Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ОСТАННЫЙ Дашин звіт з практики 2011 МІНІСТЕРСТВ...doc
Скачиваний:
33
Добавлен:
08.11.2019
Размер:
932.35 Кб
Скачать

5.Органи управління Підприємством.

Як і кожне акціонерне товариство ПАТ “АТП 13058” має свій Статут. Статутом Підприємства передбачено, що управління Підприємством здійснюють: Загальні збори акціонерів (вищий орган Товариства),

Спостережна Рада; Правління Товариства; Ревізійна комісія.

Вищим органом Підприємства є Загальні збори акціонерів. В загальних зборах мають право брати участь всі акціонери (їх представники) Підприємства незалежно від кількості акцій.

Основними обов’язками Загальних зборів акціонерів є:

  • визначення основних напрямків діяльності Підприємства;

  • затвердження статуту та внесення до нього змін і доповнень;

  • затвердження річних результатів діяльності Підприємства, включаючи його дочірні підприємства, його відособлених підрозділів, затвердження звітів і висновків ревізійної комісії, визначення порядку розподілу прибутку та порядку покриття збитків;

  • створення, реорганізація та ліквідація дочірніх підприємств, філій та представництв, затвердження їх Статутів та положень

  • прийняття річного звіту про результати діяльності підприємства;

  • прийняття рішення про припинення діяльності Товариства;

Вище перераховані витання відносяться до виключної компетенції Загальних зборів і не можуть бути передані іншим органам Товариства.

Загальні збори акціонерів збираються не рідше одного разу на рік. Також Загальні збори можуть збиратись позачергово. Збори вважаються правомочними, якщо в них беруть участь акціонери, або їх представники, що в сукупності мають більш, як 60 % голосів. До проведення Загальних зборів акціонерам повинна бути надана можливість ознайомитися з проектами рішень та іншими документами, пов’язаними з порядком денним Зборів. Рішення Загальних зборів акціонерів оформляється Протоколом . Більш детально про порядок роботи Загальних зборів акціонерів описано в “Положенні про Загальні збори акціонерів ПАТ “АТП 13058”” який затверджується Загальними зборами акціонерів ПАТ “АТП 13058”.

Наступним органом управління Підприємством є Спостережна рада, яка є органом Підприємства та з метою захисту інтересів акціонерів здійснює контроль за діяльністю Правління в період між Загальними зборами. Спостережна рада складається з 7-ми членів, які обираються Загальними зборами на 3 роки з числа акціонерів Товариства. Члени Спостережної ради не можуть бути водночас членами Правління або Ревізійної комісії. Члени Спостережної ради обирають голову Спостережної ради.

Наступним органом управління Підприємством є Правління товариства, який є виконавчим органом Підприємства та здійснює керівництво його поточною діяльністю. До компетенції Правління відносяться всі питання діяльності Підприємства окрім тих, що відносяться до виключної компетенції Загальних зборів акціонерів або Спостережної ради.

Наступним та останні органом управління Підприємством є Ревізійна комісія, яка здійснює контроль за фінансово-господарською діяльністю Товариства, його підрозділів, дочірніх підприємств, філій та представництв. Члени ревізійної комісії обираються Загальними зборами з числа акціонерів строком на 3 роки. Ревізійна комісія підзвітна тільки Загальним зборам акціонерів Підприємства.

Профспілковий комітет.

Так як на Підприємстві працює чимала кількість працівників ПАТ “АТП 13058” має свій профспілковий комітет та Колективний договір .

Колективний договір є основним юридичним документом, який відповідно до норм чинного законодавства регулює прийняті сторонами зобов’язання з виробничих, трудових, соціально-економічних відносин, питань найму і умов праці працівників, соціального розвитку трудового колективу на підприємстві, відповідальністю сторін за невиконання умов колективного договору, медичне обслуговування працівників та інше.

Трудовий колектив визнає профспілковий комітет, як єдиний орган, що представляє його інтереси у вирішенні економічних, соціальних і трудових питань і надає йому повноваження у веденні колективних переговорів і підписанні колективного договору.

Умови колективного договору поширюються на всіх працівників Підприємства, незалежно від того чи є вони членами профспілки, а також на тих працівників, які поступили на роботу на Підприємство під час дії колективного договору.

Спори між сторонами колективного договору вирішуються згідно з діючим законодавством України. Сторони повинні застосовувати усі можливі заходи для недопущення стихійних дій в колективі.

Колективний договір укладається строком на 1 рік. Про виконання умов колективного договору, Голова профспілки з однієї сторони та Голова правління з іншої звітують перед трудовим колективом на конференції трудового колективу.

