунтуванням

1. З ревнощів Гупало побив свою жінку. Це призвело до переривання двомісячної вагітності. Про те, що жінка вагітна, Гупало не знав. Побиття, крім переривання вагітності, спричинило розлад здоров'я тривалістю 16 днів. Як кваліфікувати дії Гупала?

2. Василь та Степан розпивали спиртні напої, під час чого між ними виникла сварка. Степан схопив кухонний ніж, який лежав на столі, і вдарив ним Василя у груди, спричинивши ушкодження грудної клітки з проникненням у плевральну порожнину без ушкодження внутрішніх органів. Поранення спричинило розлад здоров'я, що тривав 25 днів. Дайте кримінально-правову кваліфікацію діям Степана.

3. Вулицею їхала вантажівка, навантажена негашеним вапном. Троє підлітків, Євген, Ростислав та Дем'ян, які каталися на ковзанах, причепилися до машини, щоб покататися.

Вантажник Гнат, який їхав у кузові, взяв лопатою вапно і кинув його в підлітків. Внаслідок цього Євген отримав опік обличчя, який був виправлений пластичною операцією, та втратив зір на одне око; Ростислав – ушкодження шкіри на шиї та руках, від чого лікувався 23 дні, а Дем'ян від аналогічних ушкоджень лікувався 7 днів. Які види тілесних ушкоджень були заподіяні підліткам?

4. Під час сварки з чоловіком Оксана викинула з вікна вазу, яку він їй подарував на річницю одруження. В цей час під вікном проходив Гаврило, якому ваза впала на голову, спричинивши закритий перелом кісток склепіння та основи черепа. МСЕК встановила, що внаслідок цього перелому Гаврило втратив працездатність на 22%. Кваліфікуйте дії Оксани.

Варіант: внаслідок отриманої травми Гаврило через 13 годин помер у реанімаційному відділенні міської лікарні.

5. Петро, працівник ВАТ "Сірка", стояв у черзі у їдальні підприємства. У приміщення їдальні зайшов Андрій і, нецензурно лаючись та штовхаючи людей, попрямував до прилавка. Петро зробив зауваження Андрієві, у відповідь на яке той почав бити Петра кулаками в лице. Коли інші працівники відтягли їх один від одного, Петро був дуже роздратований діями Андрія, він увесь трусився і говорив нерозбірливо. Взявши в руки стілець, Петро вдарив ним Андрія по голові, спричинивши забій головного мозку тяжкого ступеня. Кваліфікуйте дії Петра.

Варіант: Петро вдарив ним Андрія по спині, спричинивши забій хребта, від якого Андрій лікувався 14 днів.

1. Аудиторні заняття

1 Заняття

2. Практичні завдання:

1. Наведіть приклади вчинення (складіть фабули) злочинів проти життя людини. Запишіть принаймні 3 з них.

2. Складіть схему видів злочинів проти життя особи.

2 заняття

1. Обговорюються домашні завдання 2 заняття

Практичне заняття № 5.

Тема . Злочини проти волі честі та гідності особи(2 год.)

1. Злочини проти волі, честі та гідності особи: види та загальна характеристика.

2. Захоплення заручників: особливості кваліфікації.

3. Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини: особливості кваліфікації.

4. Експлуатація дітей: специфіка суб’єктно-об’єктного складу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]