Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Zv_t_po_praktits_Dashi.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
09.11.2019
Размер:
512 Кб
Скачать

Розділ 7 Висновки по діяльності ват "Прикарпаттяобленерго", перспективи та плани на майбутнє

ВАТ «Прикарпаттяобленерго» підвело підсумки з досяг­нення цілей, передбачених Стратегічним планом на 2006-2009 роки. Аналіз показує, шо більшість завдань, які були заплановані, виконані або перебувають у завершальній стадії. Останні три роки робота компанії була направлена на підвищення ефективності діяльності підприємства в цілому і кожного підрозділу зокрема, раціональне використання стратегічного потенціалу, вдосконалення технології управління та організації праці, освоєння нових сегментів ринку, методичне та інформаційне забезпечення.

Три роки тому ВАТ "Прикарпаттяобленерго" розпочало роботу з оптимізації бізнес-процесів. На цей період вдалося затвердити перелік процесів компанії, завершити роботи над розробкою та впровадженням процедур основних виробничих процесів, розробити посадові інструкції, про­вести аналіз відповідальності діючої організаційної структури до затверджених бізнес-процесів. Підтвердженнням ефективності такої роботи є отримання міжнародного сертифікату ISO 9001-2000 у 2008 році та успішне проходження наглядового аудиту у 2009 році за версією ISO 9001-2009. Також це дозволило створити передумови для моделювання бізнес-процесів на єдиній платформі ARIS (програмний продукт компанії IDS Shеег).

Стратегічний план розвитку компанії на 2006-2009 роки торкнувся і реалізації кадрової політики підприємства. Поряд з цим одним із пріоритетних завдань було покращення роботи інформаційної системи. З метою забезпечення раціонального використання ІТ-ресурсів у лютому 2008 року було створено дирекцію з інформаційних технологій, що стаю першим кроком до вдосконалення роботи IT-підрозділів підприємства.

Сьогодні триває робота з планування діяльності на нову перспективу. Проведено аналіз сучасної ситуації, виділено сильні та слабкі сторони діяльності підприємства, здійснено оцінку можливостей та загроз зовнішнього середовища. На жаль, на даний час залишається та ж основна проблема – високий рівень зносу основних засобів, а відповідно і той факт, що темпи будівництва та реконструкції об'єктів електромережевої інфраструктури не забезпечують росту потреб районів області, у той час як фінансування ін­вестиційної програми відбувається за рахунок тарифів на передачу та постачання електроенергії. Особливими аспектами, які враховуються при розробці стратегії на новий період, також є зростання вимог споживачів до якості електроенергії та наданих послуг, а також власних вимог щодо абсолютної безпеки процесу електропостачання, як для працівників компанії, так і для усіх сторонніх осіб.

Бачення компанії на майбутнє

"Сталі лідером серед обласних компаній електроенергетики України"

ВАТ "Прикарпаттяобленерго" бачить себе лідером в наступних напрямах:

  • Клієнтоорієнтованість. Бізнес-процеси компанії перебудовуються так, щоб максимально забезпечувати задоволення потреб клієнта. Контакти компанії із споживачами організовуються так, щоб зробити ці процеси максималь­но зручними, комфортними і необтяжливими.

  • Інновації. Для досягнення мети безперервного розвитку Компанія прагне застосовувати інновації у всіх сферах своєї діяльності: під виробництва нових знань до створення технології і впровадження.

  • Надійність і якість. Компанії необхідно забезпечувати відповідний рівень надійності електромережевих активів, як по технічному стану, так і по відповідності передовим технологіям.

  • Ефективна система управління. Впровадження передових методів управління та інтеграція всіх систем управління в єдину систему дозволить забезпечити цілісність і несуперечність усієї інформації, поліпшити своєчасний обмін нею між всіма зацікавленими групами, а також скоротити час ухва­лення управлінських рішень і підвищити їх ефективність.

  • Персонал. Кваліфікований лояльний персонал значно підвищує потенціал розвитку компанії, її конкурентоспро­можність.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]