Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка_ПРАКТИКА для МЕ.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
30.09.2019
Размер:
260.61 Кб
Скачать

Варіанти країн для виконання індивідуального завдання

Країна

Країна

Країна

1.

Венесуела

11.

Угорщина

21.

Єгипет

2.

США

12.

Індія

22.

Данія

3.

Великобританія

13.

Ірландія

23.

Чехія

4.

Туреччина

14.

Італія

24.

Куба

5.

Іспанія

15.

Японія

25.

Бразилія

6.

Польща

16.

Корея

26.

Австрія

7.

Грузія

17.

Молдова

27.

Австралія

8.

Німеччина

18

Нідерланди

28.

Вірменія

9.

Греція

19

Франція

29.

Румунія

10.

Китай

20.

Естонія

30.

Болгарія

Для виконання даних завдань пропонується використовувати такі джерела:

  1. Циганкова Т.М., Петрашко Л.П., Кальченко Т.В. Міжнародна торгівля. п. 1.3 Система показників розвитку міжнародної торгівлі. - с. 32.

  2. www.wto.org – Офіційний сайт Cвітової організації торгівлі.

  3. www.ukrstat.gov.ua – Сайт офіційної статистики України

  4. WTO International Trade Statistics

  5. Statistical Yearbook

  6. Monthly Bulletin of Statistics

  1. Процедура захисту звітів з практики та критерії їх оцінювання

Протягом тижня після закінчення терміну практики кафедра призначає склад комісії для захисту звітів з практики. Комісія складається з двох членів кафедри, які мають науковий ступінь та вчене звання.

Студент на захист має принести підписаний науковим керівником звіт разом з щоденником (довідкою), заповненим відповідним чином та електронний варіант наукової статті, для тих практик, де вимагається стаття. Звіт з щоденником (довідкою) підшиваються в папку. Після захисту звіти з практики передаються на кафедру, де зберігаються протягом двох років.

Процедура захисту наступна: студент виходить до членів комісії, називає своє прізвище та ім’я та коротко доповідає основні положення звіту з практики, зазначає місце проходження практики, дає характеристику підприємства, його діяльність, організаційну структуру, становище на ринку або інші дані, які були доступні практиканту. Також зазначається перелік завдань, які виконувалися студентом на Базі практики, здобуті навички під час практики. По індивідуальному завданню студент доповідає основні положення своєї наукової статті, висновки та рекомендації, які були зроблені ним в процесі наукового дослідження. Після доповіді комісія задає питання практикантам для більш об’єктивної оцінки його знань.

Для студентів магістратури спеціальності 8.050103 «Міжнародна економіка» захист науково-дослідної та організаторської практики відбувається одночасно.

Комісія оцінює практику за схемою нарахування рейтингу, оцінка є інтегральним показником, який оцінює якість написання частин звіту, захист практики та повноту відповідей на поставлені комісією запитання (Додаток Ж).

Оцінки за практику оголошуються комісією після того, як всі студенти, що з’явились на захист, виступили перед комісією. Якщо виявиться, що звіт не відповідає вимогам по оформленню та викладенню матеріалу, комісія може направити його на доопрацювання.