Колективний договір проходить обов’язкову реєстрацію в Київському міському комітеті профспілки працівників автомобільного транспорту та шляхового господарства. В своїй повсякденній роботі профспілковий комітет керується Конституцією України, Законом України “Про профспілки, їх права та гарантії діяльності”, Колективним договором, а також іншими нормативно-правовими актами України.

ВИСНОВКИ

Проходження технологічної практики дало можливість ознайомитись з структурою та функціями основних служб сучасного автотранспортного підприємства, яке займається наданням послуг в сфері вантажних перевезень та краще засвоїти раніше отримані знання .

При вивченні організації роботи автотранспортного підприємства ПАТ АТП 13058 можна зробити висновок, що організація транспортного процесу та ефективне використання ресурсів автотранспортного підприємства залежить від злагодженої роботи всіх служб та відділів підприємства, а особливо від служби експлуатації та технічної служби, рівня підготовки кадрів.

Ознайомившись з роботою працівників служби експлуатації можна зробити висновок, що результати роботи кожного автомобіля та автотранспортного підприємства в цілому, залежать від професійної, кваліфікованої роботи менеджерів, водіїв та технічних працівників.

На сьогоднішній день ПАТ АТП 13058 є великим діючим підприємством, окремою господарською одиницею з власною матеріально технічною базою, будівельними комплексами, власним балансом та власними розрахунковими рахунками. А також АТП входить до складу TRANS ATLANTIC INTERNATIONAL GROUP як перевізник та експедитор вантажів.

Аналіз виробничо-господарської діяльності підприємства показав:

- на підприємстві налічується 6 відділів: відділ менеджменту, відділ бухгалтерії, юридичний відділ, технічний відділ, відділ по охороні праці та безпеці руху, відділ кадрів та інші.

- по своєму типу “АТП 13058” є комплексним підприємством, ним здійснюється перевезення пасажирів та вантажів та виконуються усі види технічного обслуговування, поточний ремонт, утримання рухомого складу.

- в даний час на балансі підприємства знаходиться більше 60 одиниць рухомого складу. Рухомий склад частково утримується в теплих боксах, що позитивно позначається на експлуатації автомобілів у зимовий час, частково - на відкритих стоянках. Для якісної роботи в “АТП 13058” є ремонтно-механічні майстерні, які укомплектовані необхідним устаткуванням, оснащені кран балками й оглядовими ямами.

- підприємство є матеріально та технічно забезпеченим.

- підприємство повністю укомплектоване кваліфікаційним персоналом.

На ПАТ АТП 13058 середня ціна по підприємству складала 4,74 грн км за 1 півріччя 2012 року, а це значить що підприємство не укладало угод на перевезення по комерційній ціні 1у.е.км, або що частину шляху автомобілі рухались пустими, або що тарифи на перевезення в різних напрямках були відповідно різні.

Розглянувши основні показники фінансового стану ПАТ «АТП-13058» можна зробити наступні висновки: у цілому фінансовий стан підприємства є досить не стійким, підприємство не здатне вчасно погашати свої поточні зобов'язання, тобто підприємству буде дуже тяжко розплачуватися й по довгострокових зобов'язаннях. Капітал підприємства здебільшого вкладений у основні засоби та їх ремонт.

Аналіз основних показників економічної діяльності й фінансового стану дозволяють зробити наступні висновки: підприємство розширює свою діяльність, збільшуються абсолютні показники доходу, поліпшуються показники ефективності використання ресурсів, підприємство розширює свою частку ринку, хоча діяльність залишається нерентабельною, фінансовий стан підприємства є досить не стійким, присутня низька платоспроможність. Вартість вантажоперевезення по Україні визначається з розрахунку суми: вартість подачі машини і часу, що витрачається на навантаження і розвантаження автомобіля, вартість кілометражу від місця завантаження до місця розвантаження. Повна вартість вантажоперевезення розраховується в залежності від ваги, габаритів і дальності перевезення вантажу.

Хочеться порекомендувати данному підприємству:

збільшити рекламу своїх послуг;

створити експедиційний відділ, який би не лише допоміг у пошуку замовлень на вантажоперевезення для своїх транспортних засобів , а й отримував би додатковий дохід з перепродажу замовлень на перевезення іншим вантажеперевізникам;

відділу експлуатації направити роботу на збільшення постачальників палива, що дасть змогу маніпулювати ціною на дизпаливо;

керівництву авторемонтної майстерні розробити систему покарань(штрафів) автослюсарів за недоброякісне ставлення та виконання ремонтних робіт, це зменшиться поломку автомобілів на маршруті;

інженерно технічному відділу заключити договори на ремонт автомобілів сторонніх організацій, а також знайти підприємство чи й декілька по збуту та переробці б/у шин;

юридичному відділу приділити більше уваги погашенню дебіторської заборгованості, підготовці та передачі до суду документації що до постійних неплатників